12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣΗ απάντηση στον ειδικό (ήμαρτον) κ. Τζανάκη που είπε: "Θάνατος 2 μέρες...

Η απάντηση στον ειδικό (ήμαρτον) κ. Τζανάκη που είπε: “Θάνατος 2 μέρες μετά τον εμβολιασμό δε σχετίζεται με το εμβόλιο”

Αγαπητέ κ. Τζανάκη, γητευτή των μετεωρολόγων με τα επιδημιολογικά μοντέλα που τα παρομοιάζεις με δελτία καιρού, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Αξιολάτρευτε κ. Νίκο Τζανάκη, άντε να σου θυμίσουμε και εσένα κάποια πράγματα που μπορεί, λόγω ακαταδίωκτου, να τα ξέχασες. Όπως και πολλοί σου συνάδελφοι (πρέπει να φταίει το brain fog – δεν εξηγείται αλλιώς, λέμε τώρα).
Κάθε φάρμακο εκτός της επιθυμητής ( θεραπευτικής) του δράσης, μπορεί να παρουσιάσει ανεπιθύμητη δράση ή παρενέργειες.
Για πολλά χρόνια, η τοξικότητα και οι παρενέργειες των φαρμάκων, δεν τύγχαναν προσοχής. Έχουμε πολλά παραδείγματα όπως:
Α) Η χρήση της θαλιδομίδης από έγκυες μητέρες που ξεκίνησε το 1956 και έως το 1961 είχαν γεννηθεί πάνω απο 8000 παιδιά παραμορφωμένα.
Β) Η αλόγιστη χρήση της χλωραμφενικόλης, ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου αντιβιοτικού, που προκάλεσε πολλούς θανάτους, ιδιαίτερα σε παιδιά, λόγω απλαστικής αναιμίας.
Γ) Η χορήγηση σε φυματικούς, στρεπτομυκίνης (αντιβιοτικό) που προκάλεσε κωφώσεις
Δ) Η αλόγιστη χρήση οιστρογόνων και ειδικά χωρίς την παρακολούθηση από γυναικολόγο, που προκαλεί καρκίνο.
Πολλά τα παραδείγματα έως τώρα. Κάποιοι μάλλον δεν παρακολουθούσαν το μάθημα της Φαρμακολογίας ή της Ιατρικής Ιστορίας.
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, έχουν αυξηθεί οι σχετικοί έλεγχοι με μια αυστηρότερη νομοθεσία όσον αφορά την υποχρεωτική παρακολούθηση και καταγραφή παρενεργειών από την χρήση φαρμακευτικών ουσιών.
Έτσι, πάλι τα τελευταία χρόνια, πολλά φάρμακα είτε αποσύρθηκαν από την παγκόσμια αγορά λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών είτε τροποποιήθηκε η χορήγησή/δόση τους.
Δυστυχώς όμως αυτό έγινε αφού προκάλεσαν πολλά σοβαρά προβλήματα, συχνά θανατηφόρα.
Εκτός από τα φάρμακα, ανεπιθύμητες ενέργειες παρουσιάζουν και τα εμβόλια. Τι; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, θα βγείτε να πείτε! Ανοίξτε κανένα βιβλίο και διαβάστε. Συνεχίζουμε!
Για να μπορούμε να ελέγχουμε την ασφάλεια των φαρμάκων, υπάρχει η ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.
Τι ειναι η φαρμακοεπαγρύπνηση: είναι η επιστήμη της παρακολούθησης της ασφάλειας των φαρμάκων και η λήψη μέτρων για να μειωθούν οι κίνδυνοι και να αυξηθούν οι ωφέλειες τους. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο λοιπόν, για την φροντίδα των ασθενών.
Μέσω αυτής, αναγνωρίζονται κίνδυνοι και οι παράγοντες κινδύνου από την χρήση ενός φαρμάκου ώστε να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν οι τυχόν βλάβες που αυτό θα προκαλέσει.
Όταν λοιπόν διακινούνται αποτελεσματικά οι πληροφορίες που προκύπτουν από την χρήση ενός φαρμάκου, τότε μπορούμε να πούμε πως συμβάλλουμε στην προώθηση της δημόσιας υγείας.
Η φαρμακοεπαγρύπνηση διαρκεί πολλά χρόνια (δεν σταματά) για κάθε φάρμακο. Αλλιώς, πώς θα μπορούσαν οι ιατροί να ενημερωθούν, 20-30 χρόνια μετά την χρήση του αντιεμετικού primperan, πως απαγορεύθηκε η χρήση του σε παιδιά κάτω των 18 (ενώ η χρήση του φαρμάκου ήταν συχνότατη μέχρι πριν κάποια χρόνια!!!) επειδή δημιουργούσε σοβαρή νευρολογική διαταραχή;
Ομοίως μετά από πολλά χρόνια χρήσης, ήρθε τροποποίηση και περιορισμός χρήσης για το ΜΣΑΦ voltaren και mesulid!!!
Ένα μέσο που βοηθάει και είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί, είναι η κίτρινη κάρτα του Ε.Ο.Φ όπου συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενεργειες φαρμάκων και εμβολίων.
Πριν την έλευση του κορωνοϊού και του περιφερόμενου θιάσου σας, στην Ελλάδα, καταγράφονταν ΜΟΝΟ το 1% των παρενεργειών από περιστατικά στην κίτρινη κάρτα. Σήμερα, αφήστε το καλύτερα, οι παρωπίδες και η εθελοτυφλία ξεπουλάνε.
Οι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί) έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν αυτήν την Κίτρινη Κάρτα κάθε φορά που αναφέρεται μια -έστω και πιθανή- παρενέργεια από τον οποιονδήποτε ασθενή.
Επίσης και οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να συμπληρώνουν την κάρτα αυτή. Ή να συμβουλεύονται τον ιατρό τους για την συμπλήρωσή της.
Πώς είναι δυνατόν όμως να μην συμπληρώνεται αυτή η πολύτιμη Κίτρινη Κάρτα για ένα νέο – και χωρίς ακόμα επίσημη άδεια κυκλοφορίας διότι δεν έχουν ελεγθεί όλες οι παρενέργειες παρά σε μικρή ομάδα πληθυσμού και για μικρό (θεωρητικά ασφαλές) χρονικό διάστημα- εμβόλιο που φτιάχτηκε γιά άλλο στέλεχος ιού που τώρα δεν υπάρχει;
Πώς είναι δυνατόν ο κάθε επαγγελματίας υγείας να αποφασίζει τι θεωρεί ο ίδιος ως παρενέργεια απλά και μόνον επειδή “δεν νομίζει να αφορά παρενέργεια του εμβολίου” ή “δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τον ασθενή αν εμβολιάσθηκε πρόσφατα με το νέο εμβόλιο”;
Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με υποκαταγραφή συμπτωμάτων ανά τον κόσμο για πιθανές -έστω- παρενέργειες του εμβολίου αυτού!!!
Δεν μπορούμε λοιπόν να μην αναρωτηθούμε όταν κάποιοι οι επαγγελματίες υγείας ή “ειδικοί” βιάζονται να αποποιηθούν πιθανές παρενέργειες ή και θανάτους μετά την χρήση του εμβολίου!!!
Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί κυνηγούν όποιον επαγγελματία υγείας ή επιστήμονα τολμήσει να αναρωτηθεί τα αυτονόητα;
Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί εγκρίνονται μόνο μελέτες που δεν είναι αντίθετες με την χρήση του εμβολίου και είναι μόνο θετικά προσκείμενες;
Όπως επίσης, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί αποδομούν επιστήμονες που είναι αντίθετοι -κι ας έχουν βραβεία και Νόμπελ – με την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, γιατί αρνούνται να αντιπαρατεθούν μαζί τους;
Έχετε και έναν επιστημονικό κόλαφο 103 σελίδων να απαντήσετε, μην ξεχνιόμαστε. Αν σας έπεσε η μπαταρία από τα ακουστικά βαρηκοΐας ή έχετε πλέον αστιγματισμό, ενημερώστε μας. Εξάλλου και η φίλτατη συνάδελφος σας, η κ. Παγώνη, το είπε: ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ! Ας πάμε στα παιδιά τώρα να δοκιμάσουμε τους εμβολιασμούς.
Επιστημονική Ομάδα Ποντίκα Δημήτρη – Αντωνιάδη Νίκου
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…