17.3 C
Gargaliánoi
Sunday, June 11, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ''ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ'' ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2016

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ”ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2016

84757-idiotikopoihs”ZOMBIES” TO 40%, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10ΕΚ. ΕΥΡΩ  

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΛΟΥΚΕΤΟΥ Ή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το βάθεμα της ελληνικής κρίσης εξαιτίας των μνημοναικών πολιτικών λειτουργεί και ως μηχανισμός εξουθένωσης και εξόντωσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τα θύματα του ελληνικού μνημονιακού καπιταλισμού δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι και οι νέες και βεβαίως τα μικρομεσαία στρώματα (επαγγελματίες, έμποροι κλπ.) και τελευταία οι αγρότες αλλά και οι μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

ΜΑΖΙΚΟ ”ΛΟΥΚΕΤΟ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πρόσφατη έρευνα της Price Water House (PwC) σε 2.824 επιχειρήσεις με έσοδα άνω των 10εκ. ευρώ, έβγαλε το 40%, περίπου, εξ’ αυτών να βρίσκονται υπερδανεισμένες, χωρίς καμιά ή σχεδόν καμιά, πιθανότητα επιβίωσης (655 σχεδόν ”Zombies” και 464 ”Ζombies”).

Το ως άνω ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων οδηγείται μέσα στο 2016 μάλλον σε λουκέτο, ενώ με απόλυτη βεβαιότητα κλείνει το 17% του συνόλου των επιχειρήσεων με έσοδα άνω των 10εκ. ευρώ, που βρίσκονται στην κατηγορία των ”Zombies”.

Ποτέ στην Ελλάδα δεν θα έχουμε γνωρίσει ένα τόσο μαζικό κλείσιμο μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων όσο αυτό που θα ζήσει ως τραγωδία η πατρίδα μας μέσα στο 2016.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Το μαζικό λουκέτο στις επιχειρήσεις μέσα στο 2016, που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το 40% του συνόλου τους, θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο, τουλάχιστον, 150 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ αν προσθέσουμε και τις απολύσεις που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες, το συνολικό κύμα των απολύσεων γι’ αυτούς μόνο τους λόγους μπορεί να ξεπεράσει το εφιαλτικό νούμερο των 250.000 εργαζομένων!

mnimonioΗ PwC θεωρεί ότι το μαζικό λουκέτο σε επιχειρήσεις ”Zombie”, το οποίο είναι αναπότρεπτο, χρειάζεται να επισπευσθεί, διότι θα απελευθερώσει ”παγιδευμένο” δανεισμό δεκάδων δις των τραπεζών προς αυτές τις επιχειρήσεις αλλά και δεκάδες δις έσοδα αυτών των επιχειρήσεων, πράγμα που θα αντισταθμίσει εν μέρει, πάντα κατά την PwC, τις εφιαλτικές συνέπειες του γιγάντιου νεκροταφείου επιχειρήσεων, που θα πρέπει να στηθεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στην ουσία η PwC υπερτονίζει τις όποιες θετικές συνέπειες προκύψουν από την αναδιανομή της πίτας στην αγορά, λόγω του μαζικού ”λουκέτου” προβληματικών επιχειρήσεων, από την οποία θα επωφεληθεί ένας κύκλος ”υγιών” επιχειρήσεων και θα σημειωθεί μια νέα συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ιδιαίτερα σε όφελος των πολυεθνικών εταιρειών.μν4

Οι υπερδανεισμένες εταιρείες οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πολύ μερικών μηνών, δεν θα μπορέσουν να αναδιαρθρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους και να βρουν κεφάλαια ή νέους επενδυτές, θα μεταβιβαστούν, σύμφωνα και με την πρόσφατη απαράδεκτη νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση, σε ξένα κερδοσκοπικά ”κοράκια” για ένα κομμάτι ψωμί, τα οποία θα προχωρήσουν στα περαιτέρω.

ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ  

Το ίδιο, περίπου, θα συμβεί και με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, τα οποία κατά πρώτο λόγο οι Τράπεζες θα επιχειρήσουν να ρυθμίσουν προς όφελος τους και μόνο αν δεν μπορεί να προκύψει μια ικανοποιητική γι’ αυτές ρύθμιση, θα τα μεταβιβάσουν στα funds – κοράκια, μιας και τα τελευταία δεν δίνουν εύκολα πάνω από το 10% του δανειακού κεφαλαίου για την εξαγορά τους.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS

Οι εξελίξεις αυτές το 2016 θα διαμορφώσουν ένα νέο, πολύ χειρότερο από το σημερινό, οικονομικό – κοινωνικό πεδίο, το οποίο θα είναι πρωτόγνωρα εφιαλτικό για ειρηνική περίοδο.

Τα θύματα αυτού του νέου εφιάλτη θα επεκτείνονται τώρα και σε ένα πολύ ευρύτατο κύκλο του επιχειρηματικού κόσμου, αν και αρκετοί εξ αυτών των επιχειρηματιών έχουν συσσωρεύσει αποθέματα από κέρδη και συχνά ληστρικές συμπεριφορές, του παρελθόντος, ενώ νέα, μαζική, σχεδόν, εξόντωση θα υποστούν οι μικροί και πολύ μικροί επιχειρηματίες, μαζί με τις επιχειρήσεις τους.

Το χαρακτηριστικότερο, όμως, γεγονός μέσα στο 2016 θα είναι η ουσιαστική παράδοση της ιδιωτικής οικονομίας (!) σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια (funds)!!!

Η δραματική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε με την ουσιαστική παράδοση των τραπεζών, μέσω της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, στα ξένα funds και εν συνέχεια με την δυνατότητα εκχώρησης από τις τράπεζες των κόκκινων δανείων στα ίδια ή άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Σε πρώτη φάση σε αυτά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια μπορούν να πωλούνται τα κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες μεγάλων επιχειρήσεων και τα στεγαστικά, πλην πρώτης κατοικίας και σε δεύτερη φάση, μετά τις 15 Φλεβάρη, όλα τα υπόλοιπα στεγαστικά, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια.

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ”ΕΡΥΘΡΩΝ ΧΜΕΡ”  

Ο μνημονιακός ελληνικός καπιταλισμός συμπεριφέρεται ως ”ερυθρός χμερ” απένανατι στο εγχώριο ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο, περίπου, το παραδίδει προς εκτέλεση στα νύχια του ξένου χρηματιστικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου.μν1

Το 2016 ή θα γίνει μια χρονιά μεγάλης και βαθιάς δημοκρατικής ανατροπής για μια πορεία ανασυγκρότησης της Ελλάδας ή αυτή η χώρα θα γνωρίσει μια τέτοια καταστροφή που θα μοιάζει με χαριστική βολή στην ύπαρξη της και στην επιβίωση του ελληνικού λαού.
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ
Σάββατο 26 Δεκέμβρη 2015

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Η Iskra, προς σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της, παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια και παρά τις διαφορές, ένα ενδιαφέρον κείμενο του capital.gr όσον αφορά την τύχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η άποψη μας είναι ότι με την σκανδαλώδη μεταβίβαση των ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds (κατά κύριο λόγο) και την δουλοπρεπή νομοθεσία, που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να εκποιήσουν τα κόκκινα δάνεια γενικώς (40% – 50% των συνολικών δανείων!) και ειδικότερα τα επιχειρηματικά δάνεια, θα διαμορφωθεί ένα νέο επιχειρηματικό τοπίο.

Στο πλαίσιο αυτού του τοπίου θα βάλουν μαζικά λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ πλήθος άλλων θα παραδοθούν σε ξένα κεφαλαιακά χέρια, στο πλαίσιο μιας νέας ταχείας συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας υπό την αιγίδα του πολυεθνικού χρηματιστικού κεφαλαίου.

Θα πρόκειται για την πλέον βαθιά και σε μεγαλύτερη έκταση επιχειρηματική αποικιοποίηση χώρας σε ειρηνική περίοδο και παράδοση της στο πολυεθνικό, κυρίως, χρηματιστικό κεφάλαιο.

Το πειραματόζωο η Ελλάς μέλλεται να καταστεί το πλέον παραδομένο οικονομικό οικόπεδο, πρότυπο και παράδειγμα της πιο ξενοκρατούμενης, υποτελούς και αλωμένης οικονομίας της ΕΕ και της ”παγκοσμιοποίησης”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ISKRA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on