N.W.OΔΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Παγκοσμιοποιητές Προωθούν το “Οικονομικό Σοκ” και τους Κλιματικούς Ελέγχους Για Να Ξεκινήσουν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση τους

Στα τέλη Ιουνίου κυβερνητικοί ηγέτες και ισχυροί παράγοντες των think-tank από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο χρηματοδότησης στο Παρίσι ( Summit for a New Global Financing Pact. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ajay Banga.

Ο υποτιθέμενος σκοπός της συνόδου κορυφής ήταν να βρεθούν χρηματοδοτικές λύσεις για την επίτευξη των στόχων της αντιμετώπισης της φτώχειας με ταυτόχρονο περιορισμό των “εκπομπών που θερμαίνουν τον πλανήτη”. Όπως συμβαίνει με όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, η συζήτηση στο Παρίσι αναπόφευκτα στράφηκε στον διεθνή συγκεντρωτισμό της εξουσίας και στον σχηματισμό μιας παγκόσμιας κοινοπραξίας για την επίλυση των προβλημάτων που ισχυρίζονται ότι τα κυρίαρχα έθνη δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιλύσουν.

Ωστόσο, αυτό που βλέπω όλο και περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια είναι μια σύγκλιση των αφηγήσεων – οι κεντρικές τράπεζες και οι διεθνείς τράπεζες ανησυχούν τώρα ξαφνικά περισσότερο για τη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την υπερθέρμανση του πλανήτη απ’ ό,τι φαίνεται να ανησυχούν για τον στασιμοπληθωρισμό και την οικονομική κατάρρευση. Πιθανώς επειδή αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή και η οικονομική κατάρρευση είναι μέρος του σχεδίου.

Οι παγκοσμιοποιητές συνδυάζουν τώρα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με τη διεθνή οικονομική και νομισματική εξουσία. Με άλλα λόγια, δεν κρύβουν πλέον το γεγονός ότι η ατζέντα της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μέρος της ατζέντας της “Μεγάλης Επανεκκίνησης”. Προτείνουν μάλιστα να χρησιμοποιηθεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής ως εφαλτήριο για να δοθεί στις παγκόσμιες τράπεζες μεγαλύτερη εξουσία να υπαγορεύουν την κυκλοφορία του πλούτου και για την αποδόμηση του υπάρχοντος συστήματος, ώστε να αντικατασταθεί με κάτι άλλο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στους αντιπροσώπους στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού ότι: “ο κόσμος χρειάζεται ένα σοκ δημόσιων οικονομικών” για να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει “ισότητα” για τα λιγότερο πλούσια έθνη. Υποστήριξε επίσης ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης σημείωσαν ότι το διεθνές οικονομικό πλαίσιο έχει πληγεί από μια σειρά κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά επικεντρώθηκαν στο “αυξανόμενο κόστος των καιρικών καταστροφών που εντείνεται από την υπερθέρμανση του πλανήτη” ως αιτία για τη συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Αυτό είναι προφανώς ανοησία, αλλά ταιριάζει με τον αφηγηματικό προγραμματισμό που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι παγκοσμιοποιητές συνδέοντας την οικονομική παρακμή με την κλιματική αλλαγή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αποδείξεις ότι τα παγκόσμια καιρικά φαινόμενα είναι χειρότερα σήμερα από ό,τι ήταν πριν από εκατό και πλέον χρόνια, προτού διαδοθούν ευρέως οι βιομηχανίες που παράγουν άνθρακα. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οποιουδήποτε συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου. Ο ισχυρισμός είναι απάτη. Δεν υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική κρίση, όπως έχω περιγράψει και αποδείξει σε προηγούμενα άρθρα.

Αλλά πόσοι άνθρωποι θα ξεγελαστούν και θα πιστέψουν ότι υπάρχει κλιματική κρίση, και για ποιο λόγο μπορεί να αξιοποιηθεί αυτός ο υστερικός φόβος;

Η πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος Mia Mottley (όπως και πολλοί παγκοσμιοποιητές) τάχθηκε υπέρ του επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε μια εποχή κλιματικών κινδύνων. Υποστηρίζει: “Αυτό που απαιτείται από εμάς τώρα είναι ο απόλυτος μετασχηματισμός και όχι η μεταρρύθμιση των θεσμών μας…”.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Antonio Guterres δήλωσε ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Bretton Woods, αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και πλέον “διαιωνίζει και μάλιστα επιδεινώνει τις ανισότητες”. Με άλλα λόγια, επιδιώκει ένα νέο αφυπνισμένο Bretton Woods.

“Μπορούμε να λάβουμε μέτρα τώρα και να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα προς την παγκόσμια δικαιοσύνη”, είπε, προσθέτοντας ότι έχει προτείνει ένα κίνητρο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δράση για το κλίμα. Παρουσιάστηκε επίσης ένα σχέδιο για τη χρήση του καλαθιού ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων του ΔΝΤ ως μηχανισμού ενίσχυσης της παγκόσμιας ρευστότητας.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από τις κεντρικές τράπεζες και οι πολιτικές επιτοκίων των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι αυτά που προκάλεσαν την τρέχουσα οικονομική κρίση. Δεν ήταν η σοβιντίνη, δεν ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και σίγουρα δεν ήταν η κλιματική αλλαγή. Ήταν οι τράπεζες και η χρήση της νομισματικής χειραγώγησης που προκάλεσαν υψηλό πληθωρισμό 40 ετών, και αυτό οδήγησε τις κεντρικές τράπεζες σε αύξηση των επιτοκίων σε οικονομική αδυναμία. Αυτή η στρατηγική έχει προκαλέσει σταθερά κατάρρευση του χρέους και καταστροφές στο χρηματιστήριο στο παρελθόν. Οι τραπεζίτες και οι παγκοσμιοποιητές είναι η πηγή του προβλήματος, δεν πρέπει να τους ανατεθεί η ευθύνη για τη διόρθωσή του.

Κι όμως, εδώ είναι, προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο και να θεσπίσουν ένα σαρωτικό σχέδιο επαναφοράς για την καταστροφή που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αλλά πού οδηγούν όλα αυτά;

Πέρυσι ο ΟΗΕ πρότεινε ότι οι ανεπτυγμένες και οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, θα πρέπει να πληρώνουν ένα είδος φόρου πλούτου/εκπομπών ύψους τουλάχιστον 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε ένα ταμείο για τις εξελίξεις της κλιματικής αλλαγής, και αυτός ο πλούτος θα αναδιανέμεται στα φτωχότερα έθνη. Αναδιανομή από ποιον; Από τους παγκοσμιοποιητές, φυσικά.

Άλλες ιδέες στο τραπέζι περιλαμβάνουν τη φορολόγηση των κερδών από ορυκτά καύσιμα και των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το κλίμα. Δηλαδή, σχεδιάζουν να φορολογήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέχρι οι τιμές να γίνουν τόσο υψηλές που το ευρύ κοινό δεν θα μπορεί να τις αντέξει οικονομικά.

Ειδικότερα, ο Macron υποστήριξε την ιδέα ενός διεθνούς φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη ναυτιλία, δήθεν για να γίνουν ακριβότερα τα υπερπόντια φορτία, ώστε να μειωθεί η ζήτηση για μεταποίηση. Αυτό επεκτείνει τους αυστηρούς κανόνες για τον άνθρακα που εφαρμόζονται ήδη στην ευρωπαϊκή γεωργία.

Όλα αυτά φαίνονται σαν ασύνδετα σχέδια για την απλή διόγκωση των τιμών μέσω διαφορετικών μορφών φορολογίας και την εξαναγκαστική κατανάλωση λιγότερων αγαθών από το κοινό, αλλά εδώ παίζεται ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα όχημα για την επίτευξη ενός πλήρως συγκεντρωτικού παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, πιθανότατα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ, της BIS, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΗΕ.

Οι ετήσιες πληρωμές από τα πλουσιότερα έθνη στα παγκόσμια θεσμικά ταμεία είναι μια πράξη φόρου τιμής, μια επίδειξη πίστης. Είναι επίσης ένας τρόπος για ομάδες όπως το ΔΝΤ να δημιουργήσουν ένα σύστημα μεγαλύτερης αλληλεξάρτησης. Εάν τεράστια χρηματικά ποσά ρέουν μέσω των παγκοσμιοποιημένων θεσμών και αυτοί γίνονται οι διαιτητές του τρόπου αναδιανομής αυτού του πλούτου, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα σύστημα ανταμοιβών και τιμωριών. Μπορούν να τιμωρούν τις χώρες που δεν ακολουθούν τις επιταγές τους και μπορούν να δίνουν πλεονεκτήματα στις χώρες που ακολουθούν τη γραμμή.

Όσον αφορά ένα νέο Bretton Woods, υποψιάζομαι ότι όλα αυτά κορυφώνονται με μια νομισματική κρίση, την οποία οι παγκοσμιοποιητές θα χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία για να εισαγάγουν επιτέλους το μοντέλο CBDC (Central Bank Digital Currency). Και μόλις τα CBDCs εφαρμοστούν, η ικανότητά τους να κυριαρχούν στον πληθυσμό θα είναι πλήρης. Ένα σύστημα χωρίς μετρητά, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής στις συναλλαγές και με τη δυνατότητα να κλείνουν την αγοραστική δύναμη ατόμων και ομάδων κατά βούληση; Είναι το σενάριο των ονείρων ενός ολοκληρωτισμού.

Δεν είναι τυχαίο που το κοινό βομβαρδίζεται συνεχώς με την προπαγάνδα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αυτές τις μέρες – Οι εξουσίες χρειάζονται μια υπαρξιακή κρίση ως γεννήτρια φόβου. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται δεν σκέφτονται λογικά και συχνά στρέφονται στους χειρότερους δυνατούς ηγέτες για ανακούφιση. Και μια παγκόσμια απειλή απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση, σωστά;

Οι αφηγήσεις περί καταστροφής από την κλιματική αλλαγή (αν το κοινό ενστερνιστεί την προπαγάνδα) θα επιτρέψουν ένα ευρύ φάσμα συστημικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με το περιβάλλον και έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την οικονομική κυριαρχία.

Φορολόγηση και αναδιανομή του εθνικού πλούτου. Η επιβολή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ως διαμεσολαβητών για τα παγκόσμια κεφάλαια. Η χρήση του καλαθιού SDR του ΔΝΤ ως defacto παγκόσμια νομισματική ομπρέλα. Η εισαγωγή των CBDCs και μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν θα είχε καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή, ακόμη και αν αυτή αποτελούσε νόμιμη απειλή.

Αλλά τι γίνεται με το μοντέλο της καμένης γης; Αν η απώτερη πρόθεση είναι να καταστραφεί η οικονομία σε σημείο που να πεθάνει η περισσότερη βιομηχανία, να υποχωρήσει το εμπόριο και να μειωθεί ο πληθυσμός επειδή η επιβίωση καθίσταται αφόρητη, τότε θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι παγκοσμιοποιητές “σώζουν τον πλανήτη” ξεφορτώνοντας τους ανθρώπους. Υποθέτω ότι αν πιστεύετε ότι η διατήρηση του πληθυσμού σε ένα διαρκές τριτοκοσμικό καθεστώς θα μας σώσει από την υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε μπορεί να υποστηρίξετε μια τέτοια ατζέντα.

Είτε ο στόχος είναι απλώς η οικονομική μικροδιαχείριση είτε η αναγκαστική εκκαθάριση της παραγωγής, το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερη εξουσία για τους διεθνιστές και λιγότερη ελευθερία και ευημερία για όλους τους άλλους.

Μπορούν να το γυρίσουν όπως θέλουν, αλλά όταν οι ελίτ ζητούν ένα “οικονομικό σοκ”, στην πραγματικότητα ζητούν ένα δραματικό στραγγαλισμό του συστήματος, ώστε να μην μπορεί πλέον να συντηρήσει τον υπάρχοντα πληθυσμό. Όταν ζητούν παγκόσμια φορολόγηση και φόρους στο όνομα της “ισότητας”, δεν προσπαθούν να τους κάνουν όλους εξίσου πλούσιους, θέλουν όλους εξίσου φτωχούς.

Και όταν ζητούν την κεντρική εποπτεία των εθνών για χάρη της σωτηρίας του πλανήτη, αυτό που πραγματικά θέλουν είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση.


Δικτυογραφία :

Globalists Suggest ‘Finance Shock’ And Climate Controls To Launch Their Great Reset – Alt-Market.us

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button