ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε τέτοια λαμόγια η χώρα δεν πάει μπροστά! Κανένας εισαγγελέας υπάρχει στην Ελλάδα;

Οι 1800 περίπου βουλευτές (συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία) καθώς και οι 18.000 περίπου υποτακτικοί τους (Υπάλληλοι της Βουλής, Δημοσιογράφοι και διορισμένοι σύμβουλοι) από το 1975 μέχρι σήμερα μας εμπαίζουν μεγαλοπρεπώς και τούτο προκύπτει αβίαστα καθημερινά.

ΕΝΩ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, για να κόψουν τους μισθούς και τις συντάξεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, οι ίδιοι μένουν στο απυρόβλητο από τα οικονομικά κακουργήματα που διέπραξαν και διαπράττουν, μέχρι τις παχουλότατες αμοιβές που λαμβάνουν από τη φορολόγηση των ΕΛΛΗΝΩΝ εργαζομένων!!

ΟΛΟΙ οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θησαύρισαν και θησαυρίζουν και στο τέλος σφυρίζουν αδιάφορα ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποιο είναι το συνολικό κόστος στην Πατρίδα μας (δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους) για τον κάθε ΒΟΥΛΕΥΤΗ και τους διορισμένους υποτακτικούς τους; ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ και κρατηθείτε!!! …

Ο ΚΑΘΕ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ κοστίζει 200.000 ευρώ μηνιαίως!! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (επί 12 μήνες και επί 1800 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ περίπου από το 1975 μέχρι σήμερα) έχουμε ετήσιο κόστος: (200.000 ευρώ χ12 μήνες χ 1800 άτομα ) = 4.320.000.000 ευρώ Δηλαδή 4.320.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!! Συν το ετήσιο κόστος των υποταχτικών της ΒΟΥΛΗΣ (Μόνιμοι, αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι της ΒΟΥΛΗΣ).
18.000 υπάλληλοι περίπου επί 15.000 ευρώ το μήνα (μαζί με τις κρατήσεις για συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) επί 16 μήνες = 4.320.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ (συμπτωματικά έχουμε το ίδιο ετήσιο κόστος με τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!.

Επομένως το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 8.640.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Να γιατί οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ποιούν τη ΝΙΣΣΑ. Και βέβαια μη βρεθεί κάποιος αφελής και πει ότι ο προϋπολογισμός της ΒΟΥΛΗΣ είναι διαφορετικός γιατί τα κονδύλια πιστώνονται σε άλλους λογαριασμούς (Δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ) και βέβαια δεν εξαιρώ απολύτως κανέναν ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

Τέλος σημειώνω ότι εάν είχε κάποιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ένα δράμι φιλότιμο και πατριωτισμό θα είχε παραιτηθεί.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τι παίρνουν οι 300 βο(υ)λευτές και όλοι οι αυλικοί – υποταχτικοί τους (υπάλληλοι – δημοσιογράφοι της Βουλής κλπ.) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ+,

Βουλευτικές απολαβές και προνόµια:
• Το 2011 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 52,5 εκατ. ευρώ
• Ο µέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται περίπου σε 15.000 ευρώ
• Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα
• 80 εκατ. ευρώ θα µοιραστούν µέσα στο 2011 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών και άλλα 80 από αναδρομικά.
• 10 εκατ. ευρώ περίπου, προορίζεται για σύνταξης που τις λαμβάνουν σε 4 χρόνια και όχι σε (8) όπως ψευδώς διαλαλούν τα φερέφωνα τους (δημοσιογράφοι).
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και
βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και
το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι
από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική
αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω».

Ακόμη λαμβάνουν τη σύνταξη του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΡΟΥ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ!! κλπ

Παροχές

• Κινητά τηλέφωνα.
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ το μήνα).
• Αυτοκίνητο πολυτελείας (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ) και αντίστοιχο κάθε τρία χρόνια σχεδόν δωρεάν.
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας.
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις
μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ.’ επιστροφής για το νομό τους.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.

Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή και μάλιστα με 16 μισθούς και 45 ώρες υπερωρίες/μηνιαίως εργαστεί ή όχι *κι ακόμη έχουν πάμφθηνο φαγητό- καφέδες μέσα στη Βουλή (ΒΟΛΗ), SPA, δωρεάν αίθουσα γυμναστικής, LAP TOP και άλλα, αμοιβή για κάθε συνεδρία στις διάφορες Επιτροπές και η φρουρά από 4 αστυνομικούς και μέχρι 12 το ελάχιστον.
.
*Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, με δεκάδες υπαλλήλους – υποταχτικούς, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στο δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.

Συνταξιούχοι βουλευτές Είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη και τρίτη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).
Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί εντός του 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.

Οι Υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση τους
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης
του ΙΚΑ -ΕΤ ΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο
μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (δηλαδή 150.000 – 300.000 ευρώ ο καθένας).

Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.
Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και δεκάδες ειδικοί φρουροί
(άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο. Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική
συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης. Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν
έρχονταν όλοι, θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση
του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.

Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής
Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί
στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα)

• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό
έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.

Ατιµωρησία

Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. « Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.

Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές

Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και
όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία – προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.

Το κτίριο της Βουλής κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα. Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθμεύουν οι κυβερνητικές λιμουζίνες, ξύλο και δέρµα, χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασμούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω βούλιαζε η πραγματική οικονομία της χώρας

Η μεγαλύτερη κίνηση µέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και µπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηματίζονται µόνιµα ουρές. Παρ’ όλες δε τις φαινομενικά αγεφύρωτες απόψεις µεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσµατος, θα δει κανείς στους διάδρομους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται µεταξύ τους. Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολοµέλεια, για τα µάτια του κόσµου, όπως και στις συνεδριάσεις των αμειβόμενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση). οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστηµα κατά κανόνα δεν παρακολουθούν τον οµιλητή και περιορίζονται σε δημόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνομιλούν µέσω κινητού τηλεφώνου για άλλες
υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους ¨Άλλωστε, τα πολιτικά κόµµατα δεν πλήττονται οικονοµικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και µετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόµµατα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δηµόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading