13.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΖωή Κωνσταντοπούλου:"Για κανένα νόμισμα δεν καταλύεται το Σύνταγμα! Ανέντιμος ο Τσίπρας"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζωή Κωνσταντοπούλου:”Για κανένα νόμισμα δεν καταλύεται το Σύνταγμα! Ανέντιμος ο Τσίπρας”! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου:”Για κανένα νόμισμα δεν καταλύεται το Σύνταγμα! Ανέντιμος ο Τσίπρας”! (ΒΙΝΤΕΟ)Καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέλυσε τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφερόμενη σε “καυτά” θέματα όπως το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έλειψαν οι δριμύτατες επιθέσεις εναντίον του “Τσίπρα”, όπως χαρακτηριστικά χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό.

“Η Πλεύση Ελευθερίας επιθυμεί να εκφράσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν εκφράζεται από τα βουλευτικά ούτε από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Θέλει να αναδείξει νέους, άφθαρτους ανθρώπους, χωρίς κομματική διαδρομή κατά κύριο λόγο. Η συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα ήταν μια ιστορική και πολιτική επιλογή, επειδή η σκηνοθεσία των εκλογών του Σεπτεμβρίου δεν επέτρεπαν να μην γίνει η σύμπλευση”, είπε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερωτώμενη γιατί επέλεξε να ιδρύσει νέο κόμμα, την Πλεύση Ελευθερίας, αντί να συνεχίσει στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι στόχοι

“Έχω καθημερινή επαφή με το κομμάτι της κοινωνίας που δεν εκπροσωπείται κι έχω την υποχρέωση να μην τους αφήσω χωρίς εκπροσώπηση. Η ανάγνωση δεν πρέπει να είναι αρνητική. Δεν έχουμε κάποια μάχη με τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη από το μετερίζι της Λαϊκής Ενότητας”, συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News, του Etv.

Στην συνέχεια τόνισε πως δεν είναι πρόεδρος του κόμματος και δεν έχει προσωπικές βλέψεις από τη νέα αυτή πολιτική κίνηση. “Όταν ανεδείχθην πρόεδρος της Βουλής λειτούργησα θεσμικά, χωρίς ομάδες και βαρονείες και όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει τη Βουλή για να θέσει τέρμα σε μία αντιμνημονιακή πορεία, τότε έκανα το καθήκον μου, δηλαδή να συμπράξω για να αμυνθούμε σε αυτή την επιχείρηση πολιτικής εκκαθάρισης”, συνέχισε η ίδια, φέροντας ξανά στην επιφάνεια το θέμα των επιτροπών για το δημόσιο χρέος, ρίχοντας και πάλι τα “βέλη” της προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Πλεύση Ελευθερίας δεν έρχεται να διαιρέσει τις δυνάμεις, αλλά να τις πολλαπλασιάσει. Όλα πρέπει να γίνουν για να βρει έκφραση η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας που είναι αντιμνημονιακή”, τόνισε ακόμη η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Το δύσκολο καλοκαίρι του 2015

Στην συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως εμφανίζεται πιο χαλαρή σε σχέση με τον καλοκαίρι του 2015. “Δεν ήταν μόνο για μένα δύσκολη η περίοδος του περασμένου καλοκαιριού και ήμουν από τους λίγους που κατάφεραν αρκετά γρήγορα να υπερβούν αυτή την προδοσία. Πολλοί ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την ακύρωση της ελπίδας. Δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από αυτό που έκανε ο Τσίπρας, δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από το να παίρνεις το βροντερό, κατά ποσοστό 62%, ΌΧΙ του ελληνικού λαού και να το κάνεις ΝΑΙ. Είναι ακόμη πιο ανέντιμο να προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από σενάρια ότι δήθεν κάποιοι σε έριξαν”, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία σταθερά, όποτε αναφέρονταν στον πρωθυπουργό δεν έλεγε καν το μικρό του όνομα, ενδεικτικό της ρήξης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Να σταματήσει το παραμύθι της ενοχοποίησης του λαού. Αυτό το τα’ θελες και τα’ παθες πρέπει να σταματήσει. Η τιμωρία του Τσίπρα είναι ότι πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία”

Για να συνεχίσει: “Ο Τσίπρας μπορούσε να παραιτηθεί πριν υπογράψει αυτό το όνειδος. Αυτό όφειλε να κάνει. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί περαιτέρω γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αξιοποίησε ένα πολύ ισχυρό όπλο, που ήταν το πόρισμα της Επιτροπής για το χρέος, κάτι που ανάγκασε και το ΔΝΤ να παραδεχθεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Επέλεξε να κάνει επιχειρήσεις εκβιασμού και τραμπουκισμού εναντίον της προέδρου της Βουλής, επέλεξε να κοροϊδέψει το κόμμα του ότι θα κάνει συνέδριο τον Σεπτέμβριο και όχι εκλογές, επέλεξε να προφασίζεται πως θα ζητήσει την εμπιστοσύνη γιατί δήθεν κάποιοι θα τον ρίξουν και τότε σκηνοθέτησε εκλογές μαζί με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρακάμπτοντας την Βουλή. Έκανε ό, τι μπορούσε για να μη γίνει ούτε καν συζήτηση στη Βουλή μετά την παραίτηση της Βουλής και τελικά μεθόδευσε να μην μπορεί να συγκροτηθεί επαρκώς οποιοδήποτε νέο πολιτικό κόμμα και το κυριότερο να μην μπορεί ο λαός να κωδικοποιήσει τα γεγονότα. Εξ’ ου και το 50% του ελληνικού λαού δεν ψήφισε κι αυτό είναι μια αποχή ρεκόρ”.
Ακολούθως ο Νίκος Ευαγγελάτος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές αφού είχε κάνει την συμφωνία, λέγοντας στον ελληνικό λαό “αυτά έλεγα, αυτά λέω τώρα, είναι δική σας απόφαση”, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντά:

“Δεν είπε αυτά έχουν ψηφιστεί. Είπε ξεμπερδεύουμε για το παλιό και για κάποιο παράλληλο πρόγραμμα που μάλλον το αναζητεί στην κάλπη. Έλαβε το 36% του 50% που ψήφισε, δηλαδή ένα 18%. Το 18% δεν συνιστά έγκριση του μνημονίου. Αυτό το λένε οι εκλογικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφαρμόζει ο Τσίπρας. Να σταματήσει το παραμύθι της ενοχοποίησης του λαού. Αυτό το τα’ θελες και τα’ παθες πρέπει να σταματήσει. Αυτές ήταν εκλογές των δανειστών. Πρώτη φορά δεν τις αντιμετώπισαν σαν καταστροφή. Πέτυχαν το σκοπό τους κι αυτή είναι η τιμωρία του Τσίπρα, ότι πρέπει να τα εφαρμόσει. Και να δούμε και στις επόμενες εκλογές, πόσο ποσοστό από αυτό το 36% του 50%, πόσο θα πάρει ο κύριος Τσίπρας” (σ.σ. για πρώτη και… μοναδική φορά το “Τσίπρας” έγινε “κύριος Τσίπρας”).αρχείο λήψης (1)

Ευρώ ή δραχμή

Κληθείσα να απαντήσει στο αν η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, η πρόεδρος του κόμματος τόνισε: “Θα σας απαντήσω ευθέως. Θεωρώ το ερώτημα παραπλανητικό. Είναι μία επιχείρηση πολλών ετών, για να μεταθέσει το νόημα. Το μνημόνιο είναι ένα δικτατορικό, ανελεύθερο, αντιδημοκρατικό καθεστώς. Στην πορεία ανατροπής δεν μπορούν να μπαίνουν ερωτήματα υποδεέστερα. Το κορυφαίο γεγονός είναι ότι από το καλοκαίρι αποδείχθηκε ότι οι λεγόμενοι εταίροι που έχουν και την ιδιότητα του δανειστή, χρησιμοποιούν το ευρώ ως εργαλείο υποταγής του λαού μας”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου για το ευρώ και την ΕΕ: “Για κανένα νόμισμα δε καταλύεται το Σύνταγμα – Για καμία Ένωση δεν θα χαρίσει ο Έλληνας την ελευθερία του”

Στο σημείο εκείνο ο Ν. Ευαγγελάτος παρενέβη για να τονίσει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι εκείνη που ζητά δανεικά, για να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Σοβαρά; Εφόσον δε χρωστάς τι να πληρώνεις; Έχουμε κυβερνήσεις τόσο προδοτικές που δεν θέτουν καν το κορυφαίο επιχείρημα της χώρας. Είμαστε κόμμα και κίνημα που πάνω από όλα ιεραρχεί την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη διαγραφή του χρέους και τις διεκδικήσεις των γερμανικών οφειλών, με βάση το διεθνές Δίκαιο”.

Μετά από… επιμονή στο ερώτημα για το νόμισμα και την παραμονή στην Ε.Ε., η Ζ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως “θωρούμε ότι δεν μπορεί για κανένα νόμισμα να καταλύεται το Σύνταγμα. Τίποτε δεν είναι ούτε απαραίτητο, ούτε απόλυτη προϋπόθεση όταν διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα. Αν οι επιτελείς της ΕΕ υλοποιούν μία οικονομική, ολοκληρωτική επέκταση συγκεκριμένων οικονομικών μοντέλων, υπερισχύει το καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας. Κανένας Έλληνας δε θα δεχθεί ποτέ να χαρίσει την ελευθερία του για να λέει ότι βρίσκεται σε οποιαδήποτε Ένωση” δείχνοντας έτσι πως δεν αποκλείει το οτιδήποτε στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όσο για τις “βλέψεις” του νέου κόμματος, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως “η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί την διακυβέρνηση. Δεν ισχυριζόμαστε ανατροπή καθεστώτος χωρίς αντιπρόταση”.

Πηγή

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…