ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ανάληψη δαπανών για παλιές “αμαρτίες” στο Δήμο Τριφυλίας… και το σχόλιο μας.

Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές αποφάσεις αλλά και οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος καλείται να πληρώσει έργα, για τα οποία οι δικαιούχοι αναγκάζονται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη προκειμένου να πληρωθούν.

Τέτοιες αποφάσεις πήρε χθες για ακόμη μια φορά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, η οποία αποφάσισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με εργολάβο που είχε προβεί σε καθαρισμό του ΧΑΔΑ Φιλιατρών τον Ιούνιο του 2014 με προφορική εντολή. Το αρχικό ποσό που ζητεί ο εργολάβος είναι 7.500 ευρώ συν ΦΠΑ και έτσι ανέρχεται στα 9.215 ευρώ. Επίσης αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Λιμεναρχείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τη μη ύπαρξη μηχανοκίνητων σωστικών λέμβων σε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου. Συγκεκριμένα αφορά 2 πρόστιμα, από 100 ευρώ το καθένα, για την παραλία του Αϊ – Λαγούδη και 3 πρόστιμα, από 50 ευρώ το καθένα, για την παραλία του Λαγκούβαρδου.

Τέλος αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων σε απόφαση του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, όπου είχε προσφύγει εργολάβος για εργασίες ηλεκτρικών που είχε κάνει το 2010 στο Δ.Δ. Πύργου. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση είχε επιδοθεί στο δήμο από τον Ιούλιο του 2013, χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα. Το επιδικασμένο ποσό είναι 5.904 ευρώ, στο οποίο πρέπει να προστεθούν τα δικαστικά έξοδα αλλά και οι τόκοι.

11Κώστας Μπούρας

——————————————————————

 

Το δικό μας σχόλιο μας:

Άρα το πραγματικό χρέος / “φέσωμα” του Δήμου Γαργαλιάνων δεν ήταν 4.313.902 ευρώ (Απόφαση Δικαστηρίου Αριθ. 93/2014, 31/3/2014) αλλά 4.313.902 + 5.904 = 4.319.806 ευρώ για τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων.

Ακολουθεί απόσπασμα της Αθωωτικής Απόφασης του Δικαστηρίου, μετά από μήνυση που είχε κάνει εναντίον μου ο τελευταίος δήμαρχος Γαργαλιάνων, Στ. Καλοφωλιάς, για συκοφαντική δυσφήμηση… Είχα γράψει ότι, μας “φέσωσε” (τους Γαργαλιανιώτες), 4.000.000 ευρώ πριν μας κάνει από Δήμο Κοινότητα…  Το Δικαστήριο, μετά από 6ωρη ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε ότι το φέσωμα δεν ήταν μόνο 4.000.000 ευρώ αλλά 4.313.902 ευρώ!

“Όντως το χρέος του Δήμου Γαργαλιάνων στο τέλος του έτους 2010 ανερχόταν στο ποσό των 4.313.902 ευρώ.  Από τα ανωτέρω εκτεθέντα σαφώς προκύπτει ότι όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος στα κείμενα του είναι αληθή και επομένως δεν στοιχειοθετείται η αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφού τα γεγονότα που ανέφερε είναι αληθινά”  (Απόφαση Δικαστηρίου Αριθ. 93/2014, 31/3/2014)

Φυσικά αθωώθηκα, αλλά ακόμα αναρωτιέμαι: Πού είναι τα έργα τόσων εκατομμυρίων; Δεν μπορεί, κάπου θα βρεθούν… εκτός και μας τα δείξουν αυτοί που μας φέσωσαν 4.313.902 ευρώ… 

scan-129-version-2-1-2Ένας θεός ξέρει μόνο, πόσοι άλλοι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί έχουν γίνει για τον Δήμο Γαργαλιάνων… που θα αυξάνουν το “φέσωμα” ακόμα περισσότερο!

Θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας, για τα δάνεια που χρέωσαν στους δημότες Γαργαλιάνων, με τις αποφάσεις τους, οι άνθρωποι που μας έκαναν… χωριό.

Ήξεραν βλέπεις, και το υπερηφανεύονταν δημόσια στον απολογισμό πεπραγμένων τους (2009), πως να χειρίζονται το “εργαλείο του δανεισμού”… τρομάρα τους.

Ας μας πληροφορήσει κάποιος “αρμόδιος” ποια ακριβώς έργα έγιναν τότε (τα τελευταία 8 χρόνια του Δήμου Γαργαλιάνων, πριν γίνουμε Κοινότητα…), για την πραγμάτωση των οποίων έπρεπε να “φεσωθούμε” το αστρονομικό (για έναν τόσο μικρό Δήμο) ποσό των 4.319.806 ευρώ;

Υπάρχει κανένας… παντελονάτος αρμόδιος να μας απαντήσει; 6 ολόκληρα χρόνια κάνω αυτήν την απλή ερώτηση, μα απάντηση δεν παίρνω. Συμβαίνει αυτό που λέει ο σοφός λαός: ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading