3.3 C
Gargaliánoi
Tuesday, February 7, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΚαμία ευθύνη δεν έχει ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκρινε το Νομικό Συμβούλιo του...

Καμία ευθύνη δεν έχει ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκρινε το Νομικό Συμβούλιo του Κράτους. Ο Θεόφιλος …ξεπουλάει.

Κι όμως δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς που ανεβαίνει από τις 11 Φεβρουαρίου του 2008 ο τέως Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος από την ημέρα εκείνη που του αφαιρέθηκε ο τίτλος, αλλά και του στέρησαν το αξίωμα του Άρχιερέως με μια απλή διοικητική απόφαση τη στιγμή που ακόμα και όποιος έχει διαπράξει. .. απλό πταίσμα έχει το δικαίωμα της απολογίας και της έφεσης, βρίσκεται φυλακισμένος στο Πατριαρχείο και… σε πολλές περιπτώσεις στερείται ακόμα και φαγητού! Και όταν μάλιστα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Β’ Τμήμα) αποφάνθηκε στις 14 Μαΐου του 2011 ότι δεν προκύπτει ούτε υφίσταται αστική ή και ποινική ευθύνη του Πατριάρχη Ειρηναίου κατά τον έλεγχο που διεξήχθη για τα πεπραγμένα των ετών 1999 έως 2005 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο!

Δηλαδή ο Πατριάρχης Ειρηναίος απεδείχθη ότι διαχειρίστηκε άριστα τα θέματα του Πατριαρχείου κατά το διάστημα που ήταν επικεφαλής του και πως τα όσα ακούστηκαν από εκείνους που μεθόδευσαν την καθαίρεση του το 2005 ήταν σκευωρίες που ανακαλύφθηκαν μόνο και μόνο για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες που οδήγησαν στην αποπομπή και την καθαίρεση του Ειρηναίου!
Τώρα βέβαια που η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε, ουδείς μπήκε στον κόπο να ζητήσει να αποκατασταθεί το δίκαιο, ακριβώς επειδή π καθαίρεση του Ειρηναίου δεν είχε καμία σχέση με οικονομικά ζοτήματο αλλά ήταν καθαρά πολιτική πράξη και μάλιστα προμελετημένη και άριστα σχεδιασμένη.

Τι κοινό έχουν το Αμερικανάκι κι ο Γαργαλιανιώτης;…
Τι κοινό έχουν το Αμερικανάκι κι ο Γαργαλιανιώτης;…

Γιατί, όπως αποδείχθηκε, ο Ειρηναίος είχε μπει φραγμός στα σχέδια των Ισραηλινών να αποκτήσουν την περιουσία του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ και αυτό είναι κάτι που δεν του το συγχώρεσαν ποτέ. Γι’ αυτό άλλωστε ο σημερινός Πατριάρχης Θεόφιλος έσπευσε να.., αποκαταστήσει την τάξη και να ξεπουλήσει σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων (αφού προηγουμένως είχε πουλήσει για… ξεκάρφωμα σε Ενγλέζους) σημαντικά ακίνητα του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα!
Η αγοράστρια εταιρεία λέγεται AZORIM και μέχρι τώρα μίσθωνε το οικόπεδο στο οποίο ήδη αναγέρθηκε πολυτελές συγκρότημα 88 διαμερισμάτων με την επωνυμία Βασιλιάς Δαβίδ !

Ο δικηγόρος των αγοραστών μάλιστα, ο Aryeh Abramson, εξέφρασε την έκπληξή του επειδή μέχρι τώρα το Πατριαρχείο ανανέωνε τις συμβάσεις μίσθωσης και απέφευγε να μεταβιβάζει τις ιδιοκτησίες του, ιδιαίτερα στην παλαιά Ιερουσαλήμ!
Η έκταση ανέρχεται σε 1,5 στρέμμα, βρίσκεται επί της οδού Χα Μέλεχ Νταβίτ (ο Βασιλιάς Δαβίδ στα εβραϊκά), πλησίον του αναμενόμενου ξενοδοχείου Waldorf Astoria, των ξενοδοχείων The David Citadel Hotel και King David, της εμπορικής λεωφόρου Μαμίλα και των τειχών της παλιάς πόλης.

Το τίμημα ήταν γύρω στα 10 εκατ. δολάρια και θεωρείται εξευτελιστικό, γιατί μόνο ένα ρετιρέ από τα 88 διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν πουλήθηκε αντί 7 εκατ. δολαρίων! Σύμφωνα με τον δικηγόρο Abramson, πολλές περιοχές των Ιεροσολύμων ανήκουν στην ιδιοκτησία του εκάστοτε Πατριάρχη, όπως η γη του Μουσείου του Ισραήλ, το κτίριο της Κνέσετ, το Προεδρικό Μέγαρο και οι δρόμοι Μάφο και Κέρεν Χα Γεσόντ.

Ο δικηγόρος Alon Diskin, διευθυντής του τμήματος ακίνητης περιουσίας στο γραφείο Gidon Koren και Σία, αναφέρει ότι εάν πρόκειται για μια πολιτική κι όχι για ένα μεμονωμένο γεγονός, τότε η πώληση της γης της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας σε ιδιώτες είναι ασυνήθιστη και δραματική.
Επίσης ο ανωτέρω δικηγόρος επισημαίνει ότι σπάνια η γη της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας μεταβιβάστηκε σε Εβραίους και πάντως όχι πριν από τη λήψη εγκρίσεων από τα ανώτερα επίπεδα της (Ελληνορθόδοξης) Εκκλησίας και από το Βατικανό: Η πολιτική της Εκκλησίας ήταν να μη μεταβιβάζει την κυριότητα των οικοπέδων της, αλλά μόνο να τα μισθώνει για ορισμένο χρόνο.

Αποκατάσταση Ειρηναίου ζητά ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε δήλωσή του κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως υποκινητή των όσων υφίσταται ο Ειρηναίος και τον κατονομάζει χωροφύλακα των Ορθοδόξων, ενώ ζητά να αποκατασταθεί αμέσως ο καθαιρεθείς Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Συγκεκριμένα αναφέρει: Η καθαίρεση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων από τον Πατριαρχικό του θρόνο εκκλησιολογικα πάσχει! Ένας Ιεράρχης, ο οιοσδήποτε Επίσκοπος της πιο μικρής εκκλησιαστικής Κοινότητος, εφόσον έχει κανονική εκλογή, δεν στερείται και δεν εκπίπτει του θρόνου του παρά μόνον έπειτα από δικαστικές διεργασίες.

 

Δηλαδή απαγγέλλεται κατηγορία, διενεργούνται ανακρίσεις, απολογείται, δικάζεται και καταδικάζεται από δωδε καμελή τουλάχιστον Σύνοδο Ιεραρχών. Κατά της πρωτοδίκου καταδικαστικής αποφάσεως έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση! Δικάζεται λοιπόν και από δευτεροβάθμιο, πολυπληθέστερο, Συνοδικό Δικαστήριο και τότε μόνον στερείται του θρόνου του ή και της Αρχιερωσύνης, όταν η καταδικαστική απόφαση του εκκλησιαστικού δικαστηρίου καταστεί τελεσίδικος!
Στην περίπτωση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν έγινε!

romfea

 

 

Ο εκ Γαργαλιάνων Πατριάρχης Θεόφιλος
Ο εκ Γαργαλιάνων Πατριάρχης Θεόφιλος

Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ειρηναίος
Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ειρηναίος

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΟΝΟ.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ …”ΜΑΪΜΟΥ”.

ΠΟΙΟΣ;


 

 

 

Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις μας σχετικές με τον συμπατριώτη μας Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

https://www.gargalianoi.com/2011/11/26/΄ερευνα-για-το-αν-η-αναγνώριση-θεόφιλο/

 

https://www.gargalianoi.com/2011/11/26/πατριάρχης-θεόφιλος-α-wikileaks-τηλεγράφημα/

 

https://www.gargalianoi.com/2012/04/16/μήπως-το-πατριαρχείο-ιεροσολύμων-δεν/

 

https://www.gargalianoi.com/2012/11/03/κλείνει-ο-πανάγιος-τάφος-λόγω-χρεών-ο-ε/

 

https://www.gargalianoi.com/2012/11/06/κινδυνευει-να-χασει-τον-θρονο-του-ο-γαρ/

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Θυμωμένος Πολίτης on