ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗ

H συγκλονιστική επιστολή πατέρα παιδιού, δολοφονημένου από τους Σιωνιστές.

“ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΧΙΣΑΜ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΠΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.”

Η παρακάτω συγκλονιστική επιστολή ενός Παλαιστίνιου πατέρα προς έναν άλλον, που αυτό που τους ενώνει είναι τα δολοφονημένα εν ψυχρώ παιδιά τους από τις ισραηλινές δυνάμεις Κατοχής, δικαιολογεί την διαρκή μας ενασχόληση με το μείζον θέμα του καιρού μας. Μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας μέσα από μια κατάσταση που δείχνει να μην περιέχει παρά τον πόνο και την απελπισία.
Αγαπητέ Χισάμ , πατέρα του Αχμέτ – ας αναπαυτεί εν ειρήνη.Έμαθα τον θάνατο του γιού σου, Αχμέτ Μουσά, από μια μονάχα πρόταση στα νέα του Παλαιστινιακού σταθμού Μάαν την περασμένη Τρίτη: ” Ο Αχμέτ Μουσά, ένα νέο παιδί, σκοτώθηκε από σφαίρα των Κατοχικών δυνάμεων στο Νιλίν”. Αμέσως με κατέλαβε ένα σοκ, η θλίψη και πικρά δάκρυα. Και πάνω από όλα εκείνο το αδυσώπητο αίσθημα της αδυναμίας που το γνωρίζω πολύ καλά. Εμείς οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον θάνατο. Κι όχι επειδή είναι στρατιώτες στη μάχη αλλά γιατί δεν μπορούμε να τα φυλακίσουμε στα σπίτια μας. Πρέπει να ζήσουν τις ζωές τους, να παίξουν έξω από το σπίτι, να πάνε στο σχολείο. Λέμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να υπάρχει στη γη μας ένα ασφαλές μέρος για να προστατεύει τα μικρά. Δεν θα έπρεπε να είναι τα χωριά μας ασφαλή; Δεν θα έπρεπε να είναι οι αυλές των σπιτιών μας ασφαλείς; Και το ασφαλέστερο μέρος όλων δεν θα έπρεπε να είναι η αυλή του σχολείου;Όμως τα παιδιά μας ακόμη δολοφονούνται εν ψυχρώ μπροστά στα σπίτια μας, στην καρδιά των χωριών και των σχολείων μας. Μιαν άλλη μαύρη Τρίτη πριν ενάμιση χρόνο στρατιώτες της Κατοχής σκότωσαν την αγαπημένη μου δεκάχρονη κόρη. Η Αμπίρ Αραμίν πυροβολήθηκε στο κεφάλι μπροστά στο σχολείο της στο χωριό Ανάτα, στις 16 Ιανουαρίου 2007. Ο Αχμέτ και η Αμπίρ πέρασαν την ίδια μέρα της εβδομάδος, στην ίδια ηλικία, και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από τον ίδιο τύπο δολοφόνου: έναν ισραηλινό συνοριοφύλακα.Τη στιγμή που άκουσα τα νέα για τον θάνατο του γιού σου, βρέθηκα να του μιλάω δυνατά:Αχμέτ, σε παρακαλώ, δώσε τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου στην Αμπίρ.

Οι δυο αγνές ψυχές σας θα συναντηθούν στον παράδεισο. Πορεύσου εν ειρήνη αγαπημένε, μη φοβάσαι γιατί δεν είσαι μόνος, υπάρχουν άλλοι που σε περιμένουν. Έτοιμα να σε χαιρετίσουν είναι πάνω από χίλια παιδιά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το 2000. Και παρότι, Αχμέτ, ελπίζω ολόψυχα ότι θα είσαι το τελευταίο θύμα αυτών των νομιμοποιημένων ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ – ποίος θα σκοτωθεί μετά; Εμείς οι Παλαιστίνιοι γονείς δεν είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Γιατί επιτρέπουμε στα παιδιά μας να βγαίνουν στους δρόμους στο φως της μέρας; Γιατί τους επιτρέπουμε να παίζουν έξω από το σπίτι; Γιατί όχι απλώς τ’ αφήνουμε αλλά και τα ενθαρρύνουμε να πηγαίνουν στο σχολείο και να εκπαιδεύονται; Κι ακόμη σημαντικότερο, κατηγορώ τα παιδιά – μάρτυρες, πώς τολμάτε να βάζετε τα κεφάλια σας στον δρόμο των Ισραηλινών σκοπευτών;

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε λογικοί: Οι στρατιώτες της Κατοχής δεν θέλουν στην πραγματικότητα να σκοτώσουν τα παιδιά μας, δεν μπορεί να είναι μια εσκεμμένη πολιτική τρομοκράτησης και βίας, απλώς προσπαθούν να μας βοηθήσουν να τα διατηρήσουμε σε ασφαλές μέρος. Και ξεκάθαρα πιστεύουν ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά μας, όπου κανείς δεν μπορεί να τα βλάψει, είναι ο τάφος τους.Όταν άκουσα τι συνέβη στον Αχμέτ, διάβαζα ένα βιβλίο για τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και τους ειδικούς νόμους που αφορούν τα παιδιά σε καιρό πολέμου και ένοπλης πάλης. Κάθε Παλαιστίνιος πρέπει να διαβάσει τους νόμους αυτούς μέχρι να μάθει τα δικαιώματά του και κάθε Ισραηλινός θα έπρεπε να διαβάσει τους ίδιους νόμους μέχρι να καταλάβει την τερατωδία των εγκληματικών πρακτικών του ισραηλινού στρατού κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Ο στρατηγός Γκάμπι Ασκενάζι, επιτελάρχης των ισραηλινών Κατοχικών δυνάμεων, είπε: “Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η απώλεια της ανθρωπιάς (των στρατιωτών) από την συνεχιζόμενη σύρραξη”;. Πρέπει να πληροφορήσω τον διακεκριμένο στρατηγό ότι έχασε την ανθρωπιά του πολύ καιρό πριν. Αυτός και ο στρατός του θα έπρεπε να φοβούνται για την απώλεια της ανθρωπιάς τους αφού υπό την ηγεσία του ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τον Αχμέτ Μουσά. Κι αν δεν τον νοιάζει, αφού ο Αχμέτ είναι Παλαιστίνιος, ο στρατηγός Ασκενάζι θα έπρεπε τουλάχιστον να φοβάται ότι ο στρατός του απώλεσε την ανθρωπιά του στην συμπεριφορά του έναντι Ισραηλινών επίσης.

Έχουμε όλοι δει το πώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες φέρονται στους ίδιους τους ανθρώπους τους που ενώνονται μαζί μας στις ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Μπιλίν, στο Νιλίν, στο Αρτάς, στη Γαλιλαία και στην Τουλκαρέμ. Είδε ο στρατηγός τους στρατιώτες που πυροβόλησαν την δρ Τσφιγιά Σαπίρα και τον υιό της Ιταμάρ, που συμμετείχαν στην ειρηνική μας πορεία στο χωριό Σούφα της Τουλκαρέμ, μαζί με άλλους πολλούς ειρηνιστές; Φαντάζομαι ότι το είδε, στην πραγματικότητα μάλλον αυτός διέταξε την επιχείρηση, κι αυτήν κι άλλες παρόμοιες. Κοίτα καλά, στρατηγέ, και θα βρεις την πηγή του φόβου σου.Ο Χισάμ, ο Αχμέτ και η Αμπίρ έχουν πάει στη μέλλουσα ζωή και σου υπόσχομαι ότι αιωνίως θα επιβιώνουν των δολοφόνων τους. Τα παιδιά μας είναι η επιτομή της αθώας ανθρωπότητας και οι φονιάδες τους είναι οι πιο κατάπτυστοι εγκληματίες.

Μα όσο υπάρχουν τέτοιοι ανελέητοι άνθρωποι στον κατοχικό στρατό, έχε κατά νου ότι υπάρχουν χιλιάδες Ισραηλινοί που αρνούνται να συμμετάσχουν σε τέτοια εγκλήματα, που ντρέπονται για τις κηλίδες αίματος στις στολές του ισραηλινού στρατού και για όσους αποκαλούν τη συμπεριφορά του ηθική ή δημοκρατική. Υπάρχουν Ισραηλινοί σαν την Τσφίγια και τον Ιταμάρ που αισθάνονται ηθικό και ανθρώπινο καθήκον τους να μας συμπαραστέκονται. Σκότωσαν τα παιδιά μας, Χισάμ. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να συνεχίσουμε τη μάχη; Ποτέ δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Γιατί παρά την προηγμένη πολεμική τεχνολογία και τη θανατηφόρο δύναμη που αντιμετωπίζουμε, εμείς έχουμε τα πιο επικίνδυνα όπλα. Είναι τα όπλα της ηθικής και της δικαιοσύνης. Δεν θα τα καταθέσουμε ενώπιον της βαρβαρότητας και θα είμαστε ακλόνητοι στην απαίτηση δικαιοσύνης για τα παιδιά μας. Οι φονιάδες του Αχμέτ και της Αμπίρ πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν ως εγκληματίες. Να το ξεκαθαρίσω: δεν ζητάμε εκδίκηση.

Η δικαιοσύνη για τα αγαπημένα μας νεκρά παιδιά δεν θα υπηρετηθεί με τον φόνο ενός ισραηλινού κοριτσιού μπροστά στο σχολείο του ή με τον φόνο ενός ισραηλινού αγοριού με μια σφαίρα στο κεφάλι. Θα αρνηθούμε την ανταπόδοση των βίαιων μέσων της Κατοχής. Εσύ κι εγώ και κάθε Παλαιστίνιος πρέπει να αφήσουμε την ηθική, την ανθρωπιά και τη διδασκαλία της μεγάλης μας πίστης να μας οδηγούν.

αντιγραφή από το

www.egolpio.wordpress.com

 

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ (ΕΒΡΑΙΟΙ) ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading