Gargalianoi.com

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ;

Screen Shot 2015-11-11 at 10.26.50 AM
Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 και για δεύτερη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Οι δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις σηματοδοτήθηκαν από τελείως διαφορετικά προεκλογικά συνθήματα και… πεποιθήσεις.
«Το δίλημμα στον ελληνικό λαό. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι υποταγή ή αποφασιστική, σκληρή διαπραγμάτευση. Το δίλημμα είναι λιτότητα ή ανάπτυξη», καθόριζε την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στις προεκλογικές του ομιλίες.

Με την «αφοσίωση» σε έξι δεσμεύσεις ζητούσε την ψήφο των πολιτών ο τότε προέδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός:
-Αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
-Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις. -Εγγύηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις.
-Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.
-Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
-Τέλος στην διαπλοκή.
-Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δεν χρειάστηκε ούτε καν ένας χρόνος κυβέρνησης, αλλά μόλις λίγοι μήνες, ώστε να καταπέσουν η μία μετά την άλλη, οι δεσμεύσεις.

Αντί για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, οι συνταξιούχοι έζησαν την… «ολική επαναφορά»!
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί για πολλά, όπως την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων, την επαναφορά της 13ης σύνταξης κάτω από 700 ευρώ και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ!

Ενας μήνας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είχε ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό η προεκλογική… πλάνη.
Ηταν εφιαλτικές εκείνες οι μέρες για την Ελλάδα.
Ο αρχισυντάκτης του Breaking Views του πρακτορείου Reuters συνιστούσε στον Αλέξη Τσίπρα «ψυχραιμία» και μεταξύ άλλων, υποστήριζε για τον έλληνα πρωθυπουργό: «Διάβηκε τον Ρουβικώνα ζητώντας επέκταση του μισητού, στη χώρα του, προγράμματος, εγκαταλείποντας προεκλογικές υποσχέσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός…»
Οσο περνά ο καιρός και η απειλή ενός Grexit με χαρακτηριστικά… Ελ Νίνιο σκιάζει την ελληνική ζωή και δη την πολιτική, ο έλληνας πρωθυπουργός αρχίζει να συμπεριφέρεται ως ο «Κόπερφιλντ» της Ελλάδας.

Η αποκορύφωση έρχεται το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Το κείμενο είναι σαφές, τουλάχιστον όπως πιστεύει τότε ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25-06-2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία προότασή τους: Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται: «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους». Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».

Το «ΟΧΙ»υπερίσχυσε του «ΝΑΙ» με ποσοστό 61,31%. Αλλά στο τέλος υπερίσχυσε το «ΝΑΙ».
Βέβαια, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χαιρετήσει με υπερηφάνεια από το Σύνταγμα το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού:

Χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες ώστε να «κλείσει» μία ακόμη επαίσχυντη συμφωνία με τους δανειστές, ένα νέο Μνημόνιο το οποίο προέβλεπε έναν ακόμη οικονομικό στραγγαλισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Ακόμη και το πλέον «νευραλγικό» προεκλογικό σύνθημα-δέσμευση: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», βρέθηκε και αυτό στην αγχόνη με το τσουνάμι των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να είναι πλέον όχι απλά ορατό, αλλά να το νιώθουμε ήδη στον… «σβέρκο» μας.

Βρισκόμαστε πια μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο μιας ακόμης συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει την δόση των 2 δισ. ευρώ και όλα να δείχνουν πως θα μειωθεί το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας.
tsipras;
Αναρωτιόμαστε πώς άραγε θα νιώθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ή ακούγοντας τον παλιό του εαυτό…
Πηγή 

DSC_2127 DSC_2125 DSC_2120 DSC_2118 DSC_2130 DSC_5145 DSC_1974

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV