Αθήνα:Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Tις πύλες του άνοιξε το Ηρώδειο για να υποδεχτεί χιλιάδες κόσμο που συρρέει προκειμένου να παρακολουθήσει το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που διοργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.
Περισσότεροι από 2.000 σύγχρονοι θεράποντες της φιλοσοφίας από 105 χώρες κόσμου, θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21 αιώνα και θα στείλουν μηνύματα για αξίες, θέσεις, πνευματικούς προσανατολισμούς και τη στάση των φιλοσόφων στο σύγχρονο κόσμο.
Μεταξύ των συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες πνευματικές και φιλοσοφικές προσωπικότητες του κόσμου , όπως ο Γίργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς, ο Μπιλλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μόραν, ο Λούκα Σκαραντίνο, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Εβάνδρο Αγγάτσι, ο Τζών Μακντάουελ, ο Ενρίκο Μπέρτι, η Τζουλιάνα Γκοντσάλες, ο Γκέραντ Ζέελ, η Μαριέτα Στεπανυαντς, ο Πασχάλ Εντζελ,ο Τόμας Κάλβο, ο Τόμας Ρόμπινσον, ο Τζέρεμι Ρήντυ, η Μπουβάν Σαντέλ και πολλοί άλλοι.
Εκτός των άλλων, θα λάβει χώρα μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμή των συνέδρων.



