
O ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός, σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του ανέρχεται στα $72 δισ., από $66 δισ. το περασμένο έτος. (κάτι παραπάνω από την ..ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών!)
Στη δεύτερη θέση του περιοδικού βρίσκεται ο γνωστός επενδυτής Warren Buffet με $58,5 δισ., από $46 δισ. πριν από ένα χρόνο.
Ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι στην τρίτη θέση με περιουσία $41 δις. Στην τέταρτη θέση παρέμειναν τα αδέρφια Charles και David Kock, με $36 δισ. ο καθένας.
Οι κληρονόμοι των Wal –Mart, Chrisy Walton, Jim Walton, Alice Walton και S. Robson Walton κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις με τις περιουσίες τους να κυμαίνονται από $33,3 δισ. ως $35,4 δισ.
Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο Michael Bloomberg, δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδιοκτήτης του διάσημου πρακτορείου ειδήσεων. Η περιουσία του ανήλθε στα $31 δισ. από $25 δισ. προηγουμένως.
Ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg επέστρεψε στους πρώτους είκοσι, με περιουσία $19 δις.



