“Η Τέχνη της Ζωής”, στη Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, Κυριακή 19/11/23 (6-8 μ.μ.)

Η Μαίρη Παναγιωτακοπούλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, σας προσκαλεί σε μια σειρά συναντήσεων στα πλαίσια της τελευταίας της διάλεξης με θέμα “ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ;”
Οι αλλαγές εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Έχουμε, τουλάχιστον, αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε ότι η προσωπική μας ανάπτυξη πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ρεαλιστικής εξόδου από τη συλλογική θυματοποίηση και τη μοιρολατρία. Δεν είμαστε θύματα του κόσμου που βλέπουμε!
Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, επιλέγοντας το άριστο χωρίς την υποδούλωση στην ύλη.
Να έλθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό και να μεταβούμε από το “ΕΧΕΙΝ” στο “ΕΙΜΑΙ”.
Υπάρχουν λύσεις που, εάν τις υιοθετήσουμε, θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις των αλλαγών.
Παρόλο που δεν υπάρχει ένας μοναδικός δρόμος, μπορούμε να επιλέξουμε τον πιο λειτουργικό προς την κατεύθυνση των στόχων μας.
Το να γνωρίζουμε πώς να ζούμε με την αβεβαιότητα, είναι το Κλειδί με το οποίο θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον πόνο και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές στο παρόν.
===============================================================
Ποια είναι η Μαίρη;
Η Μαίρη Παναγιωτακοπούλου ειδικεύεται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, με σημαντική κλινική εμπειρία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το City University of Seattle των Η.Π.Α.
Η Συνθετική Προσέγγιση που ακολουθεί, βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και συνδυάζει μερικές από τις κορυφαίες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων της Προσωποκεντρικής, της Υπαρξιακής, της Θετικής, της Γνωσιακής/Συμπεριφορικής και της Mindfulness/Ενσυνειδητότητας. Ενδιαφέρεται διαρκώς για την επιμόρφωσή της, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις. Ο ρόλος της ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος, είναι να διευκολύνει τη δια βίου προσωπική και διαπροσωπική λειτουργικότητα του ατόμου που αναζητά έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης σε θέματα που άπτονται της συναισθηματικής, κοινωνικής και προσωπικής εξέλιξης, καθώς και σε ανησυχίες που σχετίζονται με την υγεία. Ο τελικός στόχος, είναι η ψυχοσωματική ισορροπία του ατόμου ώστε να λειτουργεί συνειδητά με έναν εσωτερικό έλεγχο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.
Η φιλοσοφία της βασίζεται στο Ανθρωπιστικό Μοντέλο Θεραπείας, που αναγνωρίζει, ότι ο άνθρωπος είναι εγγενώς καλός, με μια έμφυτη ανάγκη να ανήκει, να αγαπιέται και να εξελίσσεται. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, δεν σημαίνει αναγκαστικά, ότι υπάρχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Πιθανόν το άτομο να αντιμετωπίζει κάποια έλλειψη ικανοποίησης των βασικών αναγκών του και ως αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί ο τρόπος που βλέπει τον εαυτό του, τις σχέσεις του και γενικά την ποιότητα της ζωής του. Στο πλαίσιο της θεραπείας, μέσα από την αυτογνωσία, το άτομο επικεντρώνεται στην επίλυση αυτών των δυσκολιών με απώτερο στόχο την επαναφορά της ισορροπίας στη ζωή του. Έχοντας ανακαλύψει τον αόρατο ιστό που τον/την συνδέει με την ανθρωπότητα, το άτομο φυσιολογικά περνά σε ένα άλλο επίπεδο συνύπαρξης με όλη την ανθρωπότητα.
Με την απόφαση Αριθ. 82877/4-7-2020 της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, αναγνωρίζεται η Επαγγελματική Ισοδυναμία του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της, Master of Arts in Counseling Psychology με τους μεταπτυχιακούς τίτλους που απονέμουν τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.