15.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΜάγδα Φύσσα: «Κυκλοφορούν στον δρόμο αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο»…

Μάγδα Φύσσα: «Κυκλοφορούν στον δρόμο αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο»…

eb3ceb74Απαξίωση κάθε έννοιας δικαίου, αποθράσυνση των κατηγορουμένων… και κυβερνητικά «σφυρίγματα» αδιαφορίας, πρόκληση έναντι κάθε έννοιας δικαίου εξελίσσεται η δίκη της «Χρυσής Αυγής» (την περασμένη Δευτέρα αναβλήθηκε, για πολλοστή φορά, για σήμερα) η οποία πλέον έχει φτάσει στα όρια της απαξίωσης, λόγω σειράς παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού απόδοσης δικαιοσύνης, με την κυβέρνηση… να «σφυρίζει» αδιάφορα.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν για τον τρέχοντα Ιούνιο ορίστηκαν μόλις πέντε ημέρες διεξαγωγής, με αποτέλεσμα, οι δικηγόροι των θυμάτων να προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου, παρούσας της τραγικής μητέρας του δολοφονημενου Παύλου Φύσσα, Μάγδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δικηγόροι, από την αρχή της δίκης στον ακατάλληλο, κατά κοινή ομολογία, δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, έχουν γίνει μόλις 63 συνεδριάσεις, ακόμη 45 ματαιώθηκαν λόγω της αποχή των δικηγόρων, ενώ, το πλέον εντυπωσιακό είναι, ότι μέσα σε έναν χρόνο διαδικασίας… εξετάστηκαν μόλις 16 μάρτυρες!

Χαρακτηριστικό κυνισμού των κατηγορουμένων – στάση η οποία «θρέφεται» ακριβώς από την κατάντια της διαδικασίας – είναι το στοιχείο που ανέφεραν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το οποίο από τους 68 συνολικά κατηγορουμένους, εμφανίζονται στη δίκη μόλις πέντε ή έξι! Ούτε καν ο Ρουπακιάς, αποφυλακισμένος λόγω παρέλευσης του 18μήνου, δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο!

«Είμαι εδώ ως πολίτης, ως μητέρα του Παύλου και θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που νιώθουμε και ζούμε.

Ζητάω ως μητέρα και ως πολίτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας να μου δώσουν μια απάντηση σε όλο αυτό που γίνεται. Για ποιο λόγο; Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια πολιτική δολοφονία.

Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι έξω. Κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο που δολοφόνησαν τον Παύλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους βλέπουμε, να ακούμε τις κοροϊδίες τους, να βλέπουμε τις προκλήσεις τους και τα γέλια τους. Φτάσαμε στο σημείο, ο πατέρας του Παύλου να μην είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να αντέξει. Απλά, αν θέλουν, ας μου δώσουν μια απάντηση.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από μια εγκληματική οργάνωση που είναι και ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Μου οφείλουν μια απάντηση και θα ήθελα μια απάντηση. Αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, ας μου απαντήσουν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε η Μάγδα Φύσσα.

Οι δικηγόροι έκαναν λόγο για «εμπαιγμό» και για «συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της δίκης». «Αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν» είπε ένας εκ των συνηγόρων των θυμάτων, Ανδρέας Τζέλλης και συνέχισε: «Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Το πιο βασικό για μένα είναι οι δικάσιμοι και η αποκλειστική απασχόληση των δικαστών, στη δίκη αυτή είναι απαραίτητη. Όλοι αυτοί οι εμπαιγμοί αποθρασύνουν κάποιους. Ο κίνδυνος είναι σαφής. Κάποιοι θεσμικοί παράγοντες εμπαίζουν τους πάντες. Γίνεται μια προσπάθεια απολιτικοποίησης της δίκης».

Κι όμως! Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη του κράτους… «δείχνοντας» τους δικαστές! «Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής κάθε συγκεκριμένης δίκης εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ίδιας της Δικαιοσύνης» είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να ορίσει τον συγκεκριμένο τόπο διεξαγωγής μιας δίκης, όταν, δηλαδή, υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του δικαστηρίου και μόνο εφόσον υποβληθεί σε αυτόν σχετικό αίτημα διά του διευθύνοντος το οικείο δικαστήριο (ά. 18 παρ. 3 ν. 1756/1988).

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γραπτό αίτημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από τον Διευθύνοντα το Εφετείο Αθηνών σχετικά με τον ορισμό άλλης αίθουσας διεξαγωγής της συγκεκριμένης δίκης ουδέποτε έχει διαβιβασθεί. Επομένως, οι απόπειρες μετακύλησης της ευθύνης για την καθυστέρηση στον Υπουργό είναι άστοχες και επί της ουσίας καλούν σε ανεπίτρεπτη ανάμειξη του Υπουργείου στο έργο της Δικαιοσύνης»

Δήλωση πραγματικά «μνημειώδης» σε ό,τι αφορά στην ουσία και το «γράμμα» του νόμου, αφού, από την πρώτη στιγμή που επιλέχθηκε ο Κορυδαλλός για την διεξαγωγή της δίκης, σύσσωμος και ομόφωνα ο δήμος, οι φορείς της πόλεις, οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, οι δικηγόροι, ακόμη και οι δικαστικοί, έχουν τεκμηριώσει πλήρως την ακαταλληλότητα της αίθουσας, απαιτώντας την μεταφορά της!


toperiodiko.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on