18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΒγάζουν πάλι λάδι τον Χριστοφοράκο! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ!!! «ΔΩΡΕΕΣ» ΟΙ...

Βγάζουν πάλι λάδι τον Χριστοφοράκο! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ!!! «ΔΩΡΕΕΣ» ΟΙ ΜΙΖΕΣ!!!

ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΩΣ «ΔΩΡΕΕΣ» ΤΙΣ «ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ» ΤΟΥ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ!ΧΡΙΣΤ Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για το αδίκημα της δωροδοκίας προτείνει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος.

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδας «Real News», ο κ. Κωσταρέλλος στην πρότασή του κρίνει ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά» στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Ως εκ τούτου, ζητείται στην εισαγγελική πρόταση να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από καταθέσεις, μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C41, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens Α.Ε… δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41… Περαιτέρω, με διαταγή του Ειρηνοδικείου Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ.Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το επίμαχο απόσπασμα της εισαγγελικής πρότασης.

Δεν «βλέπει» ούτε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα01_7

Ο εισαγγελέας –αναφέρει η εφημερίδα- συμπεραίνει πως «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις».

siemens_cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf86cebfcf81ceaccebacebfcf82-cebdcf84cf8ccf81ceb1-cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceaecf82-cebcceadcf81Άλλος για… δωρεές!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ?????!!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…