ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η άμυνα της χώρας καταρρέει και κινδυνεύει με ευθύνη των πολιτικών

  • Α/ΓΕΑ: “Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα και ο Θεός να μας βοηθήσει”…

Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.

Πριν λίγες ώρες διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επικρατούσε «βαριά» ατμόσφαιρα» κατά την ενημέρωση γεω-πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης της περιοχής μας, των πρώην Αρχηγών του ΓΕΑ από το νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα» φέρεται να είπε ο Αρχηγός. «Δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Οι διαθεσιμότητες δεν είναι αυτές που θα θέλαμε (σ.σ. θα μας επιτραπεί για ευνόητους λόγους να μην μεταφέρουμε το τι ακριβώς ελέχθη, απλώς να δώσουμε περιγραφικά την όλη συζήτηση). Τα στελέχη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσήλωση στο έργο τους. Ανησυχούμε. Κάνουμε ότι μπορούμε. Και ο υπουργός κάνει ότι μπορεί, αλλά τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι είναι δεδομένα».

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του δήλωνε:

«Η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τη χώρα αυτή και βελτίωση των σχέσεων μπορεί να προέλθει μόνο από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας.
Περιμένουμε από την Τουρκία να έχει μια συμπεριφορά η οποία θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.
Όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, εξακολουθούν ενέργειες οι οποίες δημιουργούν ένταση και έτσι η Ελλάδα αναγκάζεται να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διπλωματικές και άλλες, προκειμένου να διαφυλάττει την εθνική της κυριαρχία και για τον λόγο αυτό η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα».

Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το υπουργείο Εξωτερικών, η τρόϊκα, ζητούσε να απολυθούν χιλιάδες στελέχη των Ε.Δ. «για να γίνουν οικονομίες».

Η θανάσιμη απειλή αναγνωρίζεται ακόμα και από το ΥΠΕΞ που εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να πούμε ότι φημίζεται για την αγωνία του σε θέματα ασφάλειας της χώρας έναντι της τουρκικής απειλής, αλλά κατά τραγική ειρωνεία, ομολογείται από τον καθ’ύλην αρμόδιο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου που κάθε μέρα σχεδόν οι άνδρες του έρχονται σε επαφή με τον εχθρό, ότι «είμαστε σε οριακή κατάσταση από όλες τις απόψεις» (άλλα είπε, αλλά κωλυόμεθα…).

Οι τραγικές αντιφάσεις σε θέματα ασφάλειας φέρνουν τραγικές καταστάσεις.

Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας ταγοί ότι οδηγούν την χώρα σε ακρωτηριασμό; Ή νομίζουν ότι «Θα μας σώσουν οι Αμερικανοί», όπως είθισται να ακούγεται στα σαλόνια της οικονομικής και πολιτικής ελίτ;

Οι οποίοι και να θέλουν «να μας σώσουν» δεν πρόκειται να σωθούμε αν εμείς δεν θέλουμε να σωθούμε…

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading