ΖΩΗ

Καταπάτηση συνείδησης και σκέψης

Αν η σκέψη δεν έχει έδαφος για να πατήσει δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Έδαφος είναι η έννοια “αρχή“. Έδαφος είναι το χώμα. Η σκέψη είναι σπόρος και ανάπτυξη που αποφέρει άνθη και καρπούς.

Σκέψη χωρίς έδαφος είναι χαοτική σκέψη που οδηγεί σε ετσιθελισμό και ψυχαναγκασμό.

Πρώτο μέλημα λοιπόν είναι η εξέταση της πρωτογενούς ενέργειας της σκέψης, όχι επιστημονικά για νευρώνες και άλλα τέτοια, αλλά πρωτογενούς επί του εαυτού μας, μέσα μας. Την καθαρότητα των προθέσεων μας, καθώς γεννιέται μια σκέψη, εμείς οι ίδιοι μπορούμε να την κρίνουμε ή να παραμείνουμε τυφλοί και να οδηγηθούμε σε άναρθρες κραυγές και αδιέξοδο.

Και τα δύο αποτελέσματα καθορίζονται από τη στάση που εξ’ αρχής κρατήσαμε, επιλέγοντας την τυφλότητα ή την καθαρότητα και ας λέμε μετά ότι δεν το γνωρίζαμε. Μέσα μας… Κάποιος το γνωρίζει. Και αυτός που το γνωρίζει είναι η συνείδηση που καταπατήθηκε.
Για λίγο διστάσαμε, αλλά αμέσως μετά, με πολλές δικαιολογίες, το ξεπεράσαμε.

Σε αυτή την καταπάτηση της συνείδησης στηρίζονται όλοι όσοι σκέφτονται την εξουσία για να καταπατήσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που και αυτοί οι άνθρωποι κάθε μέρα καταπατούν τα δικαιώματα της ίδιας της οντότητάς τους.

Αυτό ακριβώς γνωρίζουν οι πονηρώς σκεφτόμενοι και επεμβαίνουν ανερυθρίαστα στις ζωές των ανυποψίαστα σκεφτόμενων. Δεν θέλει μετά από αυτό πολύ για να πλασάρεις ως αξία της ζωής το πάθος για χρήμα, εξουσία και καταναλωτικό σεξ. Μπαίνει στη φάκα το ποντίκι και την κατάλληλη στιγμή κλείνεις την πορτούλα.
Το ότι ο ανυποψίαστα σκεφτόμενος λειτούργησε σαν ποντίκι δεν του αφαιρεί τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε λιοντάρι. Θα έχει όμως νόημα μόνο εάν το πράξει με πλήρη συνείδηση.

Εδώ δεν κοιτάμε να αποδώσουμε αχρείους λογαριασμούς του είδους “καλά έπαθες εγώ στα έλεγα“.
Μπορούμε να στείλουμε το φορτίο του παρελθόντος στον καιάδα, υπερβαίνοντας συνειδητά το τοίχος αυτό και αναγνωρίζοντας το μέρος που στον καθένα αναλογεί.

Για να φέρω ένα παράδειγμα σε ένα κείμενο, διάβασα για το πάθημα του εργάτη από την αστυνομία. Αυτό το τυπικό “το πάθημα γίνεται μάθημα“, και είναι πολύ σκληρό όταν συμβαίνει, για αυτόν τον άνθρωπο λειτούργησε σε μια θετική κατεύθυνση.
Άλλες φορές έχω διαβάσει απίστευτα σχόλια για τους λαθρομετανάστες λες και δεν είναι άνθρωποι.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Πολλοί έφαγαν το τυρί που μας έχουν πετάξει με το θέμα αυτό και δεν υποψιάζονται πως αυτό θέλουν οι πονηρώς σκεφτόμενοι. Να διαδωθεί το μίσος μεσα από τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα προβλήματα του κόσμου.

Εγώ είμαι της άποψης πως κακώς άφησε το κράτος ως τέτοιο να γεμίσει η χώρα από τόσους πολλούς ξένους χωρίς κανένα πρόγραμμα. Το θέμα είναι όμως πως το έκαναν έτσι για να φέρουν τον κόσμο σε απόγνωση.

Εάν πριν από χρόνια ακούγαμε για εγκληματικές πράξεις πάντα ήταν περιορισμένος ο αριθμός. Τώρα είναι καθημερινή είδηση. Φέρνουν με την αδράνιά τους τον κόσμο να σκέφτεται περίεργα.
Και ως ένα βαθμό για να προστατεύσουν την ύπαρξη τους. Από την άλλη όμως η ακρότητα μιας ανεπεξέργαστης σκέψης και στάσης οδηγεί σε ναζισμούς.

Πολλά θα μπορούσαν ακόμα να ειπωθούν για το θέμα αλλά να προσθέσω κάτι τελευταίο θέλω μόνο… Και να επιμείνω… Ελευθερία σκέψης, φόβος. Επάνω σε αυτά έχει παιχτεί η βάση του παιχνιδιού. Πετάς θεωρίες επί θεωριών συνέχεια. Το πόπολο πού να τα επεξεργαστεί έτσι που πέφτουν σα χαλάζι. Και μεσα στη σύγχυση κάνεις τη δουλειά σου. Σφαγές με θεωρία.


Μόνο στο πρωτογενές κοίταγμα εντός, βρίσκεται η λύση. Με σύγχυση, ετσιθελισμό και ψυχαναγκασμό η σφαγή θα συνεχίζεται ανελέητη, αυτή που πολύ κοντά μας ετοιμάζουν. Να μην είμαστε πόπολο και ποντίκια αλλά συνειδητοί άνθρωποι που βρίσκονται μαζί και προχωράνε. Αλλά η εξουσία επεξεργάζεται με τα όργανά της την ψυχολογία του όχλου, όπως μας ονομάζουνε.

Στέφανος Ζαννής

(Από σχόλιο στο άρθρο : Ο Φόβος της Σκέψης )

Πηγή

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading