ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι σχεδίασαν την πτώση Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της χώρας, για να φτάσουμε στη χρεοκοπία

Το άκρως απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με ημερομηνία σύνταξης τη 13η Ιανουαρίου 2009, περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα…

του ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ

Η 4η επέτειος των πρόσφατων Δεκεμβριανών -των όσων ακολούθησαν, δηλαδή, τον θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου- βρίσκει τη χώρα έρμαιο των δανειστών της και των παγκόσμιων ισχυρών, οι οποίοι «βάζουν χέρι» στον ορυκτό και φυσικό πλούτο, στις υποδομές, στην παραγωγή και στην ακίνητη περιουσία της. Κάποιοι θεωρούν ότι η 6η Δεκεμβρίου του 2008, τότε που η Αθήνα έγινε θέατρο πολεμικών συγκρούσεων με την αποδεδειγμένη συμμετοχή πρακτόρων ξένων κρατών, σηματοδότησε την αρχή του τέλος.

Εκείνη την ημέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, αρχικά με την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και στη συνέχεια με την έλευση Παπανδρέου, την υλοποίηση του σχεδίου κατάρρευσης της χώρας και της προσφυγής στο ΔΝΤ και την εισβολή της Τρόικας. Η «Ελλάδα» φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, με ημερομηνίες σύνταξης τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο του 2009, που αφορούν στην αξιολόγηση των Δεκεμβριανών. Σύμφωνα με τις πηγές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην «εξέγερση» συμμετείχαν πράκτορες ξένων χωρών, ενώ τονίζεται το ετερόκλητο των εξεγερμένων, οι οποίοι, «αν και με τελείως διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές μεταξύ τους», συνέπλευσαν για να καταστρέψουν, να λεηλατήσουν και να τρομοκρατήσουν την ελληνική πρωτεύουσα. Απ’ ό,τι φαίνεται, κρίνοντας από τις χθεσινές κορόνες εντός και εκτός Βουλής αλλά και από τα «σήματα» των ξένων συμφερόντων, το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η χώρα αντιμετωπίζει και σήμερα τον ίδιο κίνδυνο.

Τρομοκράτες από το… εξωτερικό

Το άκρως απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με ημερομηνία σύνταξης τη 13η Ιανουαρίου 2009, περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα. Στελέχη της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) που βρίσκονταν στη χώρα μας διαπίστωσαν τη δράση νέας γενιάς τρομοκρατών και τη διασύνδεσή της με ξένες μυστικές υπηρεσίες, με στόχο την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας. Μάλιστα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι συνδέουν άμεσα τη δράση των νεοτρομοκρατών με την προσπάθεια κάποιων κέντρων να ματαιώσουν οικονομικές συμφωνίες και επενδύσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σε εκείνη τη φάση, κεντρικό πρόσωπο του ελληνικού δράματος ήταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, κατά τους Ρώσους πράκτορες, ήταν στοχοποιημένος, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα ζούσε στον ρυθμό των ενεργειακών συμφωνιών με τη Μόσχα, κάτι που είχε… εκνευρίσει την Ουάσινγκτον αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Ε.Χ.)

ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Νο 53/13 Ιανουαρίου 2009

ΘΕΜΑ: Τρομοκρατία

1.                        Σας θέτουμε υπόψη απόσπασμα Δελτίου Πληροφοριών, το οποίο προέρχεται από Ρώσο αξιωματούχο και φέρεται να έχει ως πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας).

2.                        Επισημαίνεται ότι το απόσπασμα περιήλθε στην Υπηρεσία μας αυτολεξεί, σε μετάφραση από τη ρωσική γλώσσα, και πως η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται, επί του παρόντος, να αξιολογηθεί.

3.                        Το απόσπασμα αυτολεξεί έχει ως ακολούθως: «Τα γεγονότα του μηνός Δεκεμβρίου προβληματίζουν έντονα την ελληνική κυβέρνηση ως προς το ποιοι είναι από πίσω, ποιοι καλύπτουν ποιους και γιατί. Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνουν τα στελέχη μας στην Αθήνα, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχει καλύψεις, μεθόδους διαφυγής και μάλιστα προς το εξωτερικό. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν στοχοποιηθεί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος. Έχουν πέσει στην αντίληψή μας σήματα ξένων κυβερνήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους και έχει γίνει εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής μεταξύ της οικείας και του γραφείου του πρωθυπουργού. Υπάρχουν φωτογραφίες που ήλθαν στην κατοχή μας από μη κατονομαζόμενες πηγές άλλων κρατών. Επίσης, έχουν περιέλθει στην κατοχή μας χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής. Χρήση τηλεχειριστήριου για ενδεχόμενη έκρηξη, απαραίτητη.

Το θέμα της τρομοκρατίας είναι συνήθως το έσχατο όπλο, προκειμένου να αποφευχθούν οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ενεργή βοήθεια στο θέμα αυτό (τρομοκρατία) και έχει αποφασισθεί να της δοθεί».

Προς: κ. Πρωθυπουργό,

κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

Έναν μήνα αργότερα, νέο απόρρητο Ειδικό Δελτίο Πληροφόρησης της ΕΥΠ επιβεβαιώνει τη διασύνδεση των τρομοκρατών νέας κοπής με μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι «αναφορικά με τη νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα, εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής».

Ετερόκλητοι… εξεγερμένοι

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας, εκτελεστό σε διάφορα στάδια και βήματα, το αρχικό σκέλος του αφορούσε στην αποσταθεροποίηση της χώρας σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Πάνω σε αυτό, στη Μηνιαία Αναφορά για την Κατάσταση Ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας από την ΕΥΠ, τον Ιούλιο του 2009, οκτώ μήνες μετά την «εξέγερση» του Δεκεμβρίου, καταγράφεται το ίδιο ασταθές -αν όχι ασταθέστερο- περιβάλλον.

«Οκτώ μήνες μετά τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο του μαθητή ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (6/12/2008), το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας παραμένει το ίδιο -αν όχι περισσότερο- ασταθές σε σχέση με τη δραστηριότητα των ακραίων ομάδων», σημειώνεται. «Παρακολουθώντας και αναλύοντας τις μεθόδους δράσης, τη γεωγραφική διασπορά και την πολυποικιλότητα των στόχων τους, διαπιστώνεται ότι πρόκειται πλέον για μια επέλαση που επιταχύνει την πορεία της, υπερβαίνοντας τα σημεία μετά τα οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Αν ζητηθεί, μάλιστα, να αναδειχθεί το πιο επικίνδυνο στοιχείο της υφιστάμενης κατάστασης, η απάντηση βρίσκεται στη σύμπλευση ατόμων με τελείως διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ταχύρρυθμα τις συνθήκες οι οποίες θα επιτρέψουν σε μια “εξεγερμένη” μειοψηφία να επιβληθεί -επικοινωνιακά τουλάχιστον- με διαφορετικά εγχειρήματα, που ωστόσο διαθέτουν κοινό ανατρεπτικό παρονομαστή».

Στη συνέχεια της αναφοράς παραθέτονται περιστατικά που δείχνουν ότι στην αποσταθεροποίηση πρωτοστατούν ομάδες εξτρεμιστών και από τα δύο άκρα, όπως συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Αριστεριστών για τον εγκλεισμό ομοϊδεατών τους αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων πολιτών» για τους μετανάστες στις περιοχές της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα.

 “Η Ελλάδα Αύριο” 06-12-2012

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading