ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΖΩΗΤΡΙΦΥΛΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ… ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Καλημέρα κ. Δήμαρχε Τριφυλίας.

Με αφορμή το άρθρο του  κ. Ηλία Γαννόπουλου “Τα αδιακρίτως” στο “Θάρρος”  σκεφτήκαμε ότι θάταν καλό να μάθετε πως δημιουργήθηκε η “Δημοτική Επιτροπή  Διαβούλευσης” του Δήμου Τριφυλίας.

Γράφει ο κ. Γιαννόπουλος σχετικά με την προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, εκτός των άλλων και τα εξής:

“Σχεδόν τα μισά μέλη απουσίαζαν!  Με οριακή απαρτία διεξήχθη προχθές η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος! Από τα πενήντα μέλη, μόλις και μετά «βίας», συμμετείχαν 26 με 27, ενώ όσο περνούσε η ώρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αριθμός των παρόντων μειωνόταν δραματικά, με συνέπεια στο τέλος να μην έχουν μείνει περισσότερα από 12 μέλη!” 

 

Αυτήν την “Επιτροπή Διαβούλευσης” ήθελε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

Στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας δεν υπάρχει κανένας “Περιβαλλοντικός” σύλλογος, ή οποιοσδήποτε σύλλογος με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η “Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης” συγκροτήθηκε επιλεκτικά από συμπολίτευση και αντιπολίτευση …παρέα. Τρεις μέρες τους πήρε να συμφωνήσουν για τα μέλη της επιτροπής… μου είχε πει ο κ. Δήμαρχος (εκτός των άλλων …που δεν τιμούν την επιτροπή).

Δημοτικοί σύμβουλοι έψαχναν στην πλατεία για να συμπληρώσουν τα 50 μέλη της επιτροπής. 

Ρωτήστε να μάθετε πόσα από τα μέλη της επιτροπής που υπάρχει σήμερα είχαν υποβάλει αιτήσεις ή επιστολές (όπως ορίζει ο νόμος) στο κ. Δήμαρχο για να γίνουν μέλη της επιτροπής; Πολλά μέλη της επιτροπής είναι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που θέλουν ειλικρινά να προσφέρουν και προσφέρουν στον τόπο!

Διαβάστε την Αριθμό Πρωτ.: 18983/5930 17-5-11 ΠΡΟΣΦΥΓΗ προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.

Αποτέλεσμα ...μηδέν.
Αποτέλεσμα …μηδέν.

 

Διαβάστε την Αριθμό Πρωτ.: 23489/26-8-2011 αίτηση του “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” προς τον Δήμαρχο στην οποία απάντηση δεν πήραμε φυσικά…

Ακόμα περιμένουμε...
Ακόμα περιμένουμε..

Παρατηρήστε παρακαλώ ότι η “Γνωστοποίηση-Πρόσκληση” υπεγράφη από τον κ. Κόλλια στις 18/2/2011 με καταληκτική ημερομηνία 5 ημέρες αργότερα 23/2/2011. Δηλαδή τις 5 αυτές ημέρες …έτρεξαν τα μέλη της επιτροπής και υπέβαλαν αιτήσεις!!! Οι οποίες δεν υπάρχουν πουθενά διότι απλούστατα …δεν έγιναν ποτέ. 

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε κανέναν ποτέ κ. Δήμαρχε. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε την δυνατότητα να υποτιμάτε την νοημοσύνη των ΕΝΕΡΓΩΝ πολιτών; Δεν την έχετε κ. Δήμαρχε.

Καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν θέλατε σε καμία περίπτωση τον “Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων” στην επιτροπή. Μας απογοητεύσατε κ. Κόλλια. Άλλα μας λέγατε πριν τις εκλογές… Το λάθος μας δεν θα επαναληφθεί!

Από τους 10 πολιτικάντηδες που έλαβαν την παραπάνω αίτηση πόσοι νομίζετε ενδιαφέρθηκαν για το πόσιμο νερό των Γαργαλιάνων; ΚΑΝΕΝΑΣ... Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!!!
Από τους 9 πολιτικάντηδες που έλαβαν την παραπάνω αίτηση πόσοι νομίζετε ενδιαφέρθηκαν για το πόσιμο νερό των Γαργαλιάνων; Για την υγεία μας; ΚΑΝΕΝΑΣ… Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!!

Είμαστε ίσως από τους ελάχιστους Φορείς της Τριφυλίας που κάνει σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή με αποκαλύψεις και δημόσιες ενυπόγραφες καταγγελίες.

Κάντε κλικ για να δείτε μερικές μόνο:

Είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος που κατήγγειλε τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιά για παροχή νερού στους 8000 δημότες ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ.

Α09/972

Αίτηση Εισαγγελικής Παρέμβασης

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων αιτείται την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, για την εξέταση και απονομή ευθυνών στον Δήμαρχο Γαργαλιάνων κύριο Σταύρο Καλοφωλιά και άλλους τυχόν υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου, διότι:

 •   Δεν διέκοψαν την υδροδότηση του Δήμου Γαργαλιάνων, ως όφειλαν εκ του νόμου, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι το νερό ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και χρήση. Τη χρονική περίοδο από Ιανουάριο 2008 μέχρι και Αύγουστο 2009 (20 μήνες) τα περισσότερα μηνιαία πιστοποιητικά εργαστηριακής εξέτασης βεβαιώνουν την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο, μαγείρεμα και μπάνιο). Μόνο τους 6 μήνες από τους 20 είχαμε παντού κατάλληλο νερό. Τους 14 μήνες στα περισσότερα μέρη του Δήμου μας το νερό ήταν τελείως ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία, καθώς περιείχε ποσότητες κολοβακτηριοειδών, κολοβακτηριδίων και εντερόκοκκων σε συγκεντρώσεις πολύ μεγαλύτερες του κανονικού. Το πόσιμο νερό των Γαργαλιάνων ήταν «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ» που επιτρέπεται, και
 •   Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 892/Β/11-07-2001 και τροποποιήθηκε με την απόφαση με αριθ. ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/ΦΕΚ630/τ.Β’/26-3-2007», ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου ειδοποιεί πάραυτα τον Δήμαρχο, ο οποίος οφείλει τότε να λάβει άμεσα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των καταναλωτών του νερού, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής υδροδότησης μέχρι αποκαταστάσεως της ποιότητας του νερού, ενημέρωσης των πολιτών και της Νομαρχιακής αρχής, και εξασφάλισης εναλλακτικής προσωρινής παροχής νερού.

  Επειδή τίποτε από τα ανωτέρω δεν έγινε, και οι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων συνέχισαν να καταναλώνουν το νερό με απρόβλεπτες βλάβες στην υγεία τους, αιτούμεθα την παρέμβασή σας για την εκ του νόμου προβλεπόμενη τιμωρία των υπευθύνων για τις παραλείψεις τους, την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων, και την προστασία της υγείας των κατοίκων του και όλων των καταναλωτών του νερού του Δήμου.

  Μετά της προσηκούσης τιμής,

  Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

  Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος Πρόεδρος

  3-10-2009

Αποτέλεσμα αυτής της αίτησης μας είναι η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ  δίωξη του πρώην δημάρχου!!! (η δίκη του θα γίνει στους Γαργαλιάνους στις 18/2/2013). 

 ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ     9/7/2012

Ο πρώην - ο νυν κι ο σκοπευτής
Ο πρώην – ο νυν κι ο σκοπευτής

 

Τι έκαναν οι Γαργαλιανιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι για το σημαντικό θέμα του νέου Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους;  Το παρακάτω άρθρο ήταν σκληρό αλλά αληθινό.Υπήρχε κάποια ευκαιρία…

Η μόνη διαφορά από τους “νεκροθάφτες” του Δήμου Γαργαλιάνων είναι ότι οι σημερινοί δεν ανέβηκαν στα σανίδια της πλατείας να (όπως οι άλλοι) να κάνουν τους ...πολεμιστές (...τρομάρα τους). Κάθισαν σιωπηλοί στις θέσεις τους και δεν έβγαλαν ούτε ...κιχ.
Η μόνη διαφορά από τους “νεκροθάφτες” του Δήμου Γαργαλιάνων είναι ότι οι σημερινοί δεν ανέβηκαν στα σανίδια της πλατείας  να κάνουν τους …πολεμιστές (όπως οι άλλοι …τρομάρα τους). Κάθισαν σιωπηλοί στις θέσεις τους και δεν έβγαλαν ούτε …κιχ, όπως συνήθως. Στα καφενεία όμως …παλικαράδες!  Είμαστε σε καλά χέρια …δυστυχώς.
Τουλάχιστον οι κύριοι αυτοί έκαναν κάτι…                   Αγωνίστηκαν σκληρά.  Έφτιαξαν ένα πανό!

 

Δεν αντέχετε στην κριτική των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Κόλλια (όπως ακριβώς δεν την άντεχε και ο υπόδικος πρώην δήμαρχος) και έτσι φτιάξατε μια “ακίνδυνη” Επιτροπή Διαβούλευσης… στην οποίαν τονίζω ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο μας.

Ξέρατε πολύ καλά κ. Δήμαρχε ότι δεν μπορούσε κανείς να μας φιμώσει και γι’ αυτό δεν μας θέλατε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας. 

Ο αγώνας μας συνεχίζεται αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Τέλος, σας θυμίζω ότι έχετε μέχρι το τέλος του μηνός για να κάνετε όσα έπρεπε να έχουν γίνει …πριν χρόνια για το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων. Διαφορετικά, θα πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος τα 136.000 ευρώ που πληρώθηκαν για την περιβόητη μελέτη του Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;

ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ.

Ποια συμφέροντα δεν το θέλουν; Τα ίδια όπως τότε;…

Μπορεί να απαντήσει κάποιος; Δυστυχώς, η μόνιμη απάντησή σας είναι…μούγκα.

 

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading