ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΠΟΛΙΤΙΚΗΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Β.Α., Μ.Α.C.P.

Αξιότιμοι κύριοι:

Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Σκοπός αυτής της ανοιχτής διαμαρτυρίας είναι να εκφράσω τη δυσφορία μου ως πολίτης του Δήμου Τριφυλίας, αναφορικά με τη χθεσινή τοξική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στα πλαίσια του αιτήματος των Γαργαλιανιωτών για τη “μη ένταξη” της Πλατείας Γαργαλιάνων στο “Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου” οι πολίτες, μέσω των αιρετών αντιπροσώπων τους, εξέφρασαν ρητά την επιθυμία τους να μείνει η πλατεία όπως είναι.

Βλέποντας το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, προβληματίστηκα από την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και συγκεκριμένα την παντελή απουσία του διαλόγου. Οι λέξεις διάλογος, συνομιλία, συζήτηση, αντιπαράθεση χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με σκοπό να βρεθούν λύσεις σε προβληματισμούς, προβλήματα, προσωπικές ή συλλογικές αγωνίες.
Αντ᾽αυτού, οι προσβολές, η επιθετικότητα, οι ύβρεις και η έλλειψη σεβασμού ανάμεσά σας, αντικατέστησαν τη δημιουργική σκέψη, τη συνεργασία και το ενδιαφέρον για τους πολίτες της Τριφυλίας.

Όταν τελειώνει ο διάλογος τελειώνουν όλα. Η εξέλιξη της λογικής είναι το πλέον κορυφαίο κατόρθωμα του ανθρώπου, που του επέτρεψε να λειτουργεί με σύνεση και να αναζητεί λύσεις, που επιτρέπουν τη δημιουργία μιας αρμονικής συνεργασίας που στην προκειμένη περίπτωση, αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας. Με λυπεί το γεγονός, ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες λειτούργησαν εγωιστικά με πολεμική διάθεση και αντιπαλότητα.
Ήταν προφανές ότι οι συνομιλούντες, όχι μόνο προστάτευαν οχυρωμένες θέσεις που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν, αλλά επέλεξαν μια προσβλητική ρητορική να εξουδετερώσουν αλλήλους. Συνεπώς, απέτυχαν να δημιουργήσουν μια σχέση συναίνεσης.

Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουμε πλέον κουραστεί από την συνεχή και στείρα αντιπαράθεση σας. Σας προσκαλώ να αναζητήσετε μια νέα προοπτική συνάντησης που δεν είναι άλλη, από το διάλογο.
Ευελπιστούμε, ότι σύντομα θα ανακαλύψετε ένα σημείο συνάντησης, επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας. Είμαι σίγουρη ότι μπορείτε, και θα συνεργαστείτε, για το καλό του τόπου μας!

Μετά τιμής,

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου
Δημότης Γαργαλιάνων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button