ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑ

Ο εισαγγελέας που απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας, είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά και εμπλέκεται στην υπόθεση Siemens

Ο δικαστικός που καθυστέρησε επί 14 μήνες την αποστολή στοιχείων για τη Siemens και πρότεινε την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας.

Απορώ τι να σκέφτεται άραγε μετά από αυτή την απόφαση αρχηγός κόμματος που την περασμένη εβδομάδα πανηγύριζε με δημόσια ανακοίνωση, επειδή η “πλειοψηφία των δικαστών είναι εναντίον της κυβέρνησης”… Τελικά η δικαιοσύνη είναι ένα θέμα κομματικού παιχνιδιού που το χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει, ή είναι θέμα ουσίας;  8937e-20156047_10207352287244371_4779220069268423610_n
Διότι εδώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια φυσική συνέχεια του παλιού παρακράτους της Δεξιάς. Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε προοδευτικός πολίτης, σε όποιο χώρο κι αν ανήκει, να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους, αυτό τον εσμό φασιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων;

FB  George Christopoulos

 

Διαβάστε αναλυτικά το ιστορικό των δύο υποθέσεων που έχουν τον ίδιο παρανομαστή…

Ο Ιωάννης Προβατάρης, ο εισαγγελέας που έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφυλακιστεί προσωρινά η Ηριάννα, είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των Μιχολαλιάκου – Παππά! Παράλληλα ήταν εκείνος που είχε καθυστερήσει την αποστολή προς μετάφραση της δικογραφίας της
Siemens με αποτέλεσμα για 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους, η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστον.

O εισαγγελέας Ι. Προβατάρης όπως αναφέρεται, το 2015 –λόγω παρέλευσης του 18μηνου- πρότεινε για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση», Νίκο Μιχαλολιάκο και τον επίσης προφυλακισμένο Χρήστο Παππά, να αποφυλακιστούν με καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος που προέβλεπε κράτηση κατ’ οίκον.

Να σημειωθεί πως ήταν προφυλακισμένοι και δικάζονται τώρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πλήθος δολοφονικών επιθέσεων κατά συνδικαλιστών και εργατών.

Το όνομα του Εισαγγελέα Ι. Προβατάρη το συναντάμε επίσης στην υπόθεση της Siemens, καθώς όπως αναφέρεται αντί να στείλει όλα τα έγγραφα προς μετάφραση, κάτι που απαιτείται για να προχωρήσει η δίκη, τα στέλνει τμηματικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών.

justice1Αποτέλεσμα αυτού ήταν, τον Ιούλιο του 2016, η αναβολή της δίκης διότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε νομίμως επιδοθεί μεταφρασμένο το βούλευμα (κατηγορητήριο) στους αλλοδαπούς που κάθονται στο εδώλιο.

Η καθυστέρηση της μετάφρασης υποχρέωσε το δικαστήριο να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα που προβλήθηκε από την υπεράσπιση των 13 Γερμανών υπηκόων που δικάζονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, όπως και του Γαλλοελβετού Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ, καθώς το σύνολο του βουλεύματος (της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών που τους παρέπεμψε σε δίκη) δεν είχε εγκαίρως μεταφραστεί και επιδοθεί στους ενδιαφερόμενους κατηγορουμένους.

Η μη μετάφραση και η μη επίδοσή του θεωρούνται κατά την ελληνική αλλά και διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ουσιώδη στοιχεία προκειμένου να δικαστεί ένας άνθρωπος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται.

Τα σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν ότι γινόταν τμηματική αποστολή της προς μετάφραση δικογραφίας596cf0b8cd3a1808f22b76f4

 

596cf0b8cd3a1808f22b76f5596cf0b9cd3a1808f22b76f7

 

596cf0b9cd3a1808f22b76f6   

DE4JIhrXYAE8z-Z

 

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δες επίσης
Close
Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading