ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΡΙΦΥΛΙΑ

Κάλεσμα του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για δενδροφύτευση στον Αϊ Λια την Κυριακή 10 Απριλίου

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί τα μέλη του να βοηθήσουν στην δενδροφύτευση του Αλσυλλίου του Αϊ Λια την Κυριακή 10 Απριλίου.
Συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και όλους όσους χρόνια τώρα φωνάζουν για την δενδροφύτευση και την προστασία της περιοχής.
Ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, με αίτησή του στις 22 Ιουλίου 2009 είχε ζητήσει από τον τελευταίο δήμαρχο Γαργαλιάνων την άδεια για την εθελοντική δενδροφύτευση με κουκουναριές του δασυλλίου του Προφήτη Ηλία.
Η προμήθεια και η συντήρηση των δενδρυλλίων θα ήταν υποχρέωση του συλλόγου.
Επειδή το δασύλλιο είχε παραχωρηθεί πριν μερικά χρόνια στο Δήμο για να το δενδροφυτεύση… ο κ. Δασάρχης μας είπε ότι δεν έχει αντίρρηση αρκεί να συμφωνήσει και ο Δήμαρχος.  Ο Δήμος φύτεψε  13 μικρά δενδρύλλια και σταμάτησε… κουράστηκαν.

Η απάντηση του τελευταίου δημάρχου ήταν δυστυχώς αρνητική…
Γιατί άραγε τόσο πείσμα για την ολική απαξίωση του καλύτερου μέρους των Γαργαλιάνων;
Τελικά δεν απαξιώθηκε μόνο η περιοχή του Προφήτη Ηλία αλλά… ολόκληρος ο Δήμος, συγνώμη… Κοινότητα.

Ακολουθεί η αίτηση μας και η απάντηση του «τελευταίου»…

_______________________________________________________________________________

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

22 Ιουλίου 2009

 

ΑΙΤΗΣΗ

Περιβαλλοντικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

ΠΡΟΣ κ. Σταύρο Καλοφωλιά
Δήμαρχο Γαργαλιάνων

Ο «Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων»

ζητεί από το Δήμο και το Δασαρχείο τη σχετική άδεια για την δενδροφύτευση (με κουκουναριές) του δασυλλίου του προφήτη Ηλία. Η προμήθεια των δενδρυλλίων θα γίνει με έξοδα του συλλόγου μας. Η δενδροφύτευση και η συντήρηση των δενδρυλλίων θα είναι     υποχρέωση του Περιβαλλοντικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.                                                   .
                                                                                         

Το δασύλλιο του προφήτη Ηλία λόγω της βαμβακίασης έχει σχεδόν καταστραφεί. Ελπίζουμε να στηρίξετε, με άμεση έγκριση του αιτήματος μας, την εθελοντική μας προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος στη πιο όμορφη περιοχή της πόλης μας.

Ευχαριστώ,

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος

Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

___________________________________________________

 

Στις 19-8-09 λάβαμε απάντηση από τον τελευταίο  Δήμαρχο που λέει:

«Απαντώντας στο αίτημα σας: Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία με τις Δασικές Υπηρεσίες μας ανακοινώθηκε ότι την αδειοδότηση για την δενδροφύτευση θα σας τη χορηγήσει το αρμόδιο Δασαρχείο Τριφυλίας. Επίσης σας αναφέρουμε ότι επειδή με πρωτοβουλία μας έχει ήδη ξεκινήσει δενδροφύτευση στα δασύλλιο, είμαστε διατεθειμένοι να επιβοηθήσουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του Προφήτη Ηλία, ενώ η όποια επέμβαση θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το Δήμο και τη Δασική Υπηρεσία».

 

…και η απάντηση του Συλλόγου μας που δημοσιεύθηκε στη “ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” (Οκτ. 2010, σελ.15):

“Αν κάποιος βγάζει καθαρό νόημα να μου το πει. «Τι θέλει να πει ο ποιητής»; Αν έχει ξεκινήσει από σας η δενδροφύτευση γιατί τη σταματήσατε; Τι σημαίνει ότι ¨είμαστε διατεθειμένοι να επιβοηθήσουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου…» Τι λέτε κύριε Δήμαρχε. Ή φτιάχνουμε εμείς το δασύλλιο του Αϊ Λια ή εσείς. Αποφασίστε λοιπόν και απαντήστε με καθαρά λόγια και όχι αοριστολογίες.

Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων”

__________________________________________________________

Όλα τα παραπάνω για την ιστορία… για να μην ξεχνάμε πως και με ποιους φτάσαμε εδώ που είμαστε. Για να μην ξαναδούμε στη πόλη μας αλαζόνες, ανίκανους και γελοίους να κάθονται στο δημοτικό συμβούλιο…

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας με όλες μας τισ δυνάμεις, την νέα Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει όλα όσα μας έχουν υποσχεθεί και χρειάζετα ο τόπος μας. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία σαν την σημερινή. Θα είμαστε απέναντί τους κάθε φορά που θα… «καβαλάνε το καλάμι» και «θα αποφασίζουν και διατάζουν» για εμάς, αλλά χωρίς εμάς.

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο

 1. Αγαπητέ κ. Παναγιωτακόπουλε,

  Είμαι Γαργαλιανιώτης 70άρης που ζω 50 χρόνια στην Αθήνα.
  Θέλω να σας σφίξω το χέρι για τον αγώνα που κάνετε στους Γαργαλιάνους. Μου έχουν στείλει δυο περιοδικά της «φωνής του πολίτη» όπου γράφατε για την ακαταλληλότητα του νερού και για το κάψιμο των σκουπιδιών… Είχατε ζητήσει αν θυμάμαι καλά την βοήθεια της Εισαγγελικής Αρχής Κυπαρισσίας και για τα δυο σοβαρά αυτά θέματα.
  Σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις;
  Ενδιαφέρθηκε η Δικαιοσύνη ή μήπως η καταγγελία σας πήγε στα «αζήτητα»;
  Εύχομαι να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον εκείνων που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα σε βάρος όλων των συμπατριωτών μας…

  Λυπάμαι διότι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι (και των δυο παρατάξεων…) σας παρουσίαζαν σαν «ταραχοποιό» που μοναδικός σας σκοπός ήταν η «αναρρίχηση» στην καρέκλα του Δημάρχου. Απεδείχθη ότι όλα ήταν ασύστολα ψεύδη αυτών, που πολύ σωστά εσείς (μόνος) κατηγορούσατε δημοσίως τα τελευταία 2-3 χρόνια.
  Λυπάμαι διότι τους είχα πιστέψει… Έπρεπε να σας είχα γνωρίσει προσωπικά. Είμαι σίγουρος ότι θα γινόμουν υποστηρικτής σας.

  Ποιος να το πίστευε ότι εσείς είχατε ζητήσει την άδεια δενδροφύτευσης του αλσυλλίου πριν 2 χρόνια και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος στο Δήμο; Διαβάζω την αχαρακτήριστη απάντηση του κ. Καλοφωλιά στην αίτηση σας και έχω θυμώσει ειλικρινά.

  Τώρα καταλαβαίνω τους λόγους που χάσαμε την έδρα του Δήμου Τριφυλίας…
  Το Τιμόνι του Δήμου μας το κρατούσαν δυστυχώς άνθρωποι τελείως ανίκανοι, ιδιοτελείς και εμπαθείς.

  Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή δύναμη.

  ΥΓ: Πως μπορώ να γίνω μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γαργαλιάνων;
  Δεν θέλω την δημοσιοποίηση του ονόματος μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading