Με χρήματα των κατοίκων η αντικατάσταση 1,5 χλμ. αμιαντοσωλήνων.

Από τον… κουμπαρά των κατοίκων θα γίνει στη Σαϊδόνα η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που είναι από αμίαντο. Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα την αντικατάσταση του δικτύου αλλά ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τη χρηματοδοτήσει στο σύνολό του.
Ετσι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Λυμπερέα, ο δήμος έχει εξασφαλίσει μια ανοξείδωτη δεξαμενή και προτίθεται να αντικαταστήσει το 1,5 χλμ. του αγωγού, ενώ για το υπόλοιπο 1 χλμ. αμιαντοσωλήνων έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από τους κατοίκους και υλοποιείται η μελέτη σε συνεργασία με ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά. Οι διαδικασίες προχωρούν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον πρόεδρο της Σαϊδόνας Σταύρο Ξυδέα.
Οπως εξήγησε ο κ. Λυμπερέας, στόχος είναι καταλήξουν σε έναν αγωγό οι δυο πηγές (Σαμουήλ και Βαϊδενίτσας) που υδροδοτούν τη Σαϊδόνα. Οι εργασίες θα γίνουν με εθελοντές και μηχανήματα του δήμου, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη.
Στον υπόλοιπο δήμο, αμιαντοσωλήνες ύδρευσης υπάρχουν στο τμήμα από την Αγία Σοφία μέχρι το Νιοχώρι (κεντρικό δίκτυο) και μέσα σε οικισμούς. Η αντικατάσταση αυτών των τμημάτων γίνεται προσπάθεια από το δήμο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μελλοντικά.
Κ.Δ.
—————————————————————————————————————————————
«Από τα 30 χιλιόμετρα του δικτύου Γαργαλιάνων τα 9,5 χιλ. είναι κατασκευασμένα από σωλήνες αμιάντου»…
Η χρήση αμιάντου απαγορεύεται παγκοσμίως…
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/31058-saidona-antikatastasi-amiantosolinon



