ΕΛΛΑΔΑ

ΠΙΕΖΟΥΝ την οικονομία των ΗΠΑ οι …παχύσαρκοι

Περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο εκτιμάται ότι κοστίζουν οι παχύσαρκοι εργαζόμενοι στους εργοδότες τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας που οφείλεται στην εύθραυστη υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην πρόσληψη “1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο με ετήσιο μισθό 42.000 δολάρια”, επισημαίνει ο Ερικ Φίνκελστάιν, ερευνητής του Πανεπιστημίου Ντιουκ-Νάσιοναλ της Σιγκαπούρης.

Για να φτάσει στο ποσό αυτό ο Φίνκελστάιν και οι συνεργάτες τους υπολόγισαν τα ιατρικά έξοδα, την μειωμένη παραγωγικότητα και τις απουσίες των παχύσαρκων από την εργασία τους. Συνδυάζοντας αυτούς τους τρεις παράγοντες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι “κόστος” της παχυσαρκίας φτάνει τα 16.900 δολάρια ετησίως για τις γυναίκες που έχουν 45 κιλά παραπάνω ή περισσότερο και 15.500 δολάρια για τους άντρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Occupational and Environmental Medicine, η μειωμένη παραγωγικότητα των παχύσαρκων είναι αυτό που κοστίζει περισσότερο.

Η απώλεια παραγωγικότητας μετρήθηκε υπολογίζοντας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη στιγμή που ο εργαζόμενος φτάνει στον τόπο εργασίας και στο πότε αρχίζει να δουλεύει.

Στα δεδομένα αυτά προστίθεται ο χρόνος που περνά χωρίς ο εργαζόμενος να κάνει αυτά που του έχουν ανατεθεί, λόγω της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, της κούρασης, αλλά και της αφηρημάδας.

Τα στοιχεία της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζόμενων σε ερωτήσεις όπως τις ημέρες που απουσιάζουν από τη δουλειά ή που έχουν μειωμένη παραγωγικότητα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Τα στοιχεία της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζόμενων σε ερωτήσεις όπως τις ημέρες που απουσιάζουν από τη δουλειά ή που έχουν μειωμένη παραγωγικότητα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται ιατρικά έξοδα, αλλά και έμμεσες απώλειες κυρίως λόγω της μειωμένης αποδοτικότητάς τους στην εργασία.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading