ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ἀνησυχητικὲς ἐξελίξεις!!!

upl5608c45bb033c  Προσοχὴ μεγάλη στὶς σχετικὲς εἰδήσεις!!!

Ἐγταταλείπει τὴν χώρα καὶ ὁ ὅμιλος Ἀγγελοπούλου.

Φορολογικό… αντίο από Θ. και Γ. Αγγελοπούλου στην Ελλάδα – Δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού

 Ἀνησυχητικὲς ἐξελίξεις!!!
Οι πλούσιοι φεύγουν από την Ελλάδα…

«Μαύρη πέτρα» έριξαν πίσω τους ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το κεφάλαιο «Ελλάδα» έκλεισε για την διάσημη και πλούσια οικογένεια, αφού μάζεψαν τις βαλίτσες τους και είπαν ένα «φορολογικό αντίο» στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά έκαναν όλες τις νόμιμες φορολογικές διατυπώσεις, δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να διαμένει κάποιος τουλάχιστον 183 ημέρες τον χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.
Τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τις επίσημες φορολογικές Αρχές.
Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, στα οποία συμμετείχε, ενώ, αντιστοίχως, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου προσκόμισε διακοπή εργασιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η οικογένεια Αγγελοπούλου, στη συνέχεια, κατέθεσε δικαιολογητικά, τα οποία επιβεβαίωναν ότι δεν είχε κανέναν οικονομικό, εμπορικό και οικογενειακό δεσμό, δηλαδή ότι τα παιδιά τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν το φορολογικό αίτημα της οικογένειας, καθώς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου μεταφράζεται σε απώλειες για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι ετήσιοι φόροι που κατέβαλαν ξεπερνούσαν τουλάχιστον τις 100.000 ευρώ.
Οι φορολογικές Αρχές βγαίνουν διπλά χαμένες, καθώς αφενός από εφέτος δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ φόρο και, αφετέρου δε θα έρχεται συνάλλαγμα στην χώρα από την οικογένεια Αγγελοπούλου.

Αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Οικονομιών είπε στο bankingnews ότι ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση της νομοθεσίας ως κάτοικος εξωτερικού από το παρελθόν, αλλά δεν είχε ασκήσει αυτό το δικαίωμα.
Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό. 900_0f42a54ef2f810ce80a46a99d4a1fdecΗ χρονική στιγμή που επιλέγει να φύγει η οικογένεια Αγγελοπούλου από την Ελλάδα, σύμφωνα με κάποιους, συνδέεται άμεσα με την φορολογική πολιτική της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει στοχοποιήσει τους πλουσίους.
Ως εδώ «άντεξε» η οικογένεια Αγγελοπούλου, η οποία στην ουσία βάζει ένα τέλος στην φορολογική λαίλαπα που πλήττει την χώρα.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο δρόμος φυγής έχει ανοίξει διάπλατα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ευκατάστατες οικογένειες, που θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει γίνει αφιλόξενη σε φορολογικό επίπεδο και δεν συντρέχει λόγος να συντηρεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το κύμα φυγής διακατέχει και τους επιχειρηματίες μικρότερης οικονομικής εμβέλειας, καθώς είναι φύσει αδύνατον να επιβιώσουν σε αυτό το φορολογικό περιβάλλον.
Μόνο οι μισθοσυντήρητοι κάτοικοι του Ψυχικού θα παραμένουν στην περιοχή και για όσο διάστημα θα είναι σε θέση να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. %ce%b3%ce%b1Για την οικογένεια Αγγελοπούλου η μόνη φορολογική δοσοληψία που θα έχει με την εφορία θα είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για την έπαυλη που διατηρούν στο Ψυχικό.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου είχε προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια για φόρους που της είχαν καταλογισθεί το 2011, οι οποίοι όμως ακυρώθηκαν στην συνέχεια με δικαστικές αποφάσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

—————————————————-

Σημάδια τῶν καιρῶν, μιᾶς καὶ ἡ Γιάννα Ἀγγελοπούλου ὑπῆρξε ἀπὸ τοὺς πιὸ γνωστοὺς ὑποστηρικτὲς τοῦ Τσίπρα καὶ ἦταν αὐτὴ ποὺ τὸν ἔφερε σὲ ἐπαφὴ μὲ τὸν «κύκλο» Κλίντον καὶ τὸ ἀμερικανικὸ κατεστημένο.
Ἀνησυχητικὸ πολὺ τὸ γεγονὸς καὶ δὲν πείθει κάποιον πὼς ὁ λόγος ἐγκαταλείψεως εἶναι τὸ φορολογικὸ καὶ οἱ ὑψηλὲς  κλίμακες εἰσφορῶν, ἐφ΄ ὅσον σὲ αὐτὰ τὰ οἰκονομικὰ ἐπίπεδα οἱ εἰσφορὲς ἔχουν ἄλλην εἰσπρακτὴν πολιτικὴ ἀπὸ τὴν ἐφορία.
Οὔτε φυσικὰ γιὰ τὸ μέγεθος καὶ τὸ εὗρος τοῦ ὁμίλου αὐτοῦ….

Κάτι πολὺ χειρότερο βλέπουν νὰ ἔρχεται, ὥστὲ νὰ πάρουν μίαν τέτοινα ἀπόφαση τώρα.

Θεοφανάκης Στέφανος

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button