28.3 C
Gargaliánoi
Monday, June 27, 2022
spot_img
HomeΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΤο Φιλιατρινό φράγμα γίνεται πραγματικότητα – το Α” εξάμηνο του 2015 θα...

Το Φιλιατρινό φράγμα γίνεται πραγματικότητα – το Α” εξάμηνο του 2015 θα είναι έτοιμο! (Έτσι λένε…)

865f59f573ff3b8a3aa2468cb5b3ad65_XLΩς το μεγαλύτερο έργο της Πελοποννήσου με μεγάλη τεχνογνωσία αλλά και συμβολή στην τοπική οικονομία χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους κατά την επίσκεψή τους το Φιλιατρινό φράγμα στους Χριστιάνους Τριφυλίας με την υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας για χρηματοδότηση των αρδευτικών δικτύων…

Η επίσκεψη ήταν ουσιαστική στο χώρο του εργοταξίου καθώς έχει ολοκληρωθεί. το 80% του έργου, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της πορείας του έργου το οποίο παραδίδεται το νέο έτος. O Ειδικός γραμματέας Κοινοτικών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης Δημήτρης Ιατρίδης δήλωσε μετά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ότι “αποτελεί τεράστιο έργο για το Μοριά με παράδοσή το το πρώτο 6μηνο του 2015 ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες” εκτιμώντας ότι εντός του 2015 θα ενταχθεί το έργο των δικτύων άδρευσης οπότε 26.000 στρέμματα θα αδρευθούν ως μέγιστη προτεραιότητα για την αγροτική οικονομία. Το τοπίο στη περιοχή θα μεταβληθεί προς το καλύτερο, ενώ πρόσθεσε ότι η κατασκευή του δικτύου βάση της μελέτης αγγίζει τα 26 εκ. ευρώ ως μεγάλο αναπτυξιακό έργο από το υπουργείο αποτελώντας μια απτή πραγματικότητα.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης συμπλήρωσε ότι “η περιφέρεια επενδύει πολλά στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Τριφυλίας καθώς η περιοχή είναι σπουδαίος θερμοκηπιακός τόπος στηρίζοντας τους παραγωγούς ώστε με το φράγμα ολοκληρωμένο να τελεσφορήσει η τοπική οικονομία” για να υπογραμμίσει ότι “αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε να μπει στα ιεραχούμενα έργα των δίκτυο αγωγών άδρευσης ώστε να δώσει δυναμική στη προοδευτική κοινότητα των Φιλιατρών με τελικό στόχο την μείωση κόστους στην παραγωγή”. Μάλιστα η περιφέρεια κάνει κινήσεις για ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος ως περιφερειακή δομή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και προοπτικές του μέλλοντος ως απαραίτητη προυπόθεση με την εξυγίανση του κινήματος με νέο θεσμικό πλαίσιο.
ΕΡΓΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εξήγησε ότι το έργο θα δώσει δυναμική στη καθημερινότητα, την ουσιαστική οικονομία και προβολή του Δήμου με το βέβαιο να είναι ότι υπουργείο και περιφέρεια ώστε να δημιουργήσουν την Τριφυλία που επιστρέφει…Τον Περιφερειάρχη μεταξύ άλλων συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς, υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου κ. Αλεξανδρόπουλος ο οποίος έκανε παρατηρήσεις για την αρτιότητα και ωφέλεια του έργου με έμφαση στη μείωση κόστους παραγωγής των αγροτικών προιόντων.
Τέλος ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Καψάσκης ενημέρωσε τους πάντες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, την τεχνογνωσία αλλά και τις δυσκολίες που προέκυψαν μέχρι την κάλυψη του έργου με επενδυτικό μανδύα όπως και την δέσμευση για το νέο δρόμο προς Χριστιάνους.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Still1114_00001

 

127

f

f1

f3

p2

p3

p4

p5

p6

p7

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on