ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βουρλιώτη που αποκαλύπτει την Χρυσή Αυγή – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

χρυση-αυγη11380519672Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στις εννέα σελίδες του πορίσματος τεκμηριώνεται με στοιχεία ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά ενεργή εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο αρχηγό στα πρότυπα του "Führerprinzip" και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά.

Αναφέρεται, επίσης, ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και εκβιασμούς από μέλη της οργάνωσης, με τα στοιχεία να δείχνουν ενεργή εμπλοκή και διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα προστασίας της νύχτας.

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους».

Όπως αναφέρει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος «γνώριζε, οργάνωνε και συντόνιζε» τα πάντα. Κάτω από αυτόν, υπάρχει εκτεταμένη αυστηρή ιεραρχία, με υπαρχηγό το Νίκο Παππά, ενώ στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης βρίσκονται οι υπόλοιποι βουλευτές που έχουν συλληφθεί.

Χαμηλότερα στην ιεραρχία βρίσκονται μεσαία στελέχη του κόμματος, οι χαρακτηριζόμενοι ως «πυρηνάρχες», οι οποίοι είναι κατά τόπο υπεύθυνοι σε όλη τη χώρα.

Το «διευθυντήριο», όπως λένε οι αρχές, αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους λεγόμενους «πυρηνάρχες» και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις. Η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζεται ως ναζιστικού τύπου με δομή, ιεραρχία, εντολές, σκληρή πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στρατολογούνταν ακόμα και ανήλικα παιδιά στην οργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξε εκτεταμένη στρατολόγηση ανήλικων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου είχε συγκροτηθεί ομάδα νεαρών με την ονομασία «Κένταυρος».

Τα παιδιά εκπαιδεύονταν με σκληρή ναζιστική προπαγάνδα, προκειμένου να ετοιμαστούν για να στελεχώσουν στη συνέχεια τα τάγματα εφόδου.

Η στελέχωση των αποκαλούμενων «Ταγμάτων Εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες από αυτές, ήταν απαραίτητο για να μπεις να γνωρίζεις πολεμικές τέχνες.

Αναλυτικά το πόρισμα του Χ. Βουρλιώτη για τη Χρυσή Αυγή:

Σε εκτέλεση της από 22.9.2013 παραγγελίας Σας, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα της προβλεπόμενης στο άρθρο 187ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης, εκθέτουμε τα εξής:

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3342/19.09.2013 έγγραφό του μας διαβίβασε το υπ. Αριθμ Πρωτ. 4003/173/315661/19.09.2013 έγγραφο της Δ/νσεως κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σειρά δημοσιευμάτων διαφόρων εφημερίδων, που αφορούσαν τη δραστηριότητα μελών του Κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», η οποία (δραστηριότητα), κατά την υπουργική, ως άνω, αναφορά, εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και τον νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της.

Προκειμένου να προέλθουν στη διακρίβωση της βασιμότητας των αναφερομένων περιστατικών και συνακόλουθα στην ενδεχόμενη υπαγωγή τους στις προβλέψεις της προειρημένης ποινικής διατάξεως ενεργήσαμε ό,τι κατά την κρίση μας θεωρήσαμε αναγκαίο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της προκείμενης διαδικασίας, η οποία εστιάζεται στη διαπίστωση των ενδείξεων εκείνων οι οποίες, σε καταφατική περίπτωση, δικαιολογούν την κίνηση του ποινικού κατασταλτικού μηχανισμού. Προς τούτο ελήφθησαν καταθέσεις μαρτύρων, αναζητήθηκαν δε και επισυνάφθηκαν στον οικείο φάκελο και διάφορα έγγραφα τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβανομένων και των σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου.

Όπως συνάγεται από τη διάταξη του άρθρου 187ΠΚ, κατά την οποία “1. Με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από 3 ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώξει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (παραχάραξη), 208 (κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (πλαστογραφία), 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 322 (αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), 323 Α (εμπορία ανθρώπων), 324 (αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (βιασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348 Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (σωματεμπορία), 351 Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), 374 (διακεκριμένες κλοπές), 375 (υπεξαίρεση), 380 (ληστεία), 385 (εκβίαση), 386 (απάτη)…», το συγκεκριμένο έγκλημα είναι διαζευκτικά ή υπαλλακτικά μικτό, αφηρημένης διακινδύνευσης, υπερχειλούς υποκειμενικής υπόστασης και προσβάλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης δηλαδή την κατάσταση ηρεμίας, ειρήνης και ευταξίας στην κοινωνία ενός κράτους, όπου πραγματώνονται οι σκοποί της έννομης τάξης και δεν προσβάλλονται με βλάβη ή διακινδύνευση τα έννομα αγαθά (η ζωή, η προσωπική ελευθερία, η σωματική ακεραιότητα κ.λπ.) που προστατεύονται από αυτή.

Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος τούτου είναι ένα ποιοτικό (δομημένη ομάδα), ένα ποσοτικό (τρία ή περισσότερα άτομα) κι ένα χρονικό (διάρκεια δράσης).

Συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι η καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμβολή στη δημιουργία της, ενώ ένταξη είναι η ενεργητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ομάδας, με αποδοχή των σκοπών της. Η συγκρότηση είναι στιγμιαίο έγκλημα, ενώ η ένταξη στην ομάδα είναι διαρκές έγκλημα και διαρκεί όσο διαρκεί η ιδιότητα του μέλους και η ύπαρξη της ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης, με την έννοια ότι τελείται σε καθημερινή βάση και εξακολουθεί όσο συνεχίζεται η παράνομη κατάσταση της εγκληματικής οργάνωσης και παράγεται έτσι προσβολή με αφηρημένη διακινδύνευση των προστατευόμενων από την έννομη τάξη έννομων αγαθών.

Μέλος της οργάνωσης αυτής είναι εκείνος, που υποτάσσει τη βούλησή του στην οργάνωση χωρίς να είναι αναγκαία και η προσωπική συμμετοχή του στις κατ’ ιδίαν πράξεις της οργάνωσης.

Δομημένη ομάδα είναι εκείνη που δεν σχηματίζεται περιστασιακά για τη διάπραξη ενός εγκλήματος, αλλά συγκροτείται για να έχει διαρκή δράση. Υποκειμενικά απαιτείται δόλος κάθε μέλους να θέλει την ένταξή του στην οργάνωση και να έχει ως σκοπό τη διάπραξη περισσότερων από ένα κακουργημάτων που αναφέρονται στη διάταξη της πρώτης παραγράφου του άρθρου 187ΠΚ, ο ειδικός δε αυτός δόλος νοείται ενιαίος, δηλαδή τα μέλη να έχουν αποφασίσει ότι η δράση τους θα εκδηλωθεί σε βάθος χρόνου, με την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και χωρίς να έχουν καταστρωθεί οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων αυτών.

Στην προκειμένη περίπτωση από τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε και συγκεκριμένα από τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν, εκτιμώμενες καθ’ αυτές και στο σύνολό τους, σε συνδυασμό με τα έγγραφα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών διαφόρων προσώπων, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Η «Χρυσή Αυγή» πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980 – 1990, με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, εξέδιδαν δε, το περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Από τον χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός Γραφείων δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση αυτή θεωρούσε εχθρούς.

Σύμφωνα με και με τις προβλέψεις του καταστατικού της οργάνωσης στο οποίο μάλιστα ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός του υπέρτερου επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα, ηγετική ομάδα και των δυο τμημάτων ήταν η ίδια, με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuererprinzip» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη. Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα.

Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη.

Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της οργάνωσης, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο, για την εκτέλεση του οποίου προσέρχονται συντεταγμένοι και με τον ίδιο τρόπο και ύστερα από εντολή του επικεφαλής της ομάδας αποχωρούν.

Η στελέχωση των αποκαλούμενων «Ταγμάτων Εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες τις περί ης ο λόγος οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών.

Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία.

Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από «κλειστό» πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχη και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργία και «ανοιχτό» πενταμελές όργανο στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται τα δόκιμα και υποψήφια για την ένταξη τους μέλη, εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που πρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων.

Επίσης, τακτικές είναι οι ιδεολογικού προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα Γραφεία της τοπικής οργάνωσης όπου δυο φορές την εβδομάδα αναλύονται θέματα σχετικά με τις απόψεις και τους στόχους της «Χρυσής Αυγής», από ειδικούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων υπάρχει και ανήλικος.

Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης είναι αυτός που αναφέρεται στο βουλευτή της περιοχής και ο τελευταίος στην ηγεσία της Οργάνωσης, από όπου λαμβάνει και την εντολή ή την τελική έγκριση. Όλες οι δράσεις των τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής, λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του «Κινήματος», όπως αποκαλείται η εν λόγω οργάνωση από την ηγεσία και τα μέλη της.

Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της.

Στους κόλπους της κάθε τοπικής οργάνωσης λειτουργούν διάφορες ομάδες, με διαφορετική η κάθε μια αποστολή, όπως η εκτέλεση επιθέσεων, η ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών, με πλέον ανησυχητικό φαινόμενο τη στρατολόγηση και οργάνωση ομάδας ανηλίκων μελών της οργάνωσης.

Με τη διάρθρωση αυτή και τον προδιαγραφόμενο τρόπο σχεδιασμού και ιεραρχικής δράσης, από το έτος 1987 άρχισαν να εκδηλώνονται επιθέσεις, κατ’ αρχάς εναντίον αλλοδαπών, αλλά στη συνέχεια και μέχρι πρόσφατα και εναντίον ημεδαπών, τους οποίους στοχοποίησε η οργάνωση ως άτομα με διαφορικές αντιλήψεις από τους ίδιους που έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες της διαφορετικότητάς τους.

Έτσι, σε εφαρμογή των καταστατικών «αρχών» και επιδιώξεων της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαπράχθηκαν, στα πλαίσια της επιλήψιμης, κατά τις προηγούμενες αναπτύξεις, δραστηριότητάς της δεκάδες αξιόποινες πράξεις, από τις οποίες ως σοβαρότερες μπορούν να επισημανθούν οι εξής περιπτώσεις:

1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δράστη τον Κωνσταντίνο Κοντόμου, ο οποίος με το υπ’ αριθμ. 3643/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

2) Ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού με κατηγορουμένους τους Διονύσιο Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι, με το υπ' αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

3) Απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτή, με κατηγορουμένους τους Γεώργιο Αποστολόπουλο και Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, υπόθεση για την οποία περατώθηκε η κύρια ανάκριση.

4) Ληστεία από κοινού με κατηγορουμένους τους Αλέξανδρο Βασιλάκη και Άγγελο Γεωργόπουλο (Φ. 2013/2077/16.09.2013).

5) Ληστεία από κοινού κ.λπ., με κατηγορουμένους τους Νικόλαο Βόσσο κ.λπ. (ΑΒΜ Φ. 2011/4558-ΕΓ46-12/55).

6) Έκρηξη κ.λπ. με κατηγορουμένους τους Χρήστο Κιουμουρτζόγλου κ.λπ. (Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ΑΒΜ Η/13-98).

7) Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, με κατηγορουμένους τους Ζήνωνα Μανθογιάννη κ.λπ. (ΑΒΜ Η/12-663 Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου).

8) Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με κατηγορουμένους τους Αναστάσιο Πανταζή κ.λπ. (ΑΒΜ Φ 2012/979, Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά).

9) Διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης κ.λπ., με κατηγορουμένους τους Αναστάσιο Πανταζή κ.λπ. (ΑΒΜ Μ13/936 Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά).

10) Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή, με κατηγορουμένους τους Βασίλειο Σιατούνη κ.λπ., οι οποίοι, με την υπ. αριθμ. 30481/3.5.2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και

11) Ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενο τον Γεώργιο Ρουπακιά.

Εκτός, όμως, αυτών, προέκυψε ότι το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας προσώπων, αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την άνεση της ασφάλειας που έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, που δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνέδραμαν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέχονταν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη διαφόρων ποινικά επίμεμπτων πράξεων, στοιχείο που πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχέστερα.

Κατόπιν όλων όσων προεκτέθηκαν προέκυψαν πλέον ή επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της προσείκουσας ποινικής δίωξης και ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187ΠΚ έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σε αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα) εναντίον των προσώπων που διαλαμβάνονται στην κατάσταση η οποία επισυνάπτεται στο παρόν και αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Αθήνα, 28.09.2013

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1. Νικόλαος Μιχαλολιάκος

2. Ηλίας Κασιδιάρης

3. Ηλίας Παναγιώταρος

4. Ιωάννης Λαγός

5. Χρήστος Παππάς

6. Νικόλαος Μίχος

7. Ιωάννης Άγγος του Ζήση

8. Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης του Αθανασίου

9. Γεώργιος Δήμου του Ιωάννη

10. Ιωάννης Καζαντζόγλου του Ευθυμίου

11. Ελπιδοφόρος Καλαρίτης του Δημητρίου

12. Κωνσταντίνος Κορκοβίλης του Δημοσθένη

13. Χρήστος Κυριτσόπουλος του Κων/νου

14. Αναστάσιος Μιχάλαρος του Αργυρίου

15. Γεώργιος Πατέλης του Βασιλείου

16. Σταύρος Σαντοριναίος του Κων/νου

17. Λέων Τσαλίκης του Αριστάρχου

18. Ιωάννης Φραγκούλης του Γεωργίου

19. Αθανάσιος Τσόρβας του Δημητρίου

20. Γεώργιος Σταμπέλος του Δημητρίου

21. Ιωάννης Λαγός του Ευαγγέλου

22. Αθανάσιος Καρατζάς του Ιωάννη (Ε.Φ.)

23. Βενετία Ποπορη του Κων/νου (Ανθ/μος)

24. Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας του Σαΐντ

25. Αναστάσιος Πανταζής

26. Θεόδωρος Στέφας του Βασιλείου

27. Μαργαρίτα Μικελάτου

28. Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη του Στεφάνου

29. Δήμος Φραγκάκης του Γεωργίου

30. Ανθή Μικελάτου

31. Θεώνη Σκαρπέλη και

32. Νικολέτα Μπενέκη

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δες επίσης
Close
Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading