12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΤο κύκνειο Άσμα του πρ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Τα βασανά του δεν...

Το κύκνειο Άσμα του πρ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Τα βασανά του δεν έχουν τέλος…

Ο πρ. Πατριάρχης Ειρηναίος, έχει μεταφερθεί για δεύτερη φορά στο Γαλλικό Νοσοκομείο Ιεροσολύμων, μετά από πνευμονικό οίδημα και καρδιακές αρρυθμίες, όπως έγραψε αμέσως το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, μεταφερθείς πλέον με άνωθεν απόφαση, όχι στο Πατριαρχείο, αλλά στην Ιεριχώ, στο Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Παρά τις φροντίδες του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, ζήτησε από τον Πατριάρχη Ειρηναίο συγγνώμη για τον πόλεμο που του έκανε το 2005, και ο οποίος οδήγησε στην απομάκρυνση του Πατριάρχη από τον Θρόνο των Ιεροσολύμων, ωστόσο όμως ο καύσωνας της Ιεριχούς επιδεινώνει την κατάστασή Του επί τα χείρω.

Γι αυτό ο Πατριάρχης, ζήτησε με γράμμα Του, την βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου, για να παραλάβει το διαβατήριό Του, το οποίο κατακρατείται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και δεν Του δίδεται, προκειμένου να έλθει στην Ελλάδα, ζητώντας την συναντίληψη του Αρχιεπισκόπου, να του προσφερθεί αποκατάσταση της υγείας Του, στο κέντρο Γεροντολογίας που μόλις εγκαινίασε, την ώρα που ο ίδιος αργοπεθαίνει.

Σημειώνεται, ότι ο Πατριάρχης είναι άμισθος και ανασφάλιστος. Χθες και σήμερα το πρωί, η Αδελφή του, τον βρήκε να έχει πέσει στο πάτωμα, από το κρεβάτι προσπαθώντας κατά την νύκτα να σηκωθεί για λίγο.

Στο γράμμα Του αυτό, ο Πατριάρχης αναφέρει, όσα έχει πει στο παρελθόν, αλλά και τελευταία, ιδίως μετά τον ανίερο πόλεμο που δέχθηκε μέσω δικογράφων και δημοσιεύσεων του Πατριαρχείου, περί ευθύνης Του για την απώλεια περιουσίας του Πατριαρχείου στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, και παραπέμπει στην πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου των Ιεροσολύμων.

Επίσης επισημαίνει ο πρ. Πατριάρχης στο γράμμα Του, την πολιτική ευθύνη των παραγόντων εκείνων, που του αφήρεσαν την Αναγνώριση, και δεν τον άφησαν να συνεχίσει την δίκη που είχε ξεκινήσει για την ακύρωση των συμφωνιών, οι οποίες πάσχουν για πολλούς λόγους και είναι άκυρες.

Το Προξενείο δεν δέχθηκε να παραλάβει το Γράμμα του Πατριάρχη, το οποίο προσκόμισε η Αδελφή Του, κ. Μαρία Χάλαρη, που βρίσκεται κοντά Του, για να Του συμπαρασταθεί, διότι υπογράφει ως Πατριάρχης Ειρηναίος, ούτε και άρεσε το περιεχόμενο του γράμματος, και οι πληροφορίες λένε ότι πρότειναν να υπογράφει με το λαϊκό του όνομα μόνον, για να ασχοληθούν μετά με την υπόθεση, και ότι αυτό είναι θέμα του Πατριαρχείου!

Για τον λόγο αυτό, με γράμμα της, μέσω της κόρης της στην Αθήνα, ανεψιάς και βαπτισιμιάς του Πατριάρχου, κ. Δήμητρας Χάλαρη, κατέθεσε χθες την επιστολή του Πατριάρχη, στους φορείς στους οποίους ο Πατριάρχης κοινοποιεί το Γράμμα, στην Ελλάδα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, Εσωτερικών, και την Γενική Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας θρησκευτικών και προξενικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ, ζητώντας την συνδρομή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ πρ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ:

Πηγή

 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΟΝΟ;

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ… ΜΑΪΜΟΥ. 

ΠΟΙΟΣ;

 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον φυλακισμένο πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Πατριάρχης Θεόφιλος: Α WIKILEAKS – Τηλεγράφημα που έφυγε το 2007 από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας ….

Καμία ευθύνη δεν έχει ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκρινε το Νομικό Συμβούλιo του Κράτους. Ο Θεόφιλος …ξεπουλάει.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…