ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑ

Άλλα 3 μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μιλούν για παραποίηση ψηφίσματος

Μετά την παραίτηση μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τρία ακόμα μέλη της  υποστηρίζουν ότι υπήρξε παραποίηση σε δύο σημεία του ψηφίσματος της τελευταίας έκτατης Γενικής Συνέλευσης για το θέμα των κινητοποιήσεων και ζητούν άμεση σύγκληση του ΔΣ.

Πρόκειται για τους Δημοσθένη Βλάχο (β’ αντιπρόεδρο), Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη (μέλος) και Βαρβάρα Πάπαρη (μέλος).

Ζητούν την άμεση σύγκληση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την «άρση οιποιασδήποτε αμφισβήτησης ως προς το περιεχόμενο του επίμαχου ψηφίσματος, ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την πρόσφατη παραίτηση του πρώτου αντιπροέδρου της Ένωσης Ν.Σαλάτα.

Οι Δ.Βλάχος, Κ.Βούλγαρης και Β. Πάπαρη σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ένωσης Βασιλική Θάνου, υπογραμμίζουν ότι «η εξουσιοδότηση προς το ΔΣ που δόθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση αφορά στο μετά την 10η Νοεμβρίου χρονικό διάστημα και θεωρούν αυτονόητη την αναστολή των κινητοποιήσεων στην περίπτωση και μόνο που δεν ψηφιστούν μειώσεις των αποδοχών τους».

Ακόμη, επισημαίνουν ότι «θα έπρεπε να περιληφθεί στο ψήφισμα η, σχεδόν ομοφώνως ψηφισθείσα από την συνέλευση, πρόταση περί διεξαγωγής συνεδρίου εντός του δικαστικού έτους υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και με συνεργασία Δικηγορικών Συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα την αντισυνταγματικότητα ή μη των όρων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οκτώ δικαστές αποδίδουν στην πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης ότι παραποίησαν τον ψήφισμα της επίμαχης συνέλευσης.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το ΔΣ της ΕΔΕ έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2012, ενώ η απόφαση η οποία ελήφθη -σύμφωνα με όσα καταγελούν οι οκτώ δικαστές- ήταν ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση τους μετά την 10η Νοεμβρίου 2012.

Επίσης, στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τους οκτώ, η απόφαση της συνέλευσης για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων» που εκδόθηκαν στη συνέχεια.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading