ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται από την ΕΕ ημερήσιο πρόστιμο 30.000 ευρώ για την παράνομη χωματερή Γαργαλιάνων…


Χωματερή Γαργαλιάνων 7-11-10 . Ο Καλοφωλιάς και η τρόϊκα δεν ήξεραν "τίποτα..για το φόνο".Την απαισιοδοξία της για το κατά πόσο η Ελλάδα θα επιτύχει την έγκαιρη        απενεργοποίηση των ανεξέλεγκτων χωματερών εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως το θέμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών.


Η μισή χωματερή των Γαργαλιάνων καιγότανε στις 7-11-10 και η τρόϊκα κάλεσε την αστυνομία που έπιασε ένα Βούλγαρο... Πάντα οι Βούλγαροι και οι Τσιγγάνοι φταίνε για όλα... Ντροπή τους!!!
Σε δηλώσεις της η Τίνα Μπιρμπίλη υπενθύμισε πως η χώρα μας πρέπει -δια του υπουργείου Εσωτερικών- να ενημερώσει σχετικά την Κομισιόν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Εκτίμησε πως σήμερα εξακολουθούν να λειτουργούν 250 ανεξέλεγκτες χωματερές, με τις περισσότερες από τις μισές να βρίσκονται στην Πελοπόννησο.

Εφόσον δεν επιτευχθεί πρόοδος η Κομισιόν ενδεχομένως να επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ ανά χωματερή, ποσό που σε ετήσια βάση σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ. Η χώρα μας είχε… εξασφαλίσει την πρώτη της καταδίκη για το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών το 2005 και είχε, τότε, δεσμευτεί πως θα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέχρι το 2008. Ωστόσο, ένας αριθμός ανεξέλεγκτων χωματερών εξακολουθεί να λειτουργεί”.                                                                 ________________________________________________________

Ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων φωνάζει για το κλείσιμο της παράνομης και επικίνδυνης για την υγεία μας χωματερής εδώ και 2 χρόνια… Κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε από την δημοτική αρχή ΚΑΝΕΝΑΣ. Έπαιζαν την στρουθοκάμηλο και σφύριζαν αδιάφορα. Τόση αδιαφορία, τόση ασυνειδησία τόση ανικανότητα πως μπορούσαν να έχουν… Αφού ήξεραν ότι ήταν ανίκανοι για δημοτικοί άρχοντες γιατί ντε και καλά θέλανε την “καρέκλα της εξουσίας”; ΓΙΑΤΙ;…

Ο τελευταίος δήμαρχος Γαργαλιάνων ήξερε πολύ καλά ότι έπρεπε να κλείσει η παράνομη χωματερή από το 2002. Μυαλωμένοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα που νοιάζονταν για τον τόπο τους πήραν τζάμπα χρήματα από την ΕΕ και έλυσαν το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο δικός μας ήταν απασχολημένος με την καταστροφή και απαξίωση του τουριστικού, του γηροκομείου και  με γιορτές και δεξιώσεις (με catering παρακαλώ) και με δανεικά πάντα.  Τώρα την ανικανότητα και ηλιθιότητα της τελευταίας δημοτικής αρχής των Γαργαλιάνων ποιος θα τις πληρώσει;  Που θα βρει ο κ. Κόλλιας 30.000 ευρώ την ημέρα για τη χωματερή των Γαργαλιάνων μόνο;


Το Δ.Σ. Γαργαλιάνων σε απαρτία ...προ Καλλικράτη


Η τελευταία δημοτική αρχή Γαργαλιάνων ψήφιζε ότι πιο τρελό μπορείτε να φανταστείτε, αρκεί να το απαιτούσε η τρόικα. Στις 10-12-2008, πριν 2 ακριβώς χρόνια, το Δ.Σ. Γαργαλιάνων αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ παρακαλώ (Α.Α. 236/2008),  το κλείσιμο της παράνομης χωματερής στις 31-12-2008 (απόντες ήταν: Μιχαλοπούλου Μ., Τσορώνης Δ., Αδρακτάς Ι., Κατσούλας Κ. Ιωάννης και Καλκαβούρας Αθαν.). Ο χώρος λοιπόν που φουντώνει όταν γεμίζει σκουπίδια και δηλητηριαζόμαστε από τις καρκινογόνες διοξίνες δεν υπάρχει, σύμφωνα με την απόφαση 236/2008 του Δ.Σ. Γαργαλιάνων. Τη στάχτη και τη βρώμα τα φανταζόμαστε βάσει της απόφασης… Δηλαδή επίσημα κορόιδευαν την κυβέρνηση (που ήταν φυσικά στο κόλπο…) και την ΕΕ που μας είχε προειδοποιήσει για τα πρόστιμα!


Γιατί δεν νοιάστηκε κανένας, από το …2002, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΕΕ για το καλό του τόπου; Η απάντηση είναι απλή. Για τέτοιες δουλειές χρειάζεται μυαλό και κυρίως αγάπη για τον τόπο που ζεις. Τίποτα από τα δύο δεν υπήρχε… Δυστυχώς!

Σχετικά Άρθρα

4 Comments

 1. Σπάνια βλέπουμε να ανακατεύεται με τα κοινά άνθρωπος που να είναι: προκομμένος, τίμιος, εργατικός και έξυπνος. Οι περισσότεροι θέλουν τις καρέκλες για να “πιάσουν τη καλή”… Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις του κανόνα, μια από τις οποίες είναι ο στρατηγός ε.α. Ανδρινόπουλος, που πιστεύω ότι θα κρατήσει την υπόσχεση που μας έδωσε. Ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει όταν θα μπλέξει με τους “επαγγελματίες” πολιτικούς.

 2. Μακάρι να ενδιαφερθούν για το κοινό συμφέρον όλοι οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι. Οι “παλιοί” ξέρουμε καλά τι θα προσφέρουν, …τίποτα. Αρρωσταίνω βλέποντας την φωτογραφία των τριών… Που φτάσαμε να μας κάνουν “κουμάντο” για τόσα χρόνια αυτές οι …μαριονέτες. Σα δεν ντρέπονται που μας έπαιζαν στην πλατεία τους αγωνιστές κατά του Καλλικράτη, ότι θα παραιτηθούν και ένα σωρό άλλα ψέματα… Ποιος να το πίστευε, τότε που τους χειροκροτούσαμε, ότι θα ήταν τόσο “ξευτιλισμένοι” και “τιποτένιοι”;… Με πείσμα είναι δεμένοι στη καρέκλα της δημαρχίας μέχρι την τελευταία στιγμή ξέροντας ότι το 99% του κόσμου τους φτύνει. Υποθέτω ότι κάποιος λόγος (οικονομικός φυσικά) υπάρχει και δεν ξεκουμπίζονται από την Δημαρχία.

  Η δίκαιη τιμωρία τους για όλα τα κακά που έκαναν στους Γαργαλιάνους θα είναι να τους κλειδώσουν και τους τρεις (για μερικές ώρες) μέσα στη χωματερή όταν θα της έχει βάλει φωτιά κάποιος …Βούλγαρος, Γύφτος ή πιο πιθανόν κάποιος δικός τους…
  Είναι η πρώτη φορά που εκφράζω τον θυμό μου για όσα γίνονται στους Γαργαλιάνους λόγω φόβου αντιποίνων… Είμαι επιχειρηματίας και δεν μπορώ να πω επώνυμα αυτά που θέλω… Δυστυχώς λόγω ανάγκης κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία. Ντρέπομαι γι’ αυτό και συγχαίρω όσους βγαίνουν και αγωνίζονται φανερά για το κοινό καλό. Αυτοί όμως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Συγνώμη για την πολυλογία μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

  1. Αν και καταλαβαίνω απόλυτα την δικαιολογημένη οργή σας παρακαλώ χρησιμοποιήστε ποιο ήπιους χαρακτηρισμούς στα σχόλια σας. Ο κάθε ένοχος πολιτικάντης, όταν τον βρίζεις σου αλλάζει αμέσως το θέμα και προσπαθεί να σε βγάλει εσένα κατηγορούμενο για υβριστή… Τις παράνομες και καταστροφικές του αποφάσεις προσπαθεί να τις σκεπάσει με το να κατηγορήσει εσένα που φωνάζεις και βρίζεις (με το δίκιο σου), και στο βρόμικο αυτό πολιτικάντικο κόλπο πέφτουν θύματα πολλοί που δεν είναι ενημερωμένοι αλλά τους πειράζουν όμως …οι φωνές.
   Γι’ αυτό φίλε μου «Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ» που τι φοβούνται όλοι οι μαυρογιαλούροι πολιτικάντηδες… Συνέχισε να εκφράζεις τους θυμούς σου ή και την ικανοποίηση σου για όσα συμβαίνουν στο τόπο μας, ακόμα και ανώνυμα.

 3. Περιμένουμε να δούμε αν ο νέος Δήμαρχος θα σκεπάσει τις παρανομίες του Καλοφωλιά. Πότε θα κάνει οικονομικό έλεγχο; ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Άραγε θα τολμήσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading