ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΤΡΙΦΥΛΙΑΥΓΕΙΑ

¨Αθώος ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων για το νερό¨: ¨ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ¨

Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!!! 

Η απάντηση του ¨Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων¨

σε άρθρο της εφημερίδας ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ Μεσσηνίας με τίτλο:

¨ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – Αθώος ο πρώην δήμαρχος για το νερό¨.

 

Κύριε Γιαννόπουλε ειλικρινά λυπάμαι.

Δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα περιγράφετε.

Είμαι σίγουρος ότι είσαστε σε λάθος αίθουσα δικαστηρίου προχθές… όμως πως γίνεται αυτό αφού στους Γαργαλιάνους υπάρχει μόνο μία αίθουσα;

Γράψατε ρεπορτάζ, το υπογράψατε και το δημοσιεύσατε, χωρίς καν εσείς να κάνετε τον κόπο να περάσετε από το δικαστήριο… έστω και απέξω, χωρίς καν να διασταυρώσετε όσα παραμύθια σας είπαν… Ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει όταν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αναρτούνται ή δημοσιεύονται άρθρα, με κριτήρια όχι πάντα ενημερωτικά…

Ο πρώην δήμαρχος Στ. Καλοφωλιάς μεταξύ των δύο αντιδημάρχων του:  Μ. Αποστολόπουλου & Ε. Σοκορέλη (βασικών μαρτύρων υπεράσπισης)

Η δίωξη του τελευταίου δημάρχου Γαργαλιάνων παρ´όλο που ήταν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, δεν ανακοινώθηκε από κανένα έντυπο ή blog της περιοχής μας, εκτός του ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS. Φαίνεται ότι η είδηση δεν ήταν για δημοσίευση…

Μη μου μήτε ότι δεν το ξέρατε… Τα μεγαλύτερα sites της Ελλάδας έκαναν αναδημοσίευση του άρθρου μας, ενώ ΟΛΑ τα γειτονικά μας blogs δεν το πήραν είδηση…

Τυχαίο; Δεν πιστεύω…

Δικαίωμα φυσικά του καθενός να πληροφορεί τους πολίτες για ότι νομίζει ότι αξίζει να μάθει ο κόσμος, όπως π.χ. για το κλέψιμο κάποιου ψιλικατζίδικου στα Φιλιατρά από κάποιον πεινασμένο, ή το κλέψιμο μιας γίδας στους Γαργαλιάνους από έναν άλλο πεινασμένο και όχι για την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη ενός πρώην δημάρχου “για παροχή ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την δημόσια υγεία νερού στους δημότες, κατ´ εξακολούθηση”.

Οι πρώην Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι Γαργαλιάνων

Ο κόσμος ευτυχώς καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Καλό θα είναι να γίνει διόρθωση στο άρθρο σας (ή καλύτερα αφού ξέρουμε ότι δεν ήλθατε στο δικαστήριο την Δευτέρα) να βάλετε το όνομά του επαγγελματία παραμυθά που σας μετέφερε τα νέα …όπως φυσικά θα ήθελε να είναι.

     Στ.  Καλοφωλιάς, ο τελευταίος δήμαρχος Γαργαλιάνων.

Ο κ. Εισαγγελέας είπε στο τέλος της δίκης:

“Δεν προέκυψε ενσυνείδητος δόλος και με βάση το νόμο 4043/2012, άρθρο 4, παρ. 2 παύει η δίωξη”. Δεν ακούσαμε τον κ. Εισαγγελέα να ζητάει την αθώωση του κατηγορουμένου.

Να συχωράει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ… που έδωσε τα συχωροχάρτια!

Η κ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στο τέλος της δίκης:

 “Αθώος. Ο κατηγορούμενος έπραττε επιμελώς. Δεν προέκυψε αναμφιβόλως η επικινδυνότητα του νερού. Παρ´όλα αυτά, τα συγχαρητήριά μου στον μηνυτή, γιατί η επιδιόρθωση της κατάστασης είναι συνέπεια της επιμονής του”. 

Έχετε ακούσει πολλές φορές το δικαστήριο να συγχαίρει τον μηνυτή για την πράξη του, ενώ ο κατηγορούμενος μόλις έχει αθωωθεί;

 Όπως βλέπετε, το δικαστήριο ΔΕΝ είπε όλα τα ανακριβή που γράφετε στο τέλος του άρθρου σας. Αυτά τα είπε ο ίδιος ο τελευταίος δήμαρχος δια στόματος του συνηγόρου του …του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δικηγόρου που υπήρχε στη δίκη.

Βλέπετε εγώ δεν είχα το δικαίωμα (λόγω της ¨Αυτεπάγγελτης Δίωξης) να έχω δικηγόρο… ήμουν ένας απλός μάρτυρας! Τη μπάλα την είχε μόνο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου… Μίλαγε με τις ώρες ενώ εγώ δεν επιτρεπόταν να πω λέξη…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Η νίκη του δίκιου και της αλήθειας μπορεί να καθυστερήσει λιγάκι αλλά …ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. 

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος,

Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

 

Δείτε μερικές από τις αναλήσεις νερού που μας έδωσε ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος και στις οποίες βασίστηκε

η ¨Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη¨του από την Εισαγγελία.

Με ερώτησή μας προς τον τότε δήμαρχο (αρ. πρωτ. 8060/16-11-09) ζητούσαμε αντίγραφα όλων των ανακοινώσεων του Δήμου Γαργαλιάνων με τις οποίες ο Δήμος ειδοποιούσε τους δημότες όταν τα πιστοποιητικά εργαστηριακής εξέτασης βεβαίωναν την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση.  
Στην προχθεσινή δίκη οι μάρτυρες πρώην αντιδήμαρχοι κατέθεσαν ότι αναρτούσαν τις ανακοινώσεις έξω από το δημαρχείο για την πληροφόρηση των πολιτών.  Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ από 1/1/2006 μέχρι 31/12/2009 τουλάχιστον!
Εγώ δεν μπορούσα να επέμβω για να διαψεύσω τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων …ήμουν απλώς ένας μάρτυρας χωρίς δικηγόρο!
Η τότε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ κ. Μάρθα Μιχαλοπούλου σχετικά με τις ¨ανακοινώσεις¨ του Δήμου για …ενημέρωση των κατοίκων, βεβαίωνε ότι: 
Αριθ. Πρωτ. 2961     Γαργαλιάνοι 22/6/2010   ¨…ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ¨   Το οποίο σημαίνει ότι οι μάρτυρες στη δίκη έλεγαν ψέματα!!!
ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΠΙΝΕ Ή ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΜΕ ΝΕΡΟ
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 95 ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΑΝΑ 100 ml ΝΕΡΟΥ;
 
ΤΕΤΟΙΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΠΥΡΓΟΥ, ΜΑΡΑΘΟΥ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ
 
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;
 
ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΝΕΡΟ;
 
ΡΩΤΑΩ ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ;;;;;;
 
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ…
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ:
ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
Η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading