2.3 C
Gargaliánoi
Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΗ Ελλάδα θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η Ελλάδα θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

cebdcf84cebfcebcceb9cebdcebfΗ Ελλάδα βρέθηκε μεταξύ δύο και τριών διασώσεων δεδομένου ότι η κρίση χρέους της ξεκίνησε το 2010 (ανάλογα βέβαια με το τι πιστεύει κανείς για το τι σημαίνει σχέδιο διάσωσης).

Παρά τους πολυάριθμους «αγχωτικούς» γύρους διαπραγματεύσεων από το 2010 μέχρι το 2015, κανείς ποτέ εκ των Ελλήνων Πολιτικών δεν είχε ποτέ πριν ρίξει στο τραπέζι την ιδέα της αθέτησης πληρωμών…

Από την Ελλάδα δήλωσαν ότι δεν θα έχουν τα χρήματα που πρόκειται να επιστρέψουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον επόμενο μήνα, εκτός αν υπάρξει μια έντιμη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές για περαιτέρω χρηματοδότηση διάσωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης (μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα) είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει 1,6 δισεκατομμύρια (1.760.000.000 δολάρια) στο ΔΝΤ μεταξύ 5 και 19 Ιούνιου, αλλά οι πληρωμές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

«Αυτό χρήματα δεεν θα δοθούν», είπε. «Δεν υπάρχουν».

Αυτή ήταν μια σαφής προειδοποιητική βολή προς την Τρόικα. Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας ηγέτης έχει «απειλήσει» δημοσίως. Η Ελλάδα ξεμένει και επίσημα από χρήματα σε δύο εβδομάδες. Έτσι, η κατάσταση αυτή θα ενταθεί.

Περιμένω, ως αποτέλεσμα, ότι θα δούμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Η γενική τάση του ευρώ είναι προς τα κάτω, αλλά θα υπάρξει απότομη «ανακούφιση», η οποία θα βασίζεται σε φήμες και υπονοούμενα από κάθε «επίσημη» ευρωπαϊκή πηγή πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για το νόμισμα.

Το ευρώ περιλαμβάνει το 56% του «καλαθιού νομισμάτων» έναντι του δολαρίου. Έτσι, κάθε αδυναμία του ευρώ θα ωθήσει το δολάριο υψηλότερα. Αυτό με τη σειρά του θα αναγκάσει να πέσουν χαμηλότερα πετρέλαιο και εμπορεύματα (καθώς και οι δείκτες του χρηματιστηρίου για τις χώρες που αποκόμισαν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ισχύος τους από βασικά προϊόντα).

Θα προκαθορίσει η Ελλάδα αυτές τις εξελίξεις ή πρόκειται για μια μπλόφα; Η μεγαλύτερη επίπτωση: Μια ελληνική χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ θα αποφέρει σημαντική δύναμη στο αμερικάνικο δολάριο.

Η μακροπρόθεσμη πορεία για το δολάριο προβλέπει μια κίνηση έως 120 εντός των προσεχών μηνών. Ο αντίκτυπος που θα έχει σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων θα είναι σοβαρή. Υπάρχουν πάνω από 9.000 τρισεκατομμύρια δολάρια που παίζονται σε όλο τον κόσμο των επενδύσεων σήμερα. Μια κίνηση αυτού του μεγέθους στο δολάριο θα αποφέρει «έκρηξη» ένα σημαντικού ποσοστού αυτού του τεράστιου ποσού. (θυμηθείτε τι προκάλεσε το δολάριο στο πετρέλαιο κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους).

ΠΟΡΕΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥcf80cebfcf81ceb5ceb9ceb1-ceb4cebfcebbcebbceb1cf81ceb9cebfcf85

Phoenix Capital Research, zerohedge.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…