ΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑΤΡΙΦΥΛΙΑ

Επιστολή προς τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην π. Σπυρίδωνα Ε. Θεοδωρόπουλον

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος

Πανοσιολογιώτατε,

Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας και τα δύο υπέροχα πονήματά Σας.

  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ   &
  • ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Φορεύς και παράγων πολιτισμού και των πνευματικών αξιών

Διαβάζοντας το βιβλίο με τίτλο: «Ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας» έμαθα για τον τόπο μας, περισσότερα από όσα είχα μάθει από όλες τις άλλες «πηγές» μέχρι σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα πολύ επίπονης και υπομονετικής εργασίας. Η αγάπη Σας για την γενέτειρα μας είναι διάχυτη στο έργο σας. Μακάρι να υπήρχαν μερικοί ακόμα που νοιάζονταν για τον τόπο μας, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα…

Με την άδεια Σας θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αποσπάσματα των βιβλίων σας σε άρθρα που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.gargalianoi.com σχετικά με την περιοχή μας.

Πανοσιολογιώτατε θα είναι τιμή μας να αναρτήσουμε οποιοδήποτε άρθρο Σας θέλετε να μοιραστείτε  μαζί μας και μαζί με τους 1200 περίπου καθημερινούς αναγνώστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, από τους οποίους το 1/4 είναι ομογενείς από όλο τον κόσμο κυρίως όμως από τις ΗΠΑ.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε, με οποιοδήποτε τρόπο έχουμε την δυνατότητα, τους Γαργαλιάνους για να γίνουν μια πόλη πιο φιλική στους πολίτες και τους επισκέπτες.

Καμία πρόοδος δεν θα έλθει στους Γαργαλιάνους αν οι Γαργαλιανιώτες συνεχίσουμε  να είμαστε τελείως αδιάφοροι για το τόπο μας. Ο υπέρμετρος ωχαδερφισμός που μας διακρίνει μας έχει φέρει στα χάλια που έχουμε σήμερα…

Οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν μπορούν να φτιάξουν το τόπο, όσο καλή διάθεση κι αν έχουν, αν εμείς όλοι δεν νοιαζόμαστε για το τόπο μας, δεν είμαστε ενεργοί πολίτες  και αν δεν ελέγχουμε καθημερινά το… έργο τους. Χωρίς έλεγχο από τους πολίτες οι «πολιτικοί  με  οράματα» μετατρέπονται εύκολα σε πολιτικάντηδες με λαμογιές… και η διαφάνεια γίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Την αδιαφορία μας αυτή την πληρώσαμε ακριβά στους Γαργαλιάνους… διότι αφήσαμε τους πολιτικούς να «αποφασίζουν και να διατάζουν» για μας… αλλά χωρίς εμάς!

Από ιστορικός Δήμος γίναμε Κοινότητα… Καιρός να νοιαστούμε για το τόπο μας και όχι μόνο για τη τσέπη μας ή τη “καρέκλα” μας.

Πανοσιολογιώτατε, σας παρακαλούμε θερμά βοηθήστε και εσείς από τον άμβωνα για την αφύπνιση των πιστών  και την ενεργή συμμετοχή τους στα ζωτικά τοπικά αλλά και εθνικά θέματα, μακριά από κόμματα και ιδεολογίες.

Η πατρίδα,  μας χρειάζεται όλους τούτες τις δύσκολες μέρες που ζούμε.  Κανένας δεν περισσεύει στον αγώνα αυτόν. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι ας κάνει ότι μπορεί για να σώσουμε τον τόπο μας.

Μετά τιμής,

Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος


Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες και κρίσιμες.
    Οι κληρικοί δεν πρέπει να φοβούνται να λένε την αλήθεια στο κόσμο. Πρέπει να στηλιτεύουν την αδικία και την προδοσία… Ο κόσμος δεν έχει που αλλού να στραφεί για καθοδήγηση. Τα κόμματα μας πούλησαν! Ενημερώστε το κόσμο για όσα κακά συμβαίνουν στη πατρίδα μας. Όχι μονάχα ιστορίες από τη Παλαιά Διαθήκη. Κάνετε κηρύγματα για την σημερινή Ελλάδα και όχι για το προχριστιανικό Ισραήλ… Μπουχτίσαμε πια, μιλάτε μας για τη δική μας πατρίδα. Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην Ελλάδα και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν ανάγκη να ακούσουν από εσάς την ΑΛΗΘΕΙΑ όπως είμαι σίγουρος την ξέρετε.

    Που μπορώ να αγοράσω τα 2 βιβλία του συμπατριώτη μας;

    Έξοχα τα άρθρα που αναρτάτε στην ευχάριστη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα σας. Την διαβάζουμε καθημερινώς. Γελάσαμε με το πρωταπριλιάτικο αστείο. Συνεχίστε τον αγώνα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button