ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aνακοινώσεις καταδίκης για το χτύπημα διαδηλωτή από το αμάξι του Σηφουνάκη – Βίντεο με τις άγριες αποδοκιμασίες Σηφουνάκη στη μαρίνα Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω  από τη μαρίνα της Μυτιλήνης, βγαίνοντας από τη φιέστα  που γινόταν εκεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος  Νίκος Σηφουνάκης με το αυτοκίνητο που οδηγούσε  υπάλληλός του χτύπησε ελαφρά  διαδηλωτή

Προφανώς ο κ. Σηφουνάκης για να αποφύγει τις διαμαρτυρίες πολιτών που τον αποδοκίμαζαν… έχει οδηγό που πάνω στο πανικό του  δεν λογαριάζει τίποτα!!!   Στο βίντεο το τι ακολούθησε

 

 

 

 

 

Και μια μαρτυρία διαμαρτυρίας:
Επισκέπτρια του ελληνοτουρκικού φεστιβαλ σταματά (με το παιδάκι της στο καρότσι) το κ Σηφουνάκη . Ο διάλογος: “Υπουργέ” είστε αλήτης, φέρτε μου πίσω το μέλλον του παιδιού μου, φέρτε μου πίσω τους κλεμμένους μου μισθούς.

Φυσικά ο ίδιος τα έχασε, σε κλάσματα δευτερολέπτων έχασε το χαμόγελό του, και παρενέβη τότε ο “μπράβος”του για να “καθαρίσει”.

 

Ψήφισμα Αγανακτισμένων Μυτιλήνης

Στις 17 Ιουνίου ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθηκε σε τοπική εκδήλωση στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένων Μυτιλήνης, η οποία έχει στις Λαϊκές της Συνελεύσεις τοποθετηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και συλλογικής διεκδίκησης για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας προνομιούχας ολιγαρχίας, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για να διατρανώσει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις μιας εξουσίας που έχει προ πολλού χάσει το λαϊκό της έρεισμα.

Στην προσπάθειά μας να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να επιδώσουμε στον κ. Σηφουνάκη προηγούμενο ψήφισμά μας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαό της Μυτιλήνης, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, υπήρξαμε αποδέκτες μιας συμπεριφοράς που συνάδει απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωσή μας.

Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.

Ούτε η στάση του κ. Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση.

Καταδικάζουμε ακόμα ένα περιστατικό βίας εναντίον μας και καλούμε τον κ. Σηφουνάκη να απολογηθεί στο λεσβιακό λαό όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για τη συνολική πολιτική του στάση.
Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας ενάντια σε ό,τι και όποιον μας κλέβει τη ζωή και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Ανακοίνωση από Ανταρσία στο Αιγαίο αντικαπιταλιστική αριστερά

Σε ρόλο Γκοτζαμάνη ο Σηφουνάκης:
επίθεση με το αμάξι του σε διαδηλωτή

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους τραμπουκισμούς του υπουργού Ν. Σηφουνάκη: το βράδυ της Παρασκευής 17/6 το αυτοκίνητό του επιτέθηκε σε ομάδα αγανακτισμένων Μυτιληνιών έξω από τη φιέστα των επιμελητηρίων στη Μαρίνα. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς ο Αριστείδης Σγατζός, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων.

Ο αδίστακτος υπουργός Σηφουνάκης, επιτελικό στέλεχος της κυβέρνησης του Μνημονίου που ξεπουλά τα πάντα ―ανθρώπους, υποδομές, την ίδια τη χώρα― γνωστός εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου στο χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό έδειξε το αληθινό του πρόσωπο για άλλη μια φορά. Δεν ανέχεται τις διαμαρτυρίες αυτών που θεωρεί καύσιμη ύλη για τα κέρδη της συντεχνίας τραπεζών και βιομηχάνων, δεν υπολογίζει τις ζωές τους.

Δε θα καταφέρουν τίποτα. Ούτε με τις παρακρατικές μεθόδους τέτοιου τύπου ούτε με τη βία των ΜΑΤ. Ούτε με τις φιέστες και τα ψίχουλα που μοιράζουν ούτε με τις επικοινωνιακές φούσκες όπως ο ανασχηματισμός.

Η φωνή της πλατείας Συντάγματος, οι φωνές από τις πλατείες της αγανάκτησης, από τους δρόμους του αγώνα και των απεργιών στέλνουν το μήνυμα του αγωνιζόμενου λαού: δε θα σας περάσει, η κυβέρνηση είναι τελειωμένη, η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ θα ηττηθεί.

Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου

NO PASARAN!

«-Πέρνα! Πέρνα!» ήταν η επιβλητική παρότρυνση του βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκη προς τον οδηγό του αυτοκινήτου του, όταν αυτό εξερχόμενο από εκδήλωση στη μαρίνα Μυτιλήνης εχθές το βράδι βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να επιδώσουν ψήφισμα προς τον βουλευτή, με το οποίο η συνέλευση των «αγανακτισμένων» της πλατείας Σαπφούς τον καλούσε να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αποτέλεσμα της προτροπής του βουλευτή ήταν ο -ελαφρύς ευτυχώς- τραυματισμός ενός διαδηλωτή και ο κίνδυνος για τη ζωή και άλλων.

Η σκηνή αυτή δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας· είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων. Δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία, καμιά διαφορετική άποψη, αδιαφορεί για τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καταγγέλλουμε τον μεσίτη της τρόικας, αυλικό της οικογένειας Παπανδρέου, συνδαιτυμόνα του Πάγκαλου και μεγάλο φοροφυγά Ν. Σηφουνάκη ως παλιάνθρωπο και αχρείο! Δεν εκπροσωπεί το λαό της Λέσβου αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που τον συντηρεί.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας στο επεισόδιο, η οποία θεώρησε καθήκον της αντί να προστατέψει την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών από την εγκληματική ενέργεια του υπουργού να τον αφήσει να φύγει χωρίς να παρέμβει, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο νόμος δεν είναι ίδιος για τον λαό και για την πολιτική και οικονομική εξουσία.

Απέναντι στο θράσος της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου και στην πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων της κοινωνικής λεηλασίας, ολόκληρη η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία οφείλει να βροντοφωνάξει: Δεν θα περάσουν! No pasaran!

www.lesvosnews.net

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading