ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Η κυβέρνηση ευνοεί σκανδαλωδώς τη ναυτιλία»

dimitris-giannakopoulos-3Δριμεία κριτική στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και το οποίο κατά γενική ομολογία συνθλίβει την ελληνική βιομηχανία, ασκεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Times.

Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ περιγράφει πλήρως το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική αγορά και ξεκαθαρίζει ότι «η ανάπτυξη δεν έρχεται με εξαγγελίες».

Όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον κ. Σπύρο Κτενά, «η κυβέρνηση λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά, καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής τάξεως και υγιούς ανταγωνισμού» και προσθέτει με νόημα:

«Η κυβέρνηση διατηρεί στο ακέραιο το σκανδαλωδώς προστατευτικό πλαίσιο για τη ναυτιλία, τη στιγμή που η βιομηχανία, στο σύνολό της, δραστηριοποιείται σε ένα δραματικά δυσχερέστερο περιβάλλον».

Ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας λέει τα πράγματα με το όνομά τους και υπενθυμίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αποδείχθηκαν… άνθρακες:

«Τι έγιναν οι πύρινοι λόγοι για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών; Επίσης θα έπρεπε να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι εννοούσε όταν έλεγε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτιλίας να γίνει υπόδειγμα και για τους υπόλοιπους κλάδους της Οικονομίας. Μας λέει να μην πληρώνουμε φόρους; Γιατί με ελάχιστη φορολογία και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας θα αυξανόταν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που μονοπωλεί την ειδησεογραφία, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως όντως υπήρχε ανάγκη να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πλην όμως, η κυβέρνηση – όπως δήλωσε – επέλεξε τη λογική μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της εγχώριας αγοράς φαρμάκου ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να εξορθολογιστεί η δαπάνη για τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα καθώς μόνον τότε – όπως είπε – «θα μείνει περισσότερος χώρος για τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα και την ανάπτυξη των φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν τις παραγωγικές τους μονάδες στη χώρα».

vianex1-1024x681
Δ. Γιαννακόπουλος: H Βιανέξ είναι υπόθεση οικογενειακή. Μαζεύεται η οικογένεια συζητάει και ο πατέρας μου αποφασίζει αφού λάβει υπόψη τη γνώμη όλων μας.

Ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ υπογράμμισε ότι παρά το δυσμενές και ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία «συνεχίζει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό αναβαθμίζοντας συνεχώς τις 4 παραγωγικές μονάδες της».

Πηγή

Πριν ένα χρόνο…  (14 Οκτ. 2015)

 Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην Βουλή για το θέμα των φαρμάκων. screen-shot-2016-10-04-at-12-30-00-amΓιαννακόπουλος: «Βλάκες, στημένοι ή άσχετοι…»

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρος του ΣΑΦΕ (Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων), Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο για το επίμαχο θέμα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που αφορά την αγορά του φαρμάκου.

Εξεταστική για το φάρμακο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκαλέσει η υλοποίηση των σχεδίων της τρόικας που θέλει διακαώς το κλείσιμο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, τον οποίο οι εκπρόσωποι του λαού έχουν μετατρέψει εδώ και 5 χρόνια σε όργανο εκτέλεσης ενός «συμβολαίου θανάτου των Ελλήνων», κατ’ εντολή της τρόικας και των Γερμανών, η φωνή της αλήθειας.

Μια φωνή υπέρ της πατρίδας, υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων, υπέρ της Ελλάδας και όχι υπέρ των συμφερόντων των Ισραηλινών και των Γερμανών.

Και ήταν η φωνή του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ως πρόεδρος του ΣΑΦΕ παρέστη στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζητά το νέο πολυνομοσχέδιο και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
Κάτι που – δυστυχώς – δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να πουν ποτέ, αυτοί που εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό για να προασπίσουν τα συμφέροντά του. Αυτοί που άλλα έταζαν προεκλογικά και άλλα πράττουν μετεκλογικά. Αυτοί που αρνούνται να δεχτούν πως για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της υγείας στο ελληνικό φάρμακο, προστίθενται 3.42 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας μας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έθεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προ των ευθυνών τους, καθιστώντας τους απόλυτα υπεύθυνους και τους 300 που σήμερα εκπροσωπούν τους Έλληνες στην Βουλή, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα, αλλά και 11.000 εργαζομένους στηνελληνική φαρμακοβιομηχανία, η ψήφιση της διάταξης που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, κατ’ εντολή του Τζουζέπε Καρόνε και της τρόικας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών. Και το είπε ωμά…

«Οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι…».

Ο αντιπρόεδρος της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα και να δείξει τους «υπεύθυνους» για όσα έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα οι δανειστές, υλοποιώντας σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς, τα ύποπτα σχέδιά τους, που στόχο έχουν να διαλυθεί το ελληνικό φάρμακο και να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων και τα νοσοκομεία με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων.

Η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε τεράστια αίσθηση και έστειλε προς τους 300 της Βουλής το μήνυμα της οργής που επικρατεί και στο χώρο της υγείας, αφού 11.000 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις νέες μειώσεις στις τιμές των εκτός πατέντου φαρμάκων και γενοσήμων.
«Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΦΕ.

Και έσπευσε ο κ. Γιαννακόπουλος να ενημερώσει άπαντες από το βήμα της Βουλής πως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δρομολογηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το φάρμακο, για να μάθουν όλοι οι Έλληνες αν και με ποιο τρόπο Λοβέρδος, Σαμαράς, Παπασταύρου, Μιωνής και Ντέιντ Χάρις εξυπηρέτησαν τα ξένα και όχι τα ελληνικά συμφέροντα…

Και τους έθεσε για μια ακόμη φορά προ των ιστορικών ευθυνών τους σημειώνοντας στον επίλογο της ομιλίας του: «Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε.

Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η πιο κρίσιμη ημέρα για το «θάνατο» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αντιπροέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων:

«Πριν από 5 χρόνια αρχίσαμε και φωνάζαμε και λέγαμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Καρόνε, σχέδιο της τρόικας να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει όλη πίτα σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από ισραηλινά συμφέροντα.
Τότε, όλοι μας κοιτούσαν και λέγανε: “A! Κοίτα, ψάχνουμε φαντάσματα”. Πλέον, όμως, θέλω να πιστεύω ότι οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι.

Θα ήθελα να πω το εξής: Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της Υγείας στο ελληνικό φάρμακο προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ, ένας συντελεστής ο οποίος είναι πιο υψηλός και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό που όλοι καυχιόμαστε ότι είμαστε πρώτοι στον κόσμο.

Έχουμε κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκου 1,945 δισ. ευρώ που βέβαια και αυτό είναι πλασματικό γιατί μέσα εντάσσονται τα εμβόλια, οι ανασφάλιστοι και το ΦΠΑ. Πού ακούστηκε, σε ποια χώρα του κόσμου η πρόληψη να είναι μέρος της δαπάνης; Μόνο στην Ελλάδα.

Έχουμε 11.000 θέσεις εργασίας και οφείλω από αυτό εδώ το βήμα να σας πω τι σημαίνει το να ψηφίσετε “ναι” και να περάσει αυτό το άρθρο. Σημαίνει ότι 11.000 άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, σημαίνει ότι επιχειρήσεις δεκαετιών θα κλείσουνε, σημαίνει ότι η χώρα μας στην όποια επόμενη διαπραγμάτευση δεν θα μπορέσει να έχει στη φαρέτρα της φάρμακο, ό,τι μας φέρνουνε οι ξένοι θα πρέπει να λέμε “ναι” σε όλα.

Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όταν κάποια στιγμή θα έχει ανάγκη η χώρα από ελληνικό, από εγχώριο φάρμακο θα γίνει φαντάζομαι μια Εξεταστική Επιτροπή. Εκεί θα καλέσετε τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπασταύρου, τον Μιώνη, τον Ντέιντ Χάρις, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.

Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα.

Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».maxresdefault Ο κ. Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τη Βουλή και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μην περάσει η διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων και «να καθίσουμε μαζί με την Πολιτεία, να φτιάξουμε μια πολιτική φαρμάκου. Δεν γίνεται να λέμε “ναι σε όλα”, σε ό,τι θέλουν οι ξένοι».

Πηγή

 

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,

  • ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΆΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΓΟΥΦΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ…

  • ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ…

  • ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 10 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading