19.3 C
Gargaliánoi
Friday, June 9, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΝΕΡΟ: Οι καταγγελίες μας το 2009 κατά του κ. Καλοφωλιά...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΝΕΡΟ: Οι καταγγελίες μας το 2009 κατά του κ. Καλοφωλιά και όλων των μελών του Δημ. Συμβουλίου. Πλήρη αδιαφορία για το νερό…

ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ… “ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ” ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;;; ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ;

 Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Οκτ. 2009)

Στα χέρια σας έχετε ολόκληρο το περιοδικό με τις καταγγελίες του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ” κατά του Καλοφωλιά και όλων των μελών του Δημ. Συμβουλίου για την αδιαφορία τους και ανικανότητα τους να μας παρέχουν νερό Κατάλληλο για Ανθρώπινη Χρήση.

Οι καταγγελίες είναι 100% αληθινές και η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Δήμου.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Εμείς ψηφίζουμε πολιτικούς να δουλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα και όχι του κάθε μεγάλου κοτζαμπάση.Τότε γίνονται… πολιτικάντηδες.

Πριν ανοίξετε το περιοδικό και φρίξετε με όσα θα διαβάσετε, σας παραθέτω συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων (στις 27/1/2010) σχετικά με την ποσότητα του νερού που έχουν οι Γαργαλιάνοι στη διάθεση τους. Εσείς νομίζετε ότι δεν έχουμε νερό; Διαβάστε να μάθετε πόσο νερό έχουμε και μας περισεύει μάλιστα…

Απολαύστε… την συζήτηση των εκλεγμένων από εμάς (τρομάρα μας) “αρχόντων” της πόλης μας. Αυτά είπαν επί λέξει οι κύριοι αυτοί που αποφάσιζαν για όλους εμάς αλλά… χωρίς εμάς.

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων 27 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ: «Λοιπόν αφού έχει γίνει η επένδυση, δεν θεωρώ σωστό & όποιος θεωρεί κάτι άλλο ας το εκφράσει, να επιτρέψουμε σε άλλο Δήμο να υδροδοτεί ή να παίρνει τα σκουπίδια ή να κάνει οτιδήποτε σε μια επένδυση (σ.σ.ΠΟΤΑ) μέσα στους κόλπους μας. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βιαστούμε για να είμαστε σοβαροί σαν Δήμος & να δώσουμε & το νερό…»

ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (αντιπολίτευση): «Συμφωνούμε απόλυτα».

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ: « Αφού συμφωνείτε λοιπόν δεν βλέπω το λόγο γιατί να υπάρχει γκρίνια».

ΣΟΚΟΡΕΛΗΣ (Νο.1 αντιδήμαρχος): “Ο Δήμος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των ξενοδοχειακών μονάδων(σ.σ.ΠΟΤΑ) σε ύδρευση!”

Σε ερώτηση του κ. Δεληγιάννη αν ο άλλος αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος  Μιχ. έχει κάνει αίτηση για να προσληφθεί στην ΠΟΤΑ επενέβη ο Δήμαρχος για να τον υπερασπισθεί:

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ: «Είναι θέμα αν ένας πολίτης των Γαργαλιάνων διεκδικεί μια θέση εργασίας στην ΠΟΤΑ»;

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: «Μα είναι αντιδήμαρχος κ. Δήμαρχε»

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ: «ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ»;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ( Νο.2 αντιδήμαρχος): «Δήλωσα ότι διεκδικώ μια θέση στη ΠΟΤΑ. Σε περίπτωση που με προκρίνουν… (ο «Τέλλος Άγρας» είναι;) θα παραιτηθώ των καθηκόντων μου»

(Σημείωση : Ο κ. Αντιδήμαρχος (#2) τελικά προκρίθηκε από την ΠΟΤΑ και προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί).

Έχω κουραστεί πλέον να σχολιάζω τις τραγωδίες του τόπου μου….

Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα… Κάντε τα δικά σας σχόλια…

Μετά από όσα διαβάσατε ποιος δεν κατάλαβε γιατί δεν έχουμε νερό 12 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι;

Υπάρχει κάποιος που έχει δυσκολία;…

Μην ξεχνάτε ότι η υπερχείλιση στη πηγή συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει!     Η ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ κ. Κόλλια.

Ποια είναι η θέση της Δημαρχίας για το καθημερινό 12ωρο βάσανο που μας υποβάλουν; ΜΟΥΓΚΑ…….

Μας απογοητεύσατε οικτρά κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής.

____________________________________________________________________

Ο αγώνας για το καθαρό νερό είναι συλλογική προσπάθεια του Δ.Σ. του “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” και όλες οι αποφάσεις είναι συλλογικές.  Πιστεύουμε ότι ήταν ασυγκρίτως μεγαλύτερος και πολύ δυσκολότερος αυτός ο αγώνας (που θέλει θάρρος, πυγμή, και αγάπη για τον τόπο) από το να καθαρίζαμε τις παραλίες…  Θα το κάνουμε όμως και αυτό. Έχουμε οράματα για την πραγμάτωση των οποίων χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη και παντελή αδιαφορία για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μας ο εκάστοτε Δήμαρχος. Θα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτη  και καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συνεργασία μας με την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο το έργο μας. Μακάρι να γίνει!

Το ελπίζαμε αυτό και το πιστεύαμε. Δυστυχώς ο κ. Κόλλιας δεν αποδέχθηκε την προσφορά μας για συνεργασία.

Μάλιστα στην 50μελή «Διαβουλευτική Επιτροπή του Δήμου» οι κύριοι Σύμβουλοι του Δήμου αποφάσισαν  να μας κρατήσουν «απέξω». Καταλαβαίνουμε απόλυτα τους λόγους τους… Πάνω απ’ όλα η… (α)διαφάνεια!

Λέτε να το έκαναν επειδή δεν «καθαρίζουμε τις παραλίες» ή δεν φυτεύουμε λουλουδάκια και πευκάκια, ή μήπως επειδή αντιδρούμε μπροστά σε οποιονδήποτε δεν θέλει ή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής στους Γαργαλιάνους; Ή μήπως επειδή έχουμε άποψη και την δύναμη να την εκφράσουμε παντού;

Με ένα κλικ έχετε τη “ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” στα χέρια σας.

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Οκτ. 2009)

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

 1. Οργίστηκα με τα χάλια τους… Δώσανε το νερό και πήραν τα σκουπίδια…
  Έχουν νερό για τη ΠΟΤΑ και εμείς βρομάμε… Μα τόσο ηλίθιοι, τόσο βλάκες ήταν;
  Απίστευτα όσα διαβάζω απόψε. Με μόνο μια λέξη περιγράφεται η αδιαφορία τους ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

 2. Επειδή δεν επιτρέπεται να λέμε και να κάνουμε όλο τα ίδια και τα ίδια, περιμένοντας κάτι διαφορετικό να συμβεί, ίσως θα ήταν φρόνιμο να δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία . Ακόμα και ο πιό αδαής από εμας, φυσικά αναρρωτιέται για το προφανές. Τι δηλαδή κρύβεται πίσω απο την ανηλγησία και τη σιωπή… γύρω από το θέμα του νερού. Ίσως θα ήταν ωφέλιμο, να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ μέσα απο το οποίο θα αναζητήσουμε λύσεις επιτέλους! Ας σταματήσουμε να αναμασουλάμε τα ίδια και τα ίδια, πριν πούμε το νερό νεράκι.

  Ο κύριος Κόλλιας, θέλω να πιστεύω ότι είναι ένας αξιοπρεπής και έντιμος ανθρωπος, που για κακή του τύχη, ανέλαβε να βγάλει «τα κάστανα απ τη φωτιά». Η ενοχοποίηση, δημιουργεί αγεφύρωτα χάσματα, και απάθεια σε μια εποχή που θάπρεπε όλοι οι Έλληνες να είμαστε μονιασμένοι . Ας δώσουμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο το βήμα να μας απαντήσει υπεύθυνα και σταράτα. Απαιτούμε να μας δείξει έμπρακτα πως σέβεται τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

  Τα επικοινωνιακά τρικ και τα χαμόγελα, δεν λύνουν το πρόβλημα του νερού, κύριε Κόλλια, αν μη τη άλλο, γιγαντώνουν την οργή των Γαργαλιανιωτών που ζητούν άμεσες λύσεις. Απαντήστε μας!

  Αντιγόνη

 3. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος ήταν ο μοναδικός που ανακατεύτηκε με σοβαρά προβλήματα της πόλης μας. Οι χοροί και τα τραγούδια χρειάζονται και είναι πολιτισμός αλλά εσείς πιαστήκατε με δύσκολα θέματα κόντρα στις τοπικές Αρχές…. Πολύ δύσκολο το έργο που αρχίσατε, θέλω και εγώ να βοηθήσω με ότι τρόπο μου επιτρέπουν οι λιγοστές δυνάμεις μου. Συνεχίστε τον αγώνα σας αλλά μην περιμένετε να εκτιμηθεί… Έτσι είναι ό κόσμος… Χαίρομαι που δεν σας πειράζει και συνεχίζετε δυναμικά!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
spider on