15.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των Αγωνιστών του 1821, την Ημέρα Απελευθέρωσης της Καλαμάτας (23-3-1821)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των Αγωνιστών του 1821, την Ημέρα Απελευθέρωσης της Καλαμάτας (23-3-1821)

Petrombeismes_ger_prokirixiσ
“Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και απέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.

Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίθφησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.

Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν υης βδελυράς τυραννίας.

Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ.

Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.

Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.

Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.

1821: Μαρτίου 23 : Εν Καλαμάτα.
Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου.
Πέτρος Μαυρομηχάλης, αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού.

Αντίγραφον από της εν Λονδίνω επιστολής.”

Πηγή.

Αφιερώνουμε το παραπάνω κείμενο στους “ιστορικούς” και σε διάφορους άλλους που επιμένουν πως “στην Τουρκοκρατία περνούσαμε καλά” και καυτηριάζουν “τους μύθους της Επανάστασης”.

Με μια πρόχειρη ματιά,βλέπουμε τα εξής:

Ανυπόφορος ο οθωμανικός ζυγός,βδελυρή τυρρανία η τουρκική κατοχή,στερημένοι από όλα τα δίκαιά τους οι Έλληνες,αποφασισμένοι να ελευθερωθούνε ή να πεθάνουν!

ΛΙΓΟ…ΒΑΡΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

ΛΙΓΟ…ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ (!!!).

ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ…ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ;

Για δές κάτι περίεργα πράγματα βρε παιδάκι μου…

Λέτε να είναι κι αυτά “παραμύθια των παπάδων”;

Αλλά μήπως είναι πλαστή η προκήρυξη;Μπα…για όσους ενδιαφέρονται,το πρωτότυπο σώζεται στα αρχεία του Foreign Office (βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών).

Τρέχτε λοιπόν καθηγητάδες της Ρεπουσείου…Ακαδημίας να το αναζητήσετε!Ευκαιρία να μελετήσετε και άλλες πηγές,πέρα από αυτές που σας δίνουν οι Πρεσβείες και η Άγκυρα!

Στις εικόνες:Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και η Απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Αναρτήθηκε από 
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on