Gargalianoi.com

Eρχεται μείωση κύριων συντάξεων, δεν μας τρομάζουν οι αγρότες!

Η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απευθύνεται στους δημοσιογράφους, πριν την είσοδο της στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
Η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απευθύνεται στους δημοσιογράφους, πριν την είσοδο της στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Παραδοχές-σοκ και υποβόσκων εκβιασμός προς τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες έκρυβε ο λόγος της Ολγας Γεροβασίλη η οποία κάθε τόσο βρίσκει φιλόξενη στέγη στο Mega του Μπόμπολα, οι εταιρείες του οποίου είναι πρωταθλήτριες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ!!!

(Φυσικά και άλλα ΜΜΕ συμμετέχουν στο πάρτυ των μερίδων του λέοντος από το ΕΣΠΑ με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά-τραλαλά-τσιγκολελέτα)

Από το βήμα του Ολιγάρχη το αυταρχικό κορίτσι μας ανακοίνωσε τα κάτωθι:

-Aν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων” και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη, μάλιστα, ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του “είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες”.

Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά “θα κρυβόμασταν στο σπίτι”, όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.

“Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει μία ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες. “Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, “τα οποία τώρα το ξεχνάνε”.

Η οποιαδήποτε επιβάρυνση ψηφιστεί είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε όμως πως “η μεγάλη εικόνα είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε ρημαγμένα ταμεία και ταυτοχρόνως μια μνημονιακή δέσμευση, αυτό αν το αφήναμε να εξελιχθεί μόνο του θα σήμαινε ότι 1,8 δισ. έπρεπε να φύγει οριζόντια από τις συντάξεις σήμερα”.

“Σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της”, υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση, πως αν οι αγρότες κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και προχωρήσουν στο κλείσιμο δρόμων, πρόκειται για ένα δικαίωμά τους, το οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με διάλογο, επιχειρώντας να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων, και ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Για διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ενδεχόμενες “διαρροές” από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη σε επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης. Πρόσθεσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να μιλήσουν για μείωση συντάξεων, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι “εξετάζουν νούμερα και αυτό που έχουν πει μέχρι στιγμής είναι ότι πρέπει να δούμε τα ποσοστά αναπλήρωσης”. Ξεκαθάρισε, δε, πως η ουσία είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους “το οποίο είναι τεράστιο και μη βιώσιμο. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος ό,τι και να σχεδιάσουμε σήμερα δεν θα μας βγει εύκολα”.

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, εκτίμησε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης “βρήκε ανοικτά αυτιά” και διευκρίνισε πως απαιτείται η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε πως “δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα” και πρόσθεσε ότι “οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε”.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. “Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

kourdistoportocali.com/

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV