14.3 C
Gargaliánoi
Friday, May 20, 2022
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ... ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΝ...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ… ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΝ “ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ” ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ…

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΕ “ΓΙΑ …ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ… ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ (ΑΝ)ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ “ΣΚΟΤΩΝΑΝ” ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ…

Δεν ξέρω για ποιο λόγο η Δικαιοσύνη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία πριν 4 χρόνια όταν άρχισαν οι δημόσιες καταγγελίες εναντίον της τότε δημοτικής αρχής.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της παράνομης χωματερής των Γαργαλιάνων την έκαναν με …ελαφρά πηδηματάκια πριν 3 χρόνια. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ (4043/2012, άρθρο 4, παράγραφος 2) δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον αιρετών για αδικήματα/κακουργήματα που τελέστηκαν μέχρι τις 31-12-2011 και η ποινή σε περίπτωση ενοχής δεν είναι μεγαλύτερη του ενός χρόνου. Για να είναι η ποινή μεγαλύτερη του έτους θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε …δόλος. Ποιος πολιτικάντης θα παραδεχτεί μόνος του ότι όσα έκανε τα έκανε με δόλο; Βλέπετε πως γλυστράνε οι ελεεινοί πολιτικάντηδες από τα χέρια της δικαιοσύνης με το νόμο που έχουν φτιάσει άλλοι πολιτικάντηδες…

Πολλές δημόσιες καταγγελίες είχαν γίνει για το κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους και οι τότε (αν)υπεύθυνοι σφύριζαν αδιάφορα για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από το εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών.

Ολόκληρο περιοδικό είχαμε βγάλει ( “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”) και είχαμε μοιράσει δωρεάν σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων ανιδιοτελώς, για να αφυπνιστεί ο κόσμος και να αντιδράσει στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη του καψίματος των σκουπιδιών από την Δημοτική Αρχή. 

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει το “έγκλημα” κατά της δημόσιας υγείας.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ κι ας έζευε ολόκληρη η πόλη μας… Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που οφειλόταν τόση αδιαφορία για την δημόσια υγεία. Είναι αδύνατον να πιστέψω ότι μια φιλία, μια κουμπαριά, μια συγγένεια μπορεί να είχε περισσότερο ειδικό βάρος από την υγεία και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών τους. Πως καταντήσαμε σε τέτοια χάλια να μην δίνουμε δεκάρα για την κοινωνία μας αλλά μόνο για τις (κώλο)φιλίες μας;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ εκτός του “Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δημόσια υγεία του τόπου μας. Δεν ήθελαν βλέπεις να στενοχωρήσουν τον νεανίζοντα δήμαρχο μπας και χάσουν κανά πεντακοσάρικο από αυτά που μοίραζε (επιλεκτικά) στους συλλόγους η τότε δημοτική αρχή από τα “Δημοτικά Τέλη”.

Τελειώνω με ένα ανέκδοτο που δυστυχώς είναι γεγονός αληθινό και ειπώθηκε δημόσια από έναν ανεγκέφαλο αντι-δημαρχίσκο. “Η λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους είναι η υπογειοποίηση τους”!!! Μιλάμε για μεγάλα μυαλά που χάνονται στο χωριό μας… Τους άξιζε τουλάχιστον μια υπουργική καρέκλα δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη!

Φυσικά και ο κ. Γιάννης Κατσούλας δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το κάψιμο των σκουπιδιών. Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας τι έκανε τα τελευταία 3 χρόνια για να σταματήσει τις πυρκαγιές στη χωματερή; Τι έκανε για την αλλαγή 30 χιλιομέτρων αγωγού από καρκινογόνο αμίαντο; Τι έκανε για την δημιουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού στους Γαργαλιάνους; Τι έκανε για το Τουριστικό μας; Για το γηροκομείο; Ας ακούσουμε επιτέλους κάτι που έκανε στους Γαργαλιάνους; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους τους σκεπτόμενους Γαργαλιανιώτες …ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η φύλαξη της χωματερής είναι αναγκαία σε 24ωρη βάση. Αν δεν θέλουν να δηλητηριάζουν τους κατοίκους των Γαργαλιάνων κάθε καλοκαίρι, πρέπει να υπάρχει 24ωρη φύλαξη της παράνομης χωματερής. Λεφτά υπάρχουν …αν θέλουν. Αν οι κάτοικοι αντιδράσουν, στην εγκληματική αυτή αδιαφορία, δυναμικά και πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων, θα βρεθούν τα λεφτά για την φύλαξη της παράνομης χωματερής. 

Από το έτος 2000, δήμαρχοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, που νοιάζονταν για τον τόπο τους έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και βρήκαν δωρεάν χρήματα για την χρηματοδότηση εναλλακτικών λύσεων στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Οι περισσότεροι δήμαρχοι δυστυχώς δεν είχαν ενδιαφέρον, διάθεση ή το απαραίτητο μυαλό να κάνουν κάτι καλό για τους συμπολίτες τους. Πάντα με την υποστήριξη των βολευτάδων φυσικά. 

Υπήρχαν και πολλοί που ότι έκαναν στην πόλη τους το έκαναν μόνο αν είχαν ίδιον όφελος… Πολλοί δήμαρχοι πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μελέτες που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί να τις υλοποιήσουν. Βλέπετε, το πραγματικό κόστος του έργου δεν άφηνε πολλά “μαύρα” στη τσέπη τους γιατί αυτό μπορούσε κάπως να ελεγχθεί (αν υπήρχε έλεγχος φυσικά από την αντιπολίτευση), ενώ οι μελέτες ήταν πραγματικό χρυσορυχείο…

Έτσι παραμύθιαζαν τους συμπολίτες τους με την βοήθεια πάντα των κομματόσκυλων και άλλων κουμουτσάδων με το αζημίωτο φυσικά. Είχαν για συνεργάτες και κάτι βρωμοφυλλάδες που με τα ψέματα που έγραφαν κρατούσαν το ευκολόπιστο πολίτη σε βαθύ και συνεχή ύπνο. Ήταν πάντα καλά οργανωμένοι και δούλευαν σαν ομάδα πάντα. Όποιος τα έβαζε μαζί τους αντιμετώπιζε την “μαφιόζικη” αδίστακτη ομάδα που τρομοκρατούσε και εκβίαζε τους … “ταραχοποιούς”. Όλα όσα περιγράφω συνέβαιναν σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας (μακριά από μας) όπου οι δημοτικοί άρχοντες ήταν αρπαχτικά του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού. 

Εδώ στους Γαργαλιάνους τώρα, οι τότε “κρατούντες” είχαν την δυνατότητα, με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπήρχαν τότε, να έχουν λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων πριν 10 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα, λόγω αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία ή λόγω ανικανότητας, ή για άλλους λόγους που δεν μπορούμε να φαντασθούμε. Μελέτες για μερικά έργα υποδομής πράγματι υπάρχουν και είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια και από πληροφορίες που έχω οι ημερομηνίες λήξης των μελετών αυτών έχουν παρέλθει πριν χρόνια. 

========================================

Δείτε τι γράφαμε για το παράνομο και εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους:

  1. Πριν 1 χρόνο   (14/7/2012)
  2. Πριν 2 χρόνια  (12/10/2011)
  3. Πριν 3 χρόνια  (17/11/2010)
  4. Πριν 4 χρόνια  (Μάϊος 2009)

Κάθε χρόνο, τα προηγούμενα 4 χρόνια, ζητούσαμε την βοήθεια της Δικαιοσύνης για το έγκλημα που γινόταν στη πόλη μας… αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας άκουγε. 

Χθες με διαταγή της Εισαγγελίας συνελήφθη ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος… 

=======================================================================================

 

1.     14 July 2012, 11:41 pm

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ… ΣΕ ΚIΝΔΥΝΟ Η ΔΗΜOΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΑΚΟYΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Γαργαλιάνοι-Κάψιμο-Σκουπιδιών8Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων εκτός από το βασανιστήριο της έλλειψης νερού, τώρα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα… Οι καρκινογόνες διοξίνες από το κάψιμο των σκουπιδιών της παράνομης χωματερής έχουν πνίξει κυριολεκτικά την πόλη των Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι υποφέρουν από τους καρκινογόνους ρύπους και οι (αν)υπεύθυνοι του Δήμου είναι ως συνήθως άφαντοι. Στις παρελάσεις και τα πανηγύρια είναι πάντα … “πρώτη θέση κάγκελο”.

Όταν θα εμφανιστούν οι (αν)υπεύθυνοι στοιχηματίζω ότι θα μας πουν το ίδιο παραμύθι που ακούμε τα τελευταία χρόνια : “για όλα φταίνε οι τσιγγάνοι που βάζουν φωτιές για να πάρουν τα σίδερα…”. Μόνο θυμό και γέλια προκαλεί μια τέτοια πολιτικάντικη δικαιολογία. Ένας σοβαρός Δήμος με σοβαρούς ανθρώπους στο τιμόνι του, λαβαίνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη για την προστασία των κατοίκων και μετά πιάνει τους χορούς στην πλατεία…

Γιατί δεν βάζουν τρεις φύλακες στη χωματερή να την προσέχουν ολόκληρο το 24ωρο; Θα μας πουν το γνωστό αστείο… “δεν έχουμε λεφτά”.

Που θα βρουν τα χρήματα να τους πληρώσουν; Εδώ είναι τα χρήματα που μπορεί να κερδίζει ο Δήμος για να πληρώνει του 3 φύλακες:

 Αν αντί για 500 ευρώ μίσθωμα τον χρόνο, για την νέα καντίνα στην παραλία του Λαγκούβαρδου (προς τα Φιλιατρά), εισέπρατταν 20.000 ευρώ (που είναι το ετήσιο μίσθωμα για την καντίνα στο Μάτι – Χρυσή Άμμος), θα είχαν αρκετά χρήματα να πληρώνουν μισθούς τριών ανθρώπων, για 6 μήνες και 24ωρη φύλαξη της χωματερής Γαργαλιάνων!!!

Μισθός 6 μηνών για κάθε φύλακα: 6.000 ευρώ (και με το ΙΚΑ μαζί). Για τις τρεις αυτές θέσεις θα έκαναν αίτηση τουλάχιστον 3.000 συμπολίτες μας…

Μισθοί για τρεις φύλακες, για 6 μήνες: 18.000 ευρώ. 

Περισσεύουν και 2.000 να αγοράσουν γαλατομπούρεκα (…και όχι λουκούμια) για όλους του μαθητές που θα παρελάσουν και στις δυο παρελάσεις του έτους!

Τέτοιους περίπλοκους …υπολογισμούς τους κάνουν πολιτικοί που πάνω απ’ όλα βάζουν το συμφέρον του τόπου…

Ο ΝΟΩΝ …ΝΟΕΙΤΩ !!!  

Αυτό που συμβαίνει με το κάψιμο των σκουπιδιών από “άγνωστους λόγους” είναι κακούργημα σε βάρος της υγείας όλων των κατοίκων των Γαργαλιάνων και τιμωρείται όπως ακριβώς τιμωρείται και η παροχή στους πολίτες νερού που είναι “ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση”!

Μην σφυρίζετε αδιάφορα όλοι εσείς που εκλεχθήκατε για να υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον!

Μαζί με τις τιμές και τα “αρχοντιλίκια” έχετε και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες του τόπου μας, …μην το ξεχνάτε αυτό!

Ζει και βασιλεύει ακόμα, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα!

Είναι δικαίωμα μας να ζητάμε την βοήθεια της Δικαιοσύνης κάθε φορά που μερικοί ασυνείδητοι εκλεγμένοι θεωρούν το γραφείο τους …τσιφλίκι τους. 

Πριν 8 μήνες είχαμε γράψει το παρακάτω άρθρο για την φωτιά που έκαψε τότε για πολλοστή φορά τον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων. Το έγκλημα είναι το ίδιο, η ανικανότητα των αρμοδίων η ίδια, η παντελής έλλειψη σεβασμού στους πολίτες και στη δημόσια υγεία η ίδια, ο οχαδερφισμός ο ίδιος, η αγανάκτηση και ο θυμός του κόσμου ο ίδιος…

Ούτε ένα συγνώμη δεν έχει πει στους κατοίκους ποτέ ένας εκλεγμένος που ορκίστηκε να μας προστατεύει…

Όμως έχω δυο ερωτήματα: Ποιοι Φορείς των Γαργαλιάνων έχουν εκφράσει δημόσια, έστω και μια φορά την …δυσφορία τους ή ακόμα και τον θυμό τους για το κάψιμο των σκουπιδιών στην πόλη μας; Υπάρχει έστω ένας; Γιατί τόση αγάπη των Φορέων στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή;…

Πόσοι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ΔΗΜΟΣΙΑ, για το κάψιμο των σκουπιδιών ή για το ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση νερό;

Αυτός πιστεύω είναι ο λόγος που άξιοι πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους δεν ανακατεύονται με την πολιτική. Χωρίς την συλλογικότητα των κατοίκων θα επιπλέουν πάντα οι φελλοί και οι πολιτικάντηδες.Στο “δια ταύτα”,  οι φταίχτες για την κατάντια του τόπου είναι κυρίως οι πολίτες του τόπου με την αδιαφορία τους… 

Μια μικρή ομάδα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με ΔΗΜΟΣΙΕΣ καταγγελίες, δημοσιεύσεις στον τύπο, ακόμα και ΔΩΡΕΑΝ διανομή του περιοδικού “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων ζητούσαν την ενεργοποίηση και την συμπαράσταση των κατοίκων για την προστασία της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Δυστυχώς οι ντόπιοι (και όχι μόνο) πολιτικάντηδες παραμύθιασαν τους πολίτες και δεν υπήρξε η αναμενόμενη και αναγκαία ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ…

Τα αποτελέσματα αυτής της αδιαφορίας και του οχαδερφισμού τα ζούμε σήμερα.

Δείτε εδώ το περιοδικό “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” που πήγε δωρεάν σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων τον Μάϊο 2009, με σκοπό την ΑΦΥΠΝΙΣΗ των συμπολιτών μας.

 Περισσότερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε!

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ …ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

——————————

ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;

…ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΜΟΦΩΝΑ

 ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ;

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ!!!

——————————–

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ  …ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ;

———————————-

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; 

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ 

ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 4.000.000 ΕΥΡΩ;

————————————

 Ελπίζουμε ακόμα …στην αφύπνιση των συμπολιτών μας!!! 

(Διαβάστε ΕΔΩ το παραπάνω άρθρο που αναρτήθηκε στις 14/7/2012)

=======================================================================================

Διαβάστε τώρα το άρθρο που γράφτηκε στις 30-10-2011 για το έγκλημα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να τιμωρείται κανένας… βλέπετε για όλα φταίνε οι τσιγγάνοι.

2.     12  October 2011, 3:29 am

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ (30-10-11) ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ… ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕ!

Που είναι ο Εισαγγελέας;

Συχνά-πυκνά οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων βλέπουμε να σκεπάζεται ολόκληρη η πόλη μας από ένα μαύρο δηλητηριώδες καρκινογόνο νέφος. Οι κάτοικοι «υποψιάζονται»  ότι ο Δήμος καίει τα σκουπίδια… Ο Δήμος φυσικά τα ρίχνει πάντα στους αθίγγανους και το έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας συνεχίζεται χωρίς κανένας αρμόδιος δυστυχώς να ενδιαφέρεται…  Ο Δήμος δεν λαβαίνει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη για να μην συλληφθούν… δημοτικοί υπάλληλοι. Έτσι το κακούργημα συνεχίζεται χρόνια τώρα σε βάρος της υγείας όλων των κατοίκων των Γαργαλιάνων.

Γαργαλιάνοι-Κάψιμο-Σκουπιδιών4-300x225

Από χθες η φωτιά στην χωματερή είχε φουντώσει πάλι και οι σημερινές φωτογραφίες του ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS δείχνουν ότι το κάψιμο συνεχίζεται και σήμερα. Πρέπει να γίνει χώρος για περισσότερα σκουπίδια…

Η (αν)υπεύθυνοι του Δήμου ψάχνουν όπως ακριβώς έκαναν και οι ανεκδιήγητοι της τελευταίας δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων να πιάσουν τους τσιγγάνους που «έβαλαν τις φωτιές»… Γελοιότητες των εκάστοτε πολιτικάντηδων…

Γαργαλιάνοι-Κάψιμο-Σκουπιδιών7

Σήμερα στούς Γαργαλιάνους, υπάρχει μία παράνομη χωματερή στην οποία αποθέτονται όλα τα σκουπίδια τα οποία δεν έχουν ανακυκλωθεί από τους πολίτες. Πέρα από την χωματερή του Δήμου, ο καθένας ξεφορτώνει όπου και όπως λάχει ότι θεωρεί άχρηστο. Δομικά υλικά, σακούλες, φάρμακα που έληξαν, τηλεοπτικές συσκευές, ψυγεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταλύτες αυτοκινήτων, μπαταρίες κτλ. Ίσως αγνοώντας πως όλα αυτά είναι κίνδυνος-θάνατος για τη Δημόσια Υγεία.

Τα όρια απόθεσης σε αυτή τη χωματερή έχουν σχεδόν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκείς καύσεις, των οποίων αποτέλεσμα είναι ένα ατμοσφαιρικό νέφος βαρέων μετάλλων. Το 60% περίπου των απορριμμάτων των σπιτιών μας, είναι ζυμώσιμα. Για το λόγο αυτό, στο χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών διεξάγεται αναερόβια αποσύνθεση της οργανικής ύλης, με αποτέλεσμα παραγωγή βιοαερίου. Τα αέρια που παράγονται εί­ναι συνδυασμός μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα. Σ΄ αυτά τα αέρια οφείλονται συχνά οι πυρκαγιές στους χώρους ταφής. Τα βαρέα μέταλλα, όπως κάδμιο, μόλυβδος, αρσενικό, υδράργυρος ενέχονται για καρκι­νογενέσεις, προσβολή ζωτικών οργάνων, επηρεάζουν το κεντρικό νευρι­κό σύστημα όπως και το αναπνευστικό, γενικά σκοτώνουν.

Η τακτική του στρουθοκαμηλισμού δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το κάψιμο των σκου­πιδιών, όταν είναι ανεξέλεγκτο, δεν γίνεται δηλαδή σε ειδικούς κλίβανους με φίλτρα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, μια και μο­λύνει με τοξικές ουσίες το περιβάλλον, όπως οι διοξίνες, που δηλητηριά­ζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, και ότι άλλο αγγίξουν. Οι διοξίνες ανήκουν σε μια επικίνδυνη ομάδα χημικών ουσιών γνωστή ως οργανικοί μολυντές. Όταν εισέρχονται στο περιβάλλον ή στο σώμα παραμένουν εκεί εξαιτίας της ικανότητάς τους να διαλύονται στα λίπη και της στέρεης χημικής τους σταθερότητας.

Ο χρόνος ζωής τους στο σώμα είναι κατά μέ­σο όρο 7 χρόνια.

Στο περιβάλλον οι διοξίνες τείνουν να συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα.Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς στην τροφική α­λυσίδα τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση διοξινών. Όταν οι διοξίνες απελευθερώνονται στον αέρα μεταφέρονται στην ξηρά, στην επιφάνεια του νερού και στα φυτά. Επειδή είναι αδιάλυτες στο νερό, όταν έρχονται σε επαφή με αυτό ενώνονται μεταξύ τους και καταλήγουν στον πυθμένα. Τα ζώα καταναλώνουν διοξίνες που βρίσκονται στα φυτά, στον αέρα, στο νερό, στον πυθμένα και στο έδαφος.

Για χρόνια, οι πολίτες των Γαργαλιάνων, ζούμε τις επιπτώσεις μιας χρόνιας ολιγωρίας και αδιαφορίας, που απειλεί την ίδια μας τη ζωή. Θέτοντας λοιπόν ως βάση τα προαναφερθέντα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχουμε είδη φτάσει στο σημείο μηδέν από το οποίο και θα πρέπει ως τόπος να ξεκολλήσουμε διότι το μόνο το οποίο μένει πλέ­ον να δούμε από την σημερινή κατάσταση είναι τα πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα της.

Πριν μερικά χρόνια ένας ανεγκέφαλος αντιδήμαρχος υπερηφανευόταν σε φυλλάδα της Καλαμάτας για την μεγάλη ανακάλυψη του. Είχε λέει ανακαλύψει την λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών… ‘Την υπογειοποίηση των” .  Δυστυχώς ο ανεκδιήγητος αντιδήμαρχος (ο 2ος της τοπικής τρόικας)υπεύθυνος  τότε για τα σκουπίδια άρχισε να τα “υπογειοποιεί”… Αυτή την ίδια “λύση” συνεχίζουν να εφαρμόζουν και οι σημερινοί διάδοχοι του. Βλέπετε, η χωματερή μας δέχεται σκουπίδια ακόμα και από την… Πύλο. Βέβαια…

Μαζεύουμε τα σκουπίδια της ΠΟΤΑ που βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις διαφημίσεις και τα άρθρα στα ΜΜΕ στην ΠΥΛΟ παρακαλώ. Το όνομα Γαργαλιάνοι αναφέρεται ΜΟΝΟ όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες… του σκουπιδιάρη.

Ποιος τολμάει από τους τοπικούς πολιτικάντηδες να ανοίξει το στόμα του και να απαιτήσει να ακούγεται πάντα το όνομα της αληθινής γεωγραφικής τοποθεσίας στην οποία ανήκει η ΠΟΤΑ και όχι της γειτονικής; Οι εγκαταστάσεις του Costa Navarino βρίσκονται μέσα στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και όχι στην Πύλο. Αν όμως ανήκουν στην Πύλο γιατί μαζεύουμε εμείς τα σκουπίδια τους;

Αυτά όλα ίσως να τα είχε συμφωνήσει με τον συχωρεμένο καπετάνιο ο ¨νεκροθάφτης¨ του Δήμου Γαργαλιάνων…

Ζητάμε την βοήθεια της κ. Εισαγγελέα για να σταματήσει άμεσα η καύση των σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή των Γαργαλιάνων.

Πρέπει να εφαρμοστούν και στους Γαργαλιάνους χωρίς καμιά παρέκκλιση οι Νόμοι για το περιβάλλον, Εθνικοί και Κοινοτικοί.

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος

Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

(ΕΔΩ βλέπετε το παραπάνω άρθρο που αναρτήθηκε 12/10/2011)

================================================================================

3.     17  November 2010, 1:45 am

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ στις 6-11-2010

DSC_27741Στις 9-11-2010 έκανα την παρακάτω κατάθεση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων σχετικά με την φωτιά στη παράνομη χωματερή το Σάββατο 6-11-2010.

Κατέθεσα σαν:

1.  Πολίτης

2.  Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

3.  Εκδότης της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

4.  Διαχειριστής του «www.gargalianoi.com»

Το Σάββατο 6-11-2010 ερχόμενος από την Αθήνα στους Γαργαλιάνους (λόγω εκλογών) παρατήρησα φλόγες στην περιοχή της (παράνομης  από όσο γνωρίζω) χωματερής του Δήμου Γαργαλιάνων. Το θέαμα αυτό είναι συνηθισμένο στην χωματερή Γαργαλιάνων τα τελευταία χρόνια.  Οι πυκνοί καπνοί είχαν καλύψει όλη την γύρω περιοχή.

Την επομένη μέρα Κυριακή 7-11-2010 (ημέρα αυτοδιοικητικών εκλογών) είδα στο blog: valta-trifilias.blogspot.com άρθρο με τίτλο: «Το αποχαιρετιστήριο δώρο του δημάρχου Γαργαλιάνων» με έγχρωμη φωτογραφία του φλεγόμενου σκουπιδότοπου Γαργαλιάνων. Το άρθρο όπως ακριβώς το είδαν εκατοντάδες αναγνώστες από όλο το κόσμο αναρτήθηκε στις 7:19 μ.μ.

Το μεσημέρι επισκέφθηκα την παράνομη χωματερή να διαπιστώσω  μόνος μου τι είχε συμβεί εκεί την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο).  Διαπίστωσα ότι σχεδόν η μισή χωματερή κάπνιζε από την φωτιά που είχε εκδηλωθεί το Σάββατο.  Ο χώρος είχε γεμίσει καπνούς που μπορούσε να δει οποιοσδήποτε στη περιοχή Γαργαλιάνων.

Παραξενεύτηκα επειδή δεν είδα στην περιοχή του ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων κανένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ή του Δήμου, ώστε να ενεργήσουν σε περίπτωση αναζωπύρωσης της φωτιάς…

Νομίζω ότι έπρεπε να υπάρχει κάποιος φύλακας τουλάχιστον για να προσέχει την χωματερή.  Έβγαλα μερικές φωτογραφίες που ανάρτησα στην ιστοσελίδα μου www.gargalianoi.comστις 17:11 το απόγευμα. της Κυριακής.  Έμαθα ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είχε σβήσει την φωτιά της χωματερής το Σάββατο το μεσημέρι και ήταν ενήμερη για ότι συνέβαινε  εκεί. Όλος ο κόσμος έβλεπε τους καπνούς το Σάββατο και την Κυριακή. Το βράδυ στις 10:45 τηλεφώνησα στην πυροσβεστική υπηρεσία να ρωτήσω (σαν δημοσιογράφος) τι συμβαίνει στη χωματερή και ποιοι βάζουν τις φωτιές.  Μου είπαν ότι συνέλαβαν 4 Βουλγάρους από τους οποίους κρατήθηκε ό ένας.

Πιστεύω ότι ο σκουπιδότοπος έπρεπε να είναι κλειδωμένος και να έχει φύλακα.

Τη  επομένη το πρωί της Δευτέρας έλαβα τηλεφώνημα από την πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων να περάσω από εκεί για να καταθέσω ότι ξέρω.

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

έχει κάνει αγώνες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

στους Γαργαλιάνους!

Η «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» επίσης έχει καταγγείλει από τον Μάιο 2009 την παράνομη καύση των σκουπιδιών στη χωματερή των Γαργαλιάνων. Κανένας αρμόδιος φορέας δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα  ώστε να σταματήσει το Κάψιμο των σκουπιδιών στη πόλη μας.  Η καύση των σκουπιδιών δημιουργεί άμεσο για την τροφική αλυσίδα. Η έκλυση διοξινών από την καύση των σκουπιδιών είναι τεράστια και οι διοξίνες είναι καρκινογόνες για τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται από το νόμο η καύση των σκουπιδιών. Πιστεύω ότι η καύση των σκουπιδιών στη χωματερή Γαργαλιάνων είναι εγκληματική ενέργεια σε βάρος της  δημόσιας υγείας.

Η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα ασφάλειας που ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη.  Αντί αυτών των μέτρων «ασφάλειας» η Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων κάνει επικάλυψη των απορριμμάτων με …χώμα  (όπως και οι γάτες…).

Πριν μερικούς μήνες διαβάσαμε στον  Μεσσηνιακό Τύπο για την αγορά μηχανημάτων από την Δημοτική Αρχή που θα χρησιμοποιηθούν για την … «υπογειοποίηση» των απορριμμάτων!(«υπογειοποίηση» = έγκλημα)

Το παράδοξο είναι πως είναι δυνατόν να καίγονται τα σκουπίδια μιας χωματερής «ΧΑΔΑ» που σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων δεν υφίσταται η χωματερή Γαργαλιάνων από 1-1-2009;…

Η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων στις χωματερές, όπως και σήμερα συνεχίζεται συνεχώς, κρίθηκε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξ αιτίας της παραγωγής μεθανίου και της ανάφλεξής του. Η ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, από το 1999, εξέδωσε δύο οδηγίες, την 99/31EC και την IPPC, με τις οποίες απαγόρευε τη χρήση των χωματερών και έδινε κατευθύνσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παραθέτω μερικά από τα ερωτήματα που θέσαμε τον Μάιο 2009 με ανοικτή επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιά, για τα οποία δεν πήραμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση:

1. Πότε θα κλείσετε την παράνομη Χωματερή των Γαργαλιάνων;

2. Πότε θα σταματήσετε το κάψιμο των σύμμεικτων υλικών, που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας, καταστρέφουν το περιβάλλον και δηλητηριάζουν το νερό που πίνουμε, καθώς και τη διατροφική αλυσίδα;

3. Στα πλαίσια της Διαχείρισης, συμπεριλαμβάνεται η Ανακύκλωση; Όλα τα απορρίμματα πρέπει να επεξεργάζονται στην πηγή, πριν φτάσουν στο στάδιο της δεματοποίησης. (ΟΔΗΓΙΑ 1999/31/ΕC ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 4/26/1999 )

11. Πώς ελέγχεται ο ΧΑΔΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;

12. Τι μέτρα πυροπροστασίας υπάρχουν;

Οι τοξικές αυτές ουσίες περνούν μέσω του εδάφους στις καλλιέργειες, εισχωρούν στην τροφική αλυσίδα και κατ’ επέκταση στον υδροφόρο ορίζοντα, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον.

Πρέπει να εφαρμοστούν και στους Γαργαλιάνους, χωρίς καμιά παρέκκλιση, οι Νόμοι για το περιβάλλον, Εθνικοί και Κοινοτικοί.

Γαργαλιάνοι  9-11-2010

Φώτιος Χ. Παναγιωτακόπουλος

(ΕΔΩ βλέπετε το παραπάνω άρθρο που αναρτήθηκε 17/11/2010)

=======================================================================================

4.     ΜΑΪΟΣ 2009

Πριν 4 χρόνια (Μάϊος 2009) μοιράστηκε δωρεάν σε όλα τα σπίτια των Γαργαλιάνων και παραδόθηκε ιδιοχείρως  στην τότε κ. Εισαγγελέα το αποκαλυπτικό περιοδικό μας “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” με σκοπό την αφύπνιση των πολιτών και το σταμάτημα του εγκληματικού καψίματος των σκουπιδιών. Δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο…

Θα φρίξετε όταν διαβάσετε το πόσο επικίνδυνο για τις ζωές ΟΛΩΝ μας είναι το κάψιμο των σκουπιδιών στη χωματερή!

Για να διαβάσετε ολόκληρο το περιοδικό “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” κάνετε κλικ επάνω στη φωτογραφία και σε μερικά δετερόλεπτα θα ανοίξει.

Screen Shot 2013-07-25 at 9.34.54 PM

ΔΣ Γαργαλιανων

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – 2010

Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τόσο πολύ “Δημοκρατικό” που άλλαξε τον “Κανονισμό Λειτουργίας” του με σκοπό να απαγορεύσει την βιντεοσκόπηση των δημόσιων συνεδριάσεων του…

Φοβόντουσαν την βιντεοκάμερα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί άραγε;

Μερικοί (και ο ομαδάρχης μαζί) επικαλούνταν τον νόμο για … “τα προσωπικά δεδομένα”!!! Δεν κάνω πλάκα αυτά τα έλεγαν δημόσια.

Το βίντεο εκείνης της συνεδρίασης, είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον!

Τώρα καταλάβατε πως γίναμε…χωριό; Λέτε να τους διέταξαν να το κάνουν;

Θυμάστε εκείνους τους πατριωτικούς λόγους της τριανδρίας πάνω στα σανίδια στη πλατεία, με τους όρκους για παραιτήσεις και άλλα αστεία ανέκδοτα; Ήταν τόσο υπερήφανοι που το ανέβασαν μόνοι τους στο YouTube για την “διασκέδαση” προφανώς του κόσμου, αφού από όσα βροντοφωνούσαν τίποτα δεν έκαναν.

Τι καλό (για τους δημοτικούς συμβούλους) θα πρόσφεραν οι βιντεοσκοπήσεις των συνεδριάσεων, όταν τα θέματα ήταν:

το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό, τα 30 χιλιόμετρα καρκινογόνου αμιαντοσωλήνα, το απαξιωμένο Τουριστικό, ο βιολογικός που έχει κολλήσει στις μελέτες, το κάψιμο των σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή, τα σκουπίδια της ΠΟΤΑ που έρχονται καθημερινά ολόκληρα βουνά, οι αμέτρητες μελέτες για ένα σωρό έργα υποδομής, η ανακύκλωση των σκουπιδιών που ήταν μια κοροϊδία, τα απίστευτα δάνεια εκατομμυρίων, τα λουτρά του Βρωμονερίου που όπου νάναι τα ξανα-φτιάχνουμε εδώ και 10 χρόνια, ο περιφερειακός με το μικρό αλλά και το μεγάλο …δακτύλιο, το λιμάνι του Μαράθου που τελειώνει φέτος εδώ και 10 χρόνια, η Φιλαρμονική μας που υπάρχει χάρη στις συνδρομές των πολιτών …εκτός των δημοτικών συμβούλων (εκτός δύο), τα απίστευτα έξοδα για τα “Αγαπήνεια” κάθε καλοκαίρι;  

Θα τους εξέθεταν ανεπανόρθωτα και για αυτόν τον λόγο είχαν ταραχτεί …σφόδρα. 

Δυστυχώς έτσι ήταν η δημοτική μας αρχή μόλις πριν 3 χρόνια. Υπήρχαν φυσικά και ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που φαίνονται καθαρά στα βίντεο των συνεδριάσεων όπως η κ. Μάρθα Μιχαλοπούλου – Κατσούλα (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) που τα “βρόντηξε”, τους “έκραξε” και παραιτήθηκε, η κ. Παναγιώτα Λάππα και ο κ. Αθαν. Καλκαβούρας.

Προς γνώσιν και συμμόρφωση…

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Υ.Γ: Σας κούρασα λιγάκι αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να τα μοιραστώ όλα αυτά μαζί σας, ήταν υποχρέωσή μου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Αγαπητέ κύριε Κατσούλα με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που ξέρετε ότι έχω στο πρόσωπό σας κάνετε μεγάλο λάθος όταν λέτε ότι ποτέ κανένας δεν είχε κάνει στο παρελθόν καταγγελία στην Εισαγγελία. Τα παραπάνω άρθρα είναι αδιάψευστα και αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα ισχυρίζεστε εσείς. 

Τώρα για ποιο λόγο η Δικαιοσύνη δεν αντέδρασε τότε όπως έκανε προχθές δεν μπορεί κανένας να απαντήσει εκτός της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι ενεργοί πολίτες έκαναν την καταγγελία. Ειμαι σίγουρος όμως ότι δεν ήταν προσωπική και δεν πιστεύω να υπάρχουν πολίτες στους Γαργαλιάνους (εκτός των δημοτικών συμβούλων φυσικά) που να μην συμφωνούν με την καταγγελία που έγινε. 

Οι πραγματικοί ένοχοι και υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος που γίνεται κατ’ επανάληψη κάθε καλοκαίρι στους Γαργαλιάνους …”την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια”. Εκείνοι έπρεπε να είχαν συλληφθεί τότε… αλλά δυστυχώς υπήρχε κάποια δύναμη που τους προστάτευε, για αυτό αλλά και για άλλα χειρότερα που έκαναν.

Εσείς τότε στην αντιπολίτευση δεν θυμάμαι να είχατε ποτέ “στριμώξει” τους … τότε ακατονόμαστους για το “έγκλημα” που κατηγορείστε εσείς σήμερα. Τα παραπάνω άρθρα και δημόσιες καταγγελίες μας θα βοηθήσουν την μνήμη όλων όσων αισθάνονται θύματα σήμερα.

Λυπάμαι προσωπικά για ότι έγινε αλλά έπρεπε να γίνει. Στο αυτόφωρο πήγε ολόκληρη η Δημοτική Αρχή και όχι μόνο ο Γιάννης ο Κατσούλας. Πήγατε εσείς μέσα για την δημόσια θέση που κατέχετε, όχι γιατί οι υπόλοιποι δεν φταίνε το ίδιο…

Εύχομαι από δω και πέρα  στο Δημοτικό Συμβούλιο να σκέφτεστε πιο σοβαρά, τουλάχιστον τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, γιατί όπως βλέπετε ΕΓΙΝΕ η πολυπόθητη ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

========================================================================

Δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να αναρωτηθώ πως έγινε και ευαισθητοποιήθηκαν έτσι ξαφνικά οι καταγγέλλοντες, με αποτέλεσμα την σύλληψη του κ. Κατσούλα.

Πριν 4, 3, 2 χρόνια γιατί δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία για την δημόσια υγεία με το κάψιμο των σκουπιδιών και την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού; 

Μήπως γιατί οι τότε πολιτικάντηδες που έκαναν κουμάντο στους Γαργαλιάνους ήταν “γνωστοί” τους; Μήπως δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την δημόσια υγεία αλλά μόνο για την …κουτάλα;  

Ο χρόνος θα το δείξει φυσικά.

anixneftis-ipokrisias

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Ζαγρεύς on