ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ

tsipras2Με τον αέρα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τόνισε, βρίσκεται προ των πυλών, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε από την Πάτρα ένα ακόμη, αυτή τη φορά ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα, προς τους δανειστές, τη Μέρκελ, την τρόικα από τη μία, αλλά και προς τους μεγαλοεργολάβους των Media, τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τους διαπλεκόμενους ολιγάρχες από την άλλη.

«Η εξουσία της διαπλοκής στην Ελλάδα τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου, ερχόμαστε για να σας ταράξουμε στη νομιμότητα» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους εγχώριους «αντιπάλους», δανειζόμενος την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού. Το δε μήνυμά του σε Ε.Ε., Γερμανία και ΔΝΤ, ακόμη πιο ξεκάθαρο. «Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε με την τρόικα». 

«Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός βάζει τέλος στον εφιάλτη της λιτότητας, στην κοινωνική καταστροφή, στη βαρβαρότητα των Μνημονίων και στην εθνική ταπείνωση. Η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία επιστρέφουν στη πληγωμένη πατρίδα μας», δήλωσε ενώπιον των πολιτών της Πάτρας ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, αλλά πολίτες που θα έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις.

Η Αχαϊα και η Πάτρα πήραν την Πέμπτη τη σκυτάλη της αλλαγής πριν την παραδώσουν στην Αθήνα κι αυτή με τη σειρά της στην Κρήτη. Και τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που καλωσορίζει και υποδέχεται ψηφοφόρους που ουδέποτε στήριξαν την αριστερά, αλλά τώρα έρχονται μαζί μας για ένα καλυτερο αύριο», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας και έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας τους πολίτες να… ανοίξουν την πόρτα στην ιστορία για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και χαιρετίζοντας τον Κάγιο Λάρα, επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας.. «Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Ισπανίας και οι Ισπανοί πολίτες έχουν στρέψει το βλέμα τους στη χώρα μας. Από την Ελλάδα και την Ισπανία ξεκινά η αλλαγή στην Ευρώπη».

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πολίτες της Πάτρας

Σήμερα η Πάτρα παίρνει τη σκυτάλη της αλλαγής. Αύριο τη παραδίδει στην Αθήνα. Την Παρασκευή στην Κρήτη. Και τη Δευτέρα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελπίδα δεν έρχεται έφτασε. Είναι στα χέρια σας. Σας καλώ να μην εφησυχάσουμε. Θα είναι μια μάχη σκληρή και δύσκολη. Πρέπει μέχρι το τελευταίο εκλογικό τμήμα να διευρύνουμε και να μεγαλώσουμε τη νίκη του λαού πείθοντας και τους τελευταίους αναποφάσιστους.

Τούτη την κρίσιμη και ιστορική ώρα που ένας λαός υψώνει ανάστημα, μόνο ο λαός, μόνο εσείς μπορείτε να βάλετε τέλος στα μνημόνια. Όσο πιο ισχυρή είναι η νίκη μας, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι τη Δευτέρα τελειώνουν η λιτότητα και τα μνημόνια. Σας καλώ να δώσετε απλόχερα μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Την Κυριακή ψηφίστε για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμος λαός. Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας σε αυτές που είχαν τα κόμματα από το 1974 ως σήμερα.

Δεν ζητούμε λευκή επιταγή. Θέλουμε καθαρή και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χωρίς αυτή οι μνημονιακές δυνάμεις, το μνημονιακό κατεστημένο, μας θέλει χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμηρο στη στήριξή τους. Μας θέλουν σε μία διαρκή διαπραγμάτευση με τις εσωτερικές δυνάμεις του χθες. Σας καλούμε να μην τους αφήσετε, να απεγκλωβίσετε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό από τις δυνάμεις του χθες. Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ. Εγγυητές της λιτότητας και των Μνημονίων.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνούμε. Δεν θα δεχθούμε ούτε εκπροσώπους της στο δικό μας υπουργικό συμβούλιο. Καμία ψήφος λοιπόν χαμένη. Η ψήφος μας είναι το τελευταίο μας βόλι για να κερδίσουμε ξανά την αξιοπρέπεια, τα όνειρα που μας στέρησαν τόσα χρόνια. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Θα την κερδίσουμε και από τη Δευτέρα θα κυβερνήσουμε τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες. Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Από την Δευτέρα δεν υπάρχουν για εμάς, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Θα υπάρχουν μόνο πολίτες, με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει για εμάς κομματικό κράτος. Τελειώνει την Κυριακή με την ψήφο του λαού. Δίνει τη θέση του στο κράτος δικαίου, στην ισονομία και την αξιοκρατία.

Εμείς δεν είμαστε συνέχεια του παρελθόντος. Θα είμαστε τομή με το παρελθόν ενός αναξιόπιστου πολιτικού συστήματος της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, της διαπλοκής, της κομματοκρατίας. Γι αυτό εμείς δεν έχουμε στόχο να γυρίσουμε πίσω στο 2009. Εμείς ερχόμαστε για να συγκρουστούμε με την Ελλάδα του 2009 και με τις αιτίες που μας οδήγησαν στη δραματική αυτή κατάσταση.

Κάθε μέρα που περνά οι μάσκες πέφτουν και συνειδητοποιούμε πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν ο κ. Σαμαράς και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη, όπως αυτή που πολλοί ίσως θυμούνται. Έχουμε απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη.

Χθες ο κ. Σαμαράς που προφανώς έχει χάσει απολύτως τη ψυχραιμία του, συμπλήρωσε τις παραληρηματικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, λέγοντας ότι δε θα αφήσει η χώρα να περάσει στους Κομμουνιστές. Θυμήθηκε τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές και τον κομουνιστικό κίνδυνο. Τον αφήνουμε μόνο σε αυτή τη παραληρηματική κατάντια.

Λέμε μόνο ότι τούτη την ώρα ο τόπος και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από κηρύγματα μίσους και διχασμού. Τούτη την ώρα ο τόπος έχει ανάγκη από εθνική ενότητα και ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τη κρίση.

Το Κόμμα του κου Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το Κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος.

Προχθές μάλιστα εμφάνισαν και ένα άθλιο τηλεοπτικό σποτ, όπου διαφημίσουν και προπαγανδίζουν τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτά λέει θα συμβούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι δεν μπορούν να κρύψουν τους μύχιους πόθους τους. Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν, ότι θα διαψευστούν οικτρά.

Η Ελλάδα από Δευτέρα γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία. Αν θέλετε όμως μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια.

Πολίτες της Πάτρας,

Η προεκλογική καμπάνια, όμως του κου Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, φανερώνει απόλυτη έλλειψη προγραμματικού λόγου. Άλλωστε το μόνο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το μέιλ των δεσμεύσεων του κου Σαμαρά προς την Τρόικα.

Που περιλαμβάνει:

– Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

– Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

– Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

– Κατάργηση των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

– Αυξήσεις του ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, φυσικού αερίου, στον τουρισμό.

– Πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών.

Και έρχεται, μετά από όλα αυτά ο κ. Σαμαράς, να ζητήσει τη ψήφο της μεσαίας τάξης. Με ποια επιχειρήματα;

Την λεηλάτησε με τους φόρους.

Την απειλεί με τους πλειστηριασμούς.

Την εξόντωσε με τις περικοπές σε μισθούς και τις συντάξεις.

Την εξαφάνισε με το τελειωτικό χτύπημα, με τον ΕΝΦΙΑ, από το πρώτο ευρώ και ανά ακίνητο.

Και την ίδια στιγμή που υπερφορολογεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, το 99% του λαού μας, ο κ. Σαμαράς, με φωτογραφικές νομοθετικές τροπολογίες, χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε φίλους. Στο 1% της κοινωνίας. Με δεκαπέντε χαριστικές φορολογικές διατάξεις από την 1η Γενάρη 2013 έως τις 24 Δεκέμβρη του 2014, που έκλεισε η Βουλή, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε μια σκανδαλώδη μεταφορά εισοδήματος από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην οικονομική ολιγαρχία. Διατάξεις που συνήθως περνούσαν την τελευταία ώρα μέσω νομοσχεδίων.

– Με τη μετατροπή σε εθελοντική της υποχρεωτικής εισφοράς αλληλεγγύης των εφοπλιστών.

– Με τη διαγραφή προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ από φορολογικούς ελέγχους σε τριγωνικές συναλλαγές με εταιρείες off-shore.

– Με την αναβολή – για τέταρτη φορά – του φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Είναι η μόνη μνημονιακή διάταξη που από το 2010 δεν έχει εφαρμοστεί.

– Με το ακατάσχετο ποσοστό 40% της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους, την ίδια ώρα που οδηγούν πολίτες σε κατασχέσεις και φυλακίσεις για χρέη.

Με αυτές και άλλες μεθοδεύσεις ο κ. Σαμαράς αναδείχθηκε σε ευεργέτη της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Βάζοντας στις τσέπες των εκλεκτών του δημόσια έσοδα.

Και σήμερα θέλω να προειδοποιήσω τον κ. Σαμαρά:

Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα.

Και μετά από όλα αυτά τα αίσχη με το δημόσιο χρήμα, έρχονται δήθεν απορημένο κάποιοι και μας ρωτάνε : που θα βρείτε τα λεφτά. Από τις δεκαπέντε χαριστικές τροπολογίες σας θα τα βρούμε, κ. Σαμαρά. Και από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όπου, από το 2011 καθυστερεί η εγκατάσταση συστήματος ιχνηλασιμότητας στα τσιγάρα. Ενώ από το 2004 καθυστερεί η προμήθεια συστημάτων x-ray στα τελωνεία. Και από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Εκεί που είναι το άβατο της ολιγαρχίας. Στον προστατευμένο αυτό χώρο, όπου κάποιοι συνεχίζουν το πάρτι. Εκεί όπου τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών είναι εγκατεστημένα μόνον σε κάποια βενζινάδικα. Και τα καύσιμα διακινούνται σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας.

Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά. Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε!

Πολίτες της Αχαΐας,

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα – και θα το κάνουμε.

Επαναφέροντας το αφορολόγητο όριο των €12.000 για όλους.

Για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Και αυξάνοντας τον αριθμό των φορολογικών κλιμακίων στις φορολογικές κλίμακες, έτσι ώστε να να πληρώνουν αυτοί που πραγματικά έχουν.

-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε.
Θα τον αντικαταστήσουμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Ο νέος αυτός φόρος θα ισχύσει με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, ώστε να έχει ήδη αποτυπωθεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών.

Θα εφαρμοστεί στις πραγματικές, εμπορικές αξίες των ακινήτων. Όχι στις σημερινές, υπερτιμημένες αντικειμενικές. Θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία, εκτός από υπερπολυτελείς κατοικίες. Θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο ανά άτομο, έτσι ώστε να μην φορολογείται η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.

Υπάρχουν λίγοι που κατέχουν πολλά και σήμερα φοροδιαφέυγουν. Αυτούς θα φορολογήσουμε.

– Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές – και θα το κάνουμε.

Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί.

– Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε νομοθετικά την πρώτη κατοικία και ότι θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς – και θα το κάνουμε.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Είναι σύνθημα σήμερα.

Θα είναι πραγματικότητα από τη Δευτέρα, θα είναι νόμος του κράτους.

– Έχουμε δεσμευτεί ότι θα απαγορεύσουμε με νόμο την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες – και θα το κάνουμε.

– Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – και θα το κάνουμε.

Γι’ αυτό ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας. Για να το εφαρμόσουμε χωρίς εκπτώσεις. Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έτοιμα. Ανάμεσά τους είναι:

– H επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα €751 για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

– Η 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως €700.

– H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

– Έχουμε, επίσης, δεσμευτεί ότι η ολιγαρχία θα πληρώσει – και θα το κάνουμε.

– Θα αποκαταστηθούν οι αδικίες. Υπήρξαν πολλοί που αδικήθηκαν από τα μνημόνια, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, πολλοί από εσάς που είστε εδώ μαζί μας. Θα το κάνουμε.

– Έχουμε δεσμευτεί ότι θα τερματίσουμε τη διαπλοκή και θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στον τόπο – και θα το κάνουμε.

Το τρίγωνο της διαπλοκής – οι εργολάβοι της ενημέρωσης, οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες και τα κόμματα που τους υπηρετούν – γνωρίζει ότι στις 25 Γενάρη τελειώνει η εξουσία του. Και ότι μετά έρχεται ο έλεγχος, έρχεται η νομιμότητα. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο αείμνηστος ηγέτης της αριστεράς Ηλίας Ηλιού.

Πολίτες της Πάτρας,

Επιτρέψτε μου να πω και δυο λόγια για τον τόπο σας, για την Περιφέρειά σας.

Βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που συνοψίζει τη χρεοκοπία του παλαιού καθεστώτος. Της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Όπως και του αναπτυξιακού μοντέλου που επέβαλαν. Μια Περιφέρεια με ιδιαίτερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και υποδομές έχει σχεδόν το 1/3 του εργατικού δυναμικού της άνεργο. Είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση της Πάτρας την έχει μετατρέψει από πόλη της εργασίας σε εστία ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων.

Πράγματι η Πάτρα έχει βιώσει τη ραγδαία αποβιομηχάνιση πολύ πριν από τα Μνημόνια. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που απαξίωσε εργαζομένους, με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής. Τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι η απόδειξη του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της. Γι’ αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από εδώ.

Για να ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή. Με ειδικό και στοχευμένο σχέδιο για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας. Ένα σχέδιο, που ξεκινά με την καταγραφή των αργουσών παραγωγικών μονάδων και την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους. Και συνεχίζει με εξειδικευμένα κίνητρα. Με τοπική και περιφερειακή κλαδική πολιτική. Με τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιομηχανία, ώστε η μηχανή αυτής της περιοχής να ξαναπάρει μπρος.

Αναδεικνύουμε τον τουρισμό, ως συγκριτικό πλεονέκτημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την προώθηση εναλλακτικών μορφών, που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό της πλούτο. Με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Με την άμεση ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων που έχουν μεγαλύτερη καταναλωτική ροπή. Σπάμε τα λουκέτα στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ξαναζωντανεύουμε το εμπόριο στην Πάτρα και σε όλα τα αστικά κέντρα. Ξαναζωντανεύουμε την Ελλάδα.

Πολίτες της Πάτρας,

Κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο Δήμο της παραλιακής της ζώνης. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες. Εμεις δεν θα πουλήσυμε τη χώρα. Κάποιοι ξεγελάστηκαν ότι θα ξεπουλήσουν τη χώρα. Ε, λοιπόν, δεν θα γίνει αυτό.

Σε συνεργασία με το Δήμο και με τους φορείς της πόλης και με αφετηρία τις κατευθύνσεις του «παγωμένου» Ρυθμιστικού Σχεδίου της Πάτρας που θα ενεργοποιηθεί, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και σύμφωνα με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εξασφαλιστεί η οργανική σύνδεση του συνόλου της παραλιακής ζώνης με την πόλη – όχι μόνο των 3,5 χλμ της προσωρινής παραχώρησης – θα εξασφαλισθεί η ανάδειξη της διαχρονικής φυσιογνωμίας της.

Φίλες και Φίλοι

Πολίτες της Αχαΐας

Από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας έρχεται το μήνυμα μιας νέας κοινωνικής, αλλά και βαθιά πατριωτικής ενότητας του λαού μας για τη μεγάλη αλλαγή. Σήμερα εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις. Τους διαβεβαιώνω προσωπικά ότι δεν θα διαψεύσουμε τις ελπίδες τους, δεν θα ματαιώσουμε τις προσδοκίες τους.

Μαζί θα σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τη χώρα μας. Θα κάνουμε οδηγό μας την ανάγκη όλων των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήρεμη δύναμη που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που υπηρετεί τα συμφέροντα του 1% της κοινωνίας.

Στις 25 Ιανουαρίου βάζουμε τέλος στην κοινωνική καταστροφή. Στον εφιάλτη της λιτότητας και του αυταρχισμού. Βάζουμε τέλος στη βαρβαρότητα των Μνημονίων.

Θέλω, βλέποντας απέναντί μου τις νέες και τους νέους, να σας καλέσω σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε και για τους 100.000 18άρηδες που ο κ. Σαμαράς τους απαγόρεψε να ψηφίσουν, τους στέρησε το συνταγματικό τους δικαίωμα. Ψηφίστε και για τους 200.000 Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό έχοντας μεταπτυχιακά στα χέρια τους.

Στις 25 Ιανουαρίου βάζουμε οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση.

Στις 25 Ιανουαρίου επιλέγουμε την ελπίδα. Επιλέγουμε το δρόμο της αλλαγής. Δυναμώνουμε τη μεγάλη κοινωνική πλεοψηφία.

Εγγυόμαστε την οικονομική ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Δεσμευόμαστε για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Εγγυόμαστε την πραγματικά ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Δεσμευόμαστε για την πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας. Εγγυόμαστε αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία.

Ο Μανώλης Γλέζος είπε τις προάλλες. «Ακούστε τον θόρυβο. Είναι η ιστορία που μας χτυπά την πόρτα». Αυτή την πόρτα πρέπει να την ανοίξουμε. Σας καλώ να την ανοίξουμε όλοι μαζί.»

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading