ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗ

Προάγγελος θανάτου: Η “μονάδα-φάντασμα” των ΗΠΑ στα σύνορα με το Ιράν

Ως μία τελευταία προεδοποίηση προς το Ιράν εκλαμβάνεται η αποκάλυψη της ύπαρξης ή καλύτερα η επιβεβαίωση της ύπαρξης, της νέας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού Στρατού, μιας μονάδας που αποτελούσε μέχρι πρόσφατα ένα θρύλο στη κοινότητα των ειδικών επιχειρήσεων, αφού όλοι άκουγαν για αυτήν αλλά κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της. Κάτι σαν το πρώτο αεροσκάφος stealth το F-117 που αποκαλύφθηκε χρόνια ολόκληρα μετά την είσοδό του σε υπηρεσία και αφού είχε δημιουργήσει έναν θρύλο γύρω από την ύπαρξή του.

Η μονάδα-φάντασμα αποτελούμενη από τους “καλύτερους των καλύτερων” ανδρών των λοιπών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, προορισμένη να δρα στην εσωτερική ενδοχώρα κια με αποστολές π.χ. την κατάληψη των εγκαταστάσεων πυρηνικών όπλων του Πακιστάν και την προστασία τους μέχρι την άφιξη ενισχύσεων, είχε αποκαλυπτήρια.

Ένας από τους επικεφαλής της αποκάλυψε το περιοδικό “Wired” επίσημα την ύπαρξή της και μάλιστα προχώρησε και περισσότερο λέγοντας μάλιστα πως “Η ομάδα αυτή βρίσκεται ήδη σε περιοχή πολύ κοντά στα ιρανικά σύνορα και είναι έτοιμη για δράση αν χρειαστεί”.

Μεταφέροντας δηλώσεις του ταγματάρχη Rob Bockholt  των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων το περιοδικό αναφέρει πως η ομάδα είναι «ειδικά εκπαιδευμένη για απρόβλεπτες καταστάσεις και για την αντιμετώπιση μη συνηθισμένων  απειλών». Eίναι εξοπλισμένοι με όπλα παντός προέλευσης, πέρα από τον βασικό εξοπλισμό του Στρατού των ΗΠΑ, δηλαδή, πολλά από αυτά customized ειδικά για τις ανάγκες τους. Ειδικοί διατροφολόγοι φροντίζουν για την διατροφή τους και ακολουθούν επίσης ειδικές αγωγές αύξησης της περιφερειακής όρασης κλπ.

Η μονάδα αυτή που ονομάζεται Κοινή Δύναμη Κρούσης Ειδικών Επιχειρήσεων και Συντονισμού στον Περσικό Κόλπο JSOTF-GCC (Joint Special Operations Task Force-Gulf Coordinating Council) βρίσκεται ήδη στην περιοχή εκπαιδεύοντας και άλλα στελέχη των Στρατού των ΗΠΑ στην πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων.

Με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματικού είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ παραδέχονται την ύπαρξη της μονάδας η οποία φέρεται πως δημιουργήθηκε στα μέσα του 2009 και μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να επέμβει πουθενά, ούτε στην εκτέλεση του Μπιν Λάντεν την οποία επιχείρηση στελέχη της χαρακτηρίζουν ως “Απλή”.

Η μονάδα έχει ως αποστολή την στοχοποίηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και πιθανόν την κατάληψη και καταστροφή ορισμένων από αυτές. Η μεταφορά της, δε, σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μόνο ως προάγγελος θανάτου μπορεί να εκληφθεί…

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Tim Nye εκπρόσωπο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων «Η κύρια καθημερινή αποστολή της μονάδας είναι να εκπαιδεύει μονάδες του αμερικανικού Στρατού αλλά και των συμμάχων κρατών της περιοχής αυτών που θεωρούν πως το Ιράν είναι η κύρια απειλή»

Ακόμη ο ίδιος μιλώντας για την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικών δυνάμεων από τα συμμαχικά κράτη του Κόλπου δήλωσε ότι ειδικές δυνάμεις από το Κατάρ, εκπαιδευμένες από την JSOTF-GCC είχαν διεισδύσει στη Λιβύη για να ρίξουν το καθεστώς του Καντάφι:

«Οι ειδικές δυνάμεις των κρατών αυτών έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη πρόοδο. Κομάντος από το Κατάρ είχαν φτάσει χωρίς να εντοπιστούν στη Λιβύη για να συντονίσουν τις ένοπλες ομάδες στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την Τρίπολη. Τα ΗΑΕ ένας ακόμη στενός σύμμαχος των ΗΠΑ έχουν κάνει τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων προτεραιότητα, ενώ έχουν προσλάβει και τον ιδρυτή της ιδιωτικής εταιρείας Blackwater για να τους εκπαιδεύσει».

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading