ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΡΙΦΥΛΙΑ

Γιατί κινδυνεύει να μη γίνει το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων; Τι συμβαίνει; Αδιαφορία, Ανικανότητα ή Σκοπιμότητα;

 Στη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ανδρινόπουλος σχολιάζοντας άρθρο της “Ελευθερίας” με τίτλο “Στον αέρα” το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων” είπε τα εξής.

 

 

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας στο 19ο Δημ. Συμβούλιο

Αντιδήμαρχος Ανδρινόπουλος:

Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της “Ελευθερίας”. Υπήρχε συνεχής ενημέρωση, από την πλευρά μου τουλάχιστον, για να προχωρήσει το θέμα του ΓΠΣ.

Μετά από δική μου ενόχληση πολλές φορές ψάχναμε να βρούμε κάποιο κύριο Μπολάκη, κάποιο κύριο Σπανό να αναστείλει τις παρατηρήσεις γιατί δεν ενέκρινε το ΓΠΣ που το κρατούσε εκεί, πέρα από 2 χρόνια.

Πως πληρώθηκε η μελέτη αφού πήραμε παρατηρήσεις ότι δεν ήτανε σύμφωνα με τις οδηγίες συντάξεως του ΓΠΣ;

Ποιοι ενέκριναν την μελέτη αυτή και καθόταν 2 χρόνια η μελέτη στην Περιφέρεια;

Ποιος ήταν αυτός ο κύριος υπάλληλος ή υπηρεσιακός παράγοντας που κράταγε μια μελέτη 2 χρόνια και μας την έστειλε πριν 6 μήνες, ένα χρόνο δεν ξέρω πότε και έλεγε ότι λήγει η προθεσμία;

Δεν μπορεί να εγκαλείται η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων ότι δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το θέμα.

Η αλληλογραφία έχει έλθει, έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος, έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες.

Από κει και πέρα τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;”

 

Αγαπητέ κ. Ανδρινόπουλε, με όλο το σεβασμό που έχω στο πρόσωπο σας, θέλω να εκφράσω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω το σκεπτικό σας για το θέμα που αναφέρεστε.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας πληροφορεί τους αναγνώστες ότι:

  1. Την εποχή που υπήρχε Δήμος Γαργαλιάνων, “εν μέσω έντονων τότε προστριβών” (εννοούσε τον γενικό ξεσηκωμό του κόσμου με πολύ άγριες διαθέσεις εναντίον της τότε δημοτικής αρχής…) είχε συνταχθεί (για 2η φορά) η Β1 φάση του ΓΠΣ Γαργαλιάνων που στάλθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έγκριση τον Ιούλιο 2008. (Το Β1 Στάδιο της μελέτης αφορά στην Πρόταση του ΓΠΣ που διαμορφώθηκε μετά την με Αριθμό 45/17-3-2008 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκαν οι τελικές κατευθύνσεις του Δήμου προς την ομάδα μελέτης).
  2. Το κόστος της μελέτης ήταν 136.000 ευρώ το οποίο και πληρώθηκε τότε. Αν δεν γίνει το ΓΠΣ οι 136.000 πρέπει να επιστραφούν… (Η «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Γαργαλιάνων» Ν. Μεσσηνίας εκπονήθηκε σύμφωνα με την από 01.12.2004 σχετική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γαργαλιάνων και της σύμπραξης των αναδόχων: PLAS ΕΠΕ / Δ. Ντοκόπουλος).
  3. Η Περιφέρεια απέρριψε την μελετη και έκανε μερικές παρατηρήσεις/αλλαγές που ζήτησε από τον τότε Δήμο να ενσωματωθούν στη μελέτη του ΓΠΣ.
  4. Οι τότε δημοτικοί άρχοντες είχαν άλλες ασχολίες και δεν απάντησαν ποτέ στην Περιφέρεια (Αποκεντρωμένη Διοίκηση). (Πιθανόν να το έκαναν σκόπιμα…)
  5. Η νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας (Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων) συνέχισε την ίδια τακτική με τους προηγούμενους, δηλαδή να μην ενδιαφέρεται να απαντήσει στις παρατηρήσεις της “Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση του ΓΠΣ Γαργαλιάνων.
  6. Η υποχρέωση του Δήμου ήταν όχι μόνο να έχει ολοκληρώσει το ΓΠΣ, αλλά να έχει περάσει και ΦΕΚ μέχρι τις 30/6/2012.
  7. Επειδή δεν είχε κάνει τίποτα ο Δήμος του δόθηκε και άλλη παράταση με νέα καταληκτική ημερομηνία 31-12-2012.
  8. Ο Δήμος Τριφυλίας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την έγκριση του ΓΠΣ Γαργαλιάνων.

Αυτά αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του κ. Μπούρα. 

Σε απάντηση των πιο πάνω αδιάψευστων δεδομένων, έρχεστε εσείς πριν μερικές ημέρες στο 19ο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, εμφανώς ενοχλημένος από το δημοσίευμα του κ. Κ. Μπούρα στην “Ελευθερία” και προσπαθείτε, χωρίς επιτυχία, να αποδείξετε ότι εσείς δεν φταίτε και ότι κάνατε ότι έπρεπε για το …“θέμα του ΓΠΣ”.

 Στην σχεδόν 3λεπτη ομιλία σας κάνατε τέσσερις ερωτήσεις (σε ποιους άραγε;) ενώ ήταν δική σας υποχρέωση εσείς να μας πείτε τις απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων.

 

1η ερώτηση σας:

Πως πληρώθηκε η μελέτη αφού πήραμε παρατηρήσεις ότι δεν ήτανε σύμφωνα με τις οδηγίες συντάξεως του ΓΠΣ;”

Αυτό ακριβώς θέλουμε να μάθουμε και εμείς κ. Ανδρινόπουλε. Πως πληρώθηκε μια μελέτη που δεν ήταν τελειωμένη; Αφού εσείς δεν μπορείτε να μάθετε, δώστε μας πρόσβαση στα αρχεία που εσείς έχετε και θα σας πληροφορήσουμε εμείς σε μερικά λεπτά για το… “πως πληρώθηκε η μελέτη”. 

 

2η ερώτησή σας:

Ποιοι ενέκριναν την μελέτη αυτή και καθόταν 2 χρόνια η μελέτη στην Περιφέρεια;”

Την ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το τότε Δημ. Συμβούλιο Γαργαλιάνων συμπεριλαμβανομένων και 5 δημοτικών συμβούλων της σημερινής συμπολίτευσης. Δίπλα σας είναι κάθε μέρα κ. Αντιδήμαρχε, σκεφτήκατε μήπως ποτέ να τους ρωτήσετε; Όλο και κάτι θα ήξεραν …μάλλον θα έπρεπε να ξέρουν διότι είχαν οι ίδιοι υπογράψει. Το ότι “καθόταν η μελέτη 2 χρόνια στην περιφέρεια” αναρωτιέστε …ποιος φταίει; Η σημερινή Δημοτική Αρχή φταίει και κανείς άλλος. Άλλοι στη θέση σας, ίσως να φώναζαν πιο δυνατά και να έπαιρναν “από κοντά” τον Περιφερειάρχη μέχρι να εγκριθεί το ΓΠΣ. Εσείς γιατί δεν φωνάξατε στους υπεύθυνους, γιατί δεν πήγατε επί τούτου στον Περιφερειάρχη ή σε κάποιον άλλο …”αρμόδιο”; 

 

3η ερώτησή σας:

Ποιος ήταν αυτός ο κύριος υπάλληλος ή υπηρεσιακός παράγοντας που κράταγε μια μελέτη 2 χρόνια και μας την έστειλε πριν 6 μήνες, ένα χρόνο δεν ξέρω πότε και έλεγε ότι λήγει η προθεσμία;”

Μα ο “υπάλληλος ή υπηρεσιακός παράγοντας” τι άλλο μπορούσε ή έπρεπε να κάνει; Σας ειδοποίησε και ήταν τόσο καλός που σας έδωσε και παράταση χρόνου 2 φορές! Αυτός φταίει που εσείς δεν δείξατε το παραμικρό ενδιαφέρον για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων; Είμαι σίγουρος κ. Αντιδήμαρχε ότι αν είχατε ζήσει εκείνο τον ξεσηκωμό του κόσμου, που είχε ανέβει στα παράθυρα της βιβλιοθήκης με πολύ άγριες διαθέσεις κατά του υπόδικου τέως δημάρχου, θα επιδεικνύατε περισσότερο ενδιαφέρον… 

Η ενημέρωση από εσάς του Δημάρχου κ. Κόλλια ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ανακαλύψατε εκ των υστέρων, ότι δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ενημέρωση από εσάς περίμενε η “Αποκεντρωμένη Διοίκηση” και όχι ο Δήμαρχος.  Τους Γαργαλιανιώτες πονάει κ. Ανδρινόπουλε αν έχουμε ή όχι στην πόλη μας Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και κανέναν άλλον …“δήμαρχο ή αρμόδιο αντιδήμαρχο” …που δεν είναι Γαργαλιανιώτης. Πως είναι δυνατόν να μην θυμάστε αν ο “υπηρεσιακός παράγοντας” σας “έστειλε την μελέτη πριν 6 μήνες ή ένα χρόνο” όταν μας κυνηγάει ο χρόνος;… 

 

4η ερώτησή σας:

Από κει και πέρα τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;”

Κάποιος ρωτάει, “τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή” αν έχει ήδη κάνει κάτι …οτιδήποτε. Εσείς δεν μας είπατε κάτι που είχατε κάνει εκτός του ότι παίρνατε την αλληλογραφία και “ενημερώνατε τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο”… Τίποτα άλλο!

Τι καλά θα είμαστε αν απλούστατα κάνατε αυτό που υποσχεθήκατε στους Γαργαλιανιώτες όταν ζητούσατε την ψήφο τους. Πιστεύετε ότι το κάνατε αυτό με το συγκεκριμένο τουλάχιστον “θέμα του ΓΠΣ” κύριε Αντιδήμαρχε; 

 Η ομιλία σας στο Δημ. Συμβούλιο δεν έπεισε κανέναν ότι δείξατε σαν Δήμος (όχι προσωπικά) το ενδιαφέρον που έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας (ΓΠΣ).

Παρατήρησα με λύπη, ότι κανένας Δημ. Σύμβουλος, από τους Γαργαλιάνους τουλάχιστον, δεν εξέφρασε την οργή του για την αδιαφορία του Δήμου ή τουλάχιστον κάποια αγωνία για τον ορατό κίνδυνο να μην γίνει το ΓΠΣ Γαργαλιάνων. Πέρα βρέχει… για αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για το μέλλον των Γαργαλιάνων. Απίστευτη η αδιαφορία… όμως είμαστε συνηθισμένοι. 

 

Έχω και εγώ μια ερώτηση κ. Ανδρινόπουλε:

Τι θα πείτε στο κόσμο ΑΝ δεν γίνει το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων λόγω αδιαφορίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής;

Σκεφτείτε το…

(Η ερώτηση φυσικά απευθύνεται σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους Γαργαλιάνων)

 

Το ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε τις 136.000 ευρώ που πήρε τότε η εταιρεία του κ. Ντοκόπουλου είναι το λιγότερο… Ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες σε μελέτες που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν…  διότι στις μελέτες ήταν το “ζουμί”!!!

Ο νοών νοείτω…

 

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων”

 

 

Δείτε την ομιλία του κ. Ανδρινόπουλου από 6:00 μέχρι 9:45:

 

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την Μελέτη του ΓΠΣ Β1 φάση 

 

——————————————————————————————————————

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 23 /10/2007

510 πολίτες υπέγραψαν την επιστολή αυτή και κέρδισαν τους πολιτικάντηδες των Γαργαλιάνων.  ΜΑΖΙ οι πολίτες έχουμε δύναμη ανατροπής των πάντων. Χωρισμένοι όμως είμαστε τελείως αδύνατοι… Αυτό θέλουν οι πολιτικάντηδες!!!  «Διαίρει και βασίλευε»

Έτσι άρχισε ο αγώνας μας, στις 23 Οκτωβρίου 2007, εναντίον της τότε Δημοτικής Αρχής που έλεγε ότι …δεν είχε εγκρίνει την Β1 Φάση του ΓΠΣ… απλώς την είχε παραλάβει. Αυτή η απλή επιστολή, που γύριζε στα καφενεία, από τραπέζι σε τραπέζι για υπογραφές, ήταν η μοναδική δύναμη εναντίων εκείνων που μας είχαν “ξεπουλήσει” …χωρίς να το ξέρουν (εκτός 3-4 που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν… γι’ αυτό και το πάλεψαν με “νύχια και με δόντια”).

Με τον ξεσηκωμό του κόσμου παραδέχτηκαν ότι είχε ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ η έγκριση/παραλαβή  (εκτός των Λάππα Παναγιώτα & Κομητόπουλου Χρήστου (Μουρμούρη που απουσίαζαν).

Όλοι οι της αντιπολίτευσης αλλά και 2 της συμπολίτευσης φώναξαν δημόσια ότι είχαν “ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ” από τον …αξιότιμο τότε και τελευταίο δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σταύρο Καλοφωλιά, ο οποίος αφού τους “παραπλάνησε” με πολιτικάντικα κόλπα και το ψήφισαν, τους απεκάλεσε και …”μωρές παρθένες” επειδή φώναζαν ότι εξαπατήθηκαν! Ήταν αξέχαστες οι στιγμές εκείνες στη βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Ήταν η συνέλευση της απόλυτης ντροπής για την πόλη μας…

Όσοι διαφωνούν ή κάνουν ότι δεν θυμούνται να έγιναν έτσι τα πράγματα θα τους βοηθήσουμε, με το βίντεο εκείνης της συνεδρίασης που θα ανεβάσουμε όταν πρέπει. Να γιατί έβγαζαν σπυριά όταν έβλεπαν την βιντεοκάμερα να τους βιντεοσκοπεί στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται ότι δεν συμπαθούσαν καθόλου οι τότε σύμβουλοι (εκτός 2-3 πάντα) την …διαφάνεια. Λέγανε κάτι για “προσωπικά δεδομένα” και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες και δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί χαζοί σφουγκοκολάριοι που τα πίστευαν… Αν υπήρχε βιντεοσκόπηση στο Δ.Σ. οι Γαργαλιάνοι σήμερα δεν θα ήταν Δημοτική Ενότητα της Κυπαρισσίας, αλλά Έδρα του Δήμου Γαργαλιάνων ή Νέστορος. Θα είμαστε σίγουρα σε καλύτερη θέση απ’ ότι μας έχουν καταντήσει σήμερα…

Στην Κυπαρισσία όμως δεν κάνουν ούτε…κιχ, οι ευαίσθητοι (για τα προσωπικά τους δεδομένα) κύριοι, όταν τους βιντεοσκοπεί οποιοσδήποτε πολίτης  έχει απλώς την όρεξη να το κάνει.

Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων ...τότε
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!   Το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων σε απαρτία …
Μήπως σας θυμίζει κάτι σαν… “Μυστικός Δείπνος”; Ο Ιούδας άραγε ποιος είναι;     Μην ψάχνετε στις άκρες…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading