Gargalianoi.com

ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

602888_505415059490783_286890781_n_1Η Φύση του Ανθρώπου είναι αυτοϋπερβατική. Ο άνθρωπος αγωνίζεται , μέσα σε συνθήκες ,να γνωρίσει τον Εαυτό του και τον κόσμο, απομακρύνοντας συνεχώς όλα τα εξωτερικά πέπλα των επιφαινομένων πρώτων εντυπώσεων και εισχωρώντας ολοένα σε μεγαλύτερο βάθος-ύψος της Αλήθειας . Και όσο πληρέστερα γνωρίζει τον εαυτό του , τόσο διευρύνονται τα ατομικά του όρια και η ύπαρξή του αγκαλιάζει συνολικά ομάδες , κοινωνίες , όλη την ανθρωπότητα , όλα τα ζωντανά , όλα τα όντα , τον Κόσμο και τα Σύμπαντα , το Θείον.

Ο αγώνας της υπέρβασης πραγματοποιείται μες από την κινητοποίηση και δράση προς εξάλειψη όλων των εμποδίων , που δυσχεραίνουν την ομαλή ανάπτυξη της ζωής . Αν ,όμως , ο άνθρωπος μείνει παθητικός αποδέκτης μιάς κακής , άδικης και αρρωστημένης κατάστασης , γρήγορα καταστρέφεται κι αυτός και το περιβάλλον του από την επικράτηση της ολέθριας συνθήκης . Κι αν δεν τον σκοτώσει το κακό , όμως τον αλλοτριώνει , του μεταλλάσσει την αυθεντική του φύση και τον κάνει έναν ξένο , αλλότριο προς τον αληθινό του εαυτό , ένα άβουλο όργανο ποδηγετημένο στα πλαίσια της κακής συνθήκης , που τον εκμεταλλεύεται για τα ανήθικα σχέδιά της , καταστρέφοντας τον Πλανήτη . Γι’ αυτό ο λεκές του κακού πρέπει να καθαρίζεται «άμα τη εμφανίσει του» , πριν να προλάβει να εξαπλωθεί και η ευθύνη αυτή αναλογεί σε κάθε άνθρωπο ,που πραγματοποιεί τον σκοπό της ύπαρξής του επί της Γης .

Ο αγώνας για την καθαρότητα της Ζωής και την πραγμάτωση του Παγκόσμιου Νόμου στον Πλανήτη μας δίνεται παραστατικά και διδακτικά απ’ όλους τους Πολιτισμούς . Αυτός που ζει ενάρετα , με ευσέβεια , αλληλεγγύη κι ευεργεσία , αξιώνεται να ονομάζεται Άνθρωπος με το Α κεφαλαίο . Κι όταν αυτός ο υπέροχος άνθρωπος αγωνιζόμενος για την σωτηρία του συνόλου , μέσα στον κίνδυνο , θυσιάζει την ζωή του υπέρ της Ελευθερίας των άλλων , τότε φθάνει στα υπερβατικά ύψη του Ηρωισμού . Γίνεται Ήρωας – ενδιάμεσος μεταξύ Θεού κι Ανθρώπου . Στον Αρχαιοελληνικό Πολιτισμό , ο Ήρωας γίνεται δεκτός στον Θεϊκό Ουράνιο Όλυμπο και κατοικεί μέσα στο Πνευματικό Φως των αγνών Ιδεών , για τις οποίες εμπράκτως αγωνίσθηκε κι έκανε την επίγεια ζωή του παρανάλωμα της ιερής φλόγας της Αγάπης , που συνέχει τα πάντα !

Στην Ανθρωπότητα σπανίζουν οι Ήρωες ` ωστόσο , σε συνθήκες σκληρές κι οδυνηρές πολέμων και καταστροφών , μεγαλώνει ο αριθμός των ηρώων , που , είτε δοξασμένοι είτε άσημοι και ταπεινοί , ανέρχονται στα φωτεινά πνευματικά ύψη της ανώτερης Ύπαρξης και αγκαλιάζονται από την χορεία ηρώων και θεών.Ernesto-Che-Guevara-June-14-1928-October-9-1967-celebrities-who-died-young-29097552-1024-768

Από τη σκοτεινή ιστορία του 20ου αιώνα της ανθρωπότητας αναδεικνύεται το ιδανικό παγκόσμιο πρότυπο του ήρωα , που ακτινοβολεί εφεξής παραδειγματικά διδακτικά σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Είναι ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: ο Άνθρωπος των Αρετών , με υψηλή ευθύνη , βαθιά αίσθηση δικαίου , αλτρουισμό ,ακούραστη αγωνιστικότητα , άριστη οργανωτικότητα , τέλεια διοίκηση , υψηλή ευφυία στην υπηρεσία του Καλού . Εργατικός , δημιουργικός , ερευνητικός , επινοητικός , σεμνός , ταπεινόφρων , απλοϊκός , συμπονετικός , αλληλέγγυος , πρόσχαρος , ευχάριστος , γελαστός , συνεργατικός , σώφρων , συνετός , φρόνιμος , νους καθολικός , εγρήγορος , δραστήριος , οικουμενικός .Ο Τσε Γκεβάρα είναι ο Άνθρωπος της Υπέρβασης , ακριβώς όπως από την θεία φύση του πρέπει να είναι , « οδίτης» , ταξιδευτής , μεταβατικός προς την εξέλιξή του σε καλύτερη ποιότητα ύπαρξης .

Ο τέλειος επαναστάτης,  αυτός που σηκώνεται ορθός , αγέρωχος πάνω από τις καταστάσεις , με πλήρη εποπτεία των συνθηκών και των αιτίων τους , με ευθύνη και επιτυχή δράση , μέχρι την πραγμάτωση του επιδιωκόμενου λυτρωτικού σκοπού.

Πηγή

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV