14.3 C
Gargaliánoi
Friday, May 20, 2022
spot_img
HomeΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. (ΕΠΙΚΑΙΡΟ άρθρο που γράφτηκε...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. (ΕΠΙΚΑΙΡΟ άρθρο που γράφτηκε πριν 10 χρόνια!)

Έγραφα πριν 10 χρόνια στη «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

«Φτάνει πια! Είναι καιρός να κάνουμε κάτι.
Αν δεν καταφέρουμε οι Γαργαλιανιώτες να ανακτήσουμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας, όπως: δικαίωμα σε καθαρό νερό, δικαίωμα σε καθαρή ατμόσφαιρα, δικαίωμα σε εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού, δικαίωμα σε καθαρή θάλασσα, δικαίωμα σε ανθρώπινους αγροτικούς δρόμους, δικαίωμα σε αστυνομική προστασία, δικαίωμα σε κέντρο νεότητας, δικαίωμα ασφαλούς σηματοδότησης των δρόμων, δικαίωμα στην αληθινή ανακύκλωση, δικαίωμα στο κλείσιμο της παράνομης και καρκινογόνου χωματερής, δικαίωμα σωστής αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας, δικαίωμα σε απελευθερωμένη από «σκουπίδια» σκέψη, δικαίωμα της ελεύθερης από «πατρώνους» συνείδησης, δικαίωμα αντικειμενικής γνώσης των πραγμάτων, τότε δύσκολα θα δούμε προκοπή …

Μας αγνόησαν, μας κορόϊδεψαν, μας υποβάθμισαν και μας υποτίμησαν … Αν δεν κινητοποιηθούμε είναι αδύνατο να υπάρξουν από δω και στο εξής φιλοπεριβαλλοντικές αναπτυξιακές πολιτικές και διαφάνεια στους Γαργαλιάνους.

«Οι πολίτες έχουμε δύναμη»«Τη δύναμη της ψήφου, τη δύναμη της άσκησης πίεσης, τη δύναμη της παρότρυνσης της οικογένειας, των φίλων και των συναδέλφων»

Πολλοί πιστεύουν ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Όμως η άνοιξη θα γίνει πραγματικότητα με πολλούς κούκους! Η μαζική ενεργοποίηση και η ψήφος μας είναι το μόνο όπλο που μας απέμεινε στους Γαργαλιάνους. Για να μη μας κοροϊδεύουν οι ασυνείδητοι λαοπλάνοι είναι ανάγκη να είμαστε ενήμεροι και μέσα στα πράγματα. Αφήσαμε για πολλά χρόνια σε κάποιους να αποφασίζουν για εμάς, τους παραχωρήσαμε το δικαίωμα να σκέπτονται και να αποφασίζουν για εμάς, αγνοώντας εμάς.

Οι πόλεις καταστρέφονται, όταν οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους τιποτένιους από τους άξιους.

Ας βγούμε επιτέλους από την «αφασία». ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος»

======================================================

18/2/2019

Πόσα από τα προβλήματα του 2009 δεν συνεχίζουν να υπάρχουν το 2019;

Δυστυχώς συνεχίζουμε να εκλέγουμε συμπολίτες μας που δεν έχουν την ικανότητα και το όραμα που ίσως περιμέναμε να έχουν για να διοικήσουν τον τόπο μας. Ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια, συχνά τα ίδια πρόσωπα… περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα…

Μα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αυτός είναι ο ορισμός της τρέλας…

Ψηφίζουμε επιπόλαια, κοντόφθαλμα, χωρίς κριτήρια και αυτό πρέπει να σταματήσει αν αγαπάμε έστω και λίγο τον τόπο μας.

Ο συγχωρεμένος Κ. Καραμανλής έλεγε: «Οι Έλληνες  τέσσερα χρόνια με βρίζουν και στις εκλογές με ψηφίζουν»… Αυτό συμβαίνει και στο τόπο μας. Δυστυχώς τέτοια λάθη διορθώνονται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και συνήθως διόρθωση δεν γίνεται και συνεχίζεται το βρισίδι για άλλα τέσσερα χρόνια… ο ορισμός της τρέλας που λέγαμε πιο πάνω.

Όταν οι εκλεγμένοι συμπατριώτες μας αποδεικνύονται ανάξιοι της Λαϊκής Εμπιστοσύνης πρέπει να πηγαίνουν στα σπίτια τους με το μαύρισμα των ψηφοφόρων.

Η παγίωση της αναξιοκρατίας και η ανοχή της διαφθοράς δυναμώνουν μόνο όταν εκλέγονται πρόσωπα που πάνω από όλα βάζουν το ατομικό τους βόλεμα και συμφέρον… συνήθως επειδή έχουν αποτύχει οικονομικά στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο κάθε Δήμος είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη «επιχείρηση».

Μια μεγάλη λοιπόν «επιχείρηση» πως είναι δυνατόν να την διοικήσει κάποιος που δεν έχει διοικήσει άλλον εκτός του εαυτού του;

Θα μου πείτε «Ναι αλλά ο/η συγκεκριμένος/η υποψήφιος/α είναι μάλαμα άνθρωπος, το ξέρω χρόνια, είναι φιλότιμος/η, από καλή οικογένεια, σπουδαγμένος/η και… “δικός” μας.»

Με όλα τα παραπάνω “προσόντα” δύσκολα θα κουμαντάρεις μπακάλικο, πόσο μάλλον έναν Δήμο με τζίρο δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Δεν αρκεί λοιπόν τα κριτήρια μας να είναι μόνο η εμφάνιση και η μόρφωση αλλά η πρόθεση, το όραμα για τον τόπο και η ικανότητα να το  πραγματοποιήσει.

Εφόσον λοιπόν εμείς επιλέγουμε ελεύθερα τους πολιτικούς που θα αποφασίζουν για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, ας μην αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε στο πάτο… και ποιος φταίει για την κατάντια μας.

Τον φταίχτη θα τον δεις στον καθρέφτη σου…

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

18/2/2019

 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…