‘Οσο υπάρχουν ‘Ελληνες…
Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι
Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα λιθάρια
–Γιάννης Ρίτσος
Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου πιο επίκαιρο από ποτέ…
Σήμερα, η παρουσία μας στο Σύνταγμα, είναι επιτακτική!
Η Ελλάδα στενάζει κάτω απο τις αντισυνταγματικές τακτικές του ΔΝΤ, της Τρόικας και μιας ανθελληνικής κυβέρνησης, που κωφεύει στις αγανακτισμένες φωνές των πολιτών της.
Το «κίνημα των αγανακτισμένων», εξελίσσεται σε ένα τσουνάμι οργής που απειλεί να ακινητοποιήσει το κράτος-μπαμπούλα. Μιά μέρα, δειλά δειλά με πρωτοβουλία ενός νέου ανθρώπου ανταποκριθήκαμε στο διαδυκτιακό κάλεσμα, «Πάμε Πλατεία.» Νέοι, γέροι και παιδιά φτάσαμε εκεί, συνεπείς στο ραντεβού με κοινή συνηστώσα την αγανάκτηση που μας έπνιγε.
Χωρίς αντιπροσώπευση, ή κομματικές ντιρεκτίβες ενώσαμε τις φωνές μας σε έναν κοινό αγώνα.
Οι ‘Ελληνες, έχουμε μια παράδοξη συνήθεια να κινούμαστε στους ρυθμούς του συρτάκι, κι αλίμονο στους επίδοξους κατακτητές, όταν η Πατρίδα κινδυνεύει, πάντα θα δίνουμε το «παρών» στις προσταγές της συνείδησης, που οδηγεί τα βήματά μας στις κατάμεστες πλατείες.
‘Οσο υπάρχουν ‘Ελληνες, η Πατρίδα μας δεν θα χαθεί!
Ψηλά τη σημαία μας!
Ας βρεθούμε όλοι στο Σύνταγμα σήμερα Κυριακή να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
Μαίρη Π.
Φωτογραφίες του www.gargalianoi.com