4.3 C
Gargaliánoi
Monday, January 30, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS: "Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" ...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS: “Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης” – Προσπάθησαν να μας φιμώσουν …ΑΠΕΤΥΧΑΝ!

Η “Συνωμοσία των Μετρίων” προσπάθησε ανεπιτυχώς να φιμώσει την φωνή μας.

Δεν τα κατάφεραν!!!

 Το “ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS” συνεχίζει πιο δυναμικά τον αγώνα του ανιδιοτελώς για το καλό των Γαργαλιάνων και όχι μόνο.

Οι έρευνες και ενυπόγραφες αποκαλύψεις μας των τελευταίων χρόνων ήρθαν αντιμέτωπες με την “Συνωμοσία των Μετρίων” 

Οι κατήγοροι μας, παραδέχτηκαν ότι όλες οι αποκαλύψεις και καταγγελίες μας ήταν αληθινές. Όλα όσα λέγαμε και γράφαμε, για τα οποία κατηγορηθήκαμε, ήταν ΑΛΗΘΕΙΑ!

Τώρα μας απειλούν και μας εκφοβίζουν δημόσια ακόμα και έξω από το Δικαστήριο. Ζητήσαμε την Πέμπτη το απόγευμα την προστασία της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης πριν είναι αργά…

Με τις πράξεις τους αυτοεξευτελίζονται περισσότερο… Ο κόσμος τους ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς και τους έχει ήδη κατατάξει εκεί που τους αξίζει…  Σήμερα αποτελούν μια θλιβερή παρένθεση στον ίδιο τους το τόπο.

Τι πιο εξευτελιστικό από τα να ντρέπεσαι να κατέβεις στην πλατεία του χωριού σου και να το ομολογείς… εσύ που “έλυνες και έδενες” για πολλά χρόνια.

Οι μάσκες έπεσαν δημόσια… Η “Συνωμοσία των Μετρίων” ήταν καλά οργανωμένη…

Το “έγκλημά” μας, χώρεσε μέσα σε αυτή την παράγραφο από ένα δικό μας σχόλιο της 28ης Αυγούστου 2011:

“Οι πολιτικάντηδες που με κάλπικες υποσχέσεις πήραν την τοπική εξουσία στα χέρια τους και κυβέρνησαν τους Γαργαλιάνους για 8 μαύρα χρόνια… ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (σύμφωνα με τα λόγια του τέως) ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; 

Εμείς το φωνάζαμε εδώ και 3 χρόνια αλλά δυστυχώς “οι φιλίες”, “οι υποσχέσεις”, “οι εξυπηρετήσεις”, αλλά κυρίως η ψεύτικη παραπληροφόρηση των κατοίκων (από τους τότε πολιτικάντηδες του Δήμου) για τους κινδύνους που διατρέχουν, δεν άφηναν το κόσμο να αντιδράσει για το κακό που τους έκαναν καθημερινά…”

Με το άρθρο μας  κρίναμε τους τότε δημοτικούς άρχοντες  και τους χαρακτηρίζαμε “πολιτικάντηδες”, λέξη που δεν υπάρχει στα περισσότερα λεξικά. Ο κάθε ένας μπορεί να δώσει στη λέξη “πολιτικάντης” όποια ερμηνεία θέλει. Όσο για τον χαρακτηρισμό της 8ετίας “μαύρα χρόνια” δείχνει το πόσο αρνητικά κρίναμε τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων σε βάρος των κατοίκων του πρώην δήμου Γαργαλιάνων, πάντα κατά την δική μας κρίση.

Όταν η δημοτική αρχή υδροδοτεί τους κατοίκους με νερό που είναι “ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ”  – δείτε εδώ – Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ήδη υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του τελευταίου δημάρχου Γαργαλιάνων με αυτή την κατηγορία και εκδικάζεται στις 18-2-2013) αυτό και μόνο το γεγονός (υπάρχουν και άλλα…) μας δίνει το δικαίωμα (σαν λογικά όντα που είμαστε) να χαρακτηρίσουμε τα χρόνια της 8ετίας  ΜΑΥΡΑ (δείτε εδώ – “ΜΑΥΡΑ”). Είναι ίσως ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσαμε να δώσουμε. 

Όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας κάθε φορά που οποιοσδήποτε πολίτης κρίνει αρνητικά ένα βουλευτή, ένα δήμαρχο, ένα πρόεδρο του συνδέσμου ύδρευσης “Τέλλος Άγρας”, αναπόφευκτα τον δυσφημεί και η κριτική του αυτή είναι ποινικά κολάσιμη. Ήμαρτον! Που είναι τελικά η “ελευθερία του λόγου”;  Υπάρχει ελευθερία έκφρασης; Ισχύει μόνο όταν ασκείς θετική κριτική, σε ένα βουλευτή ή πρόεδρο συνδέμου ύδρευσης, που συνοδεύεται με χειροκροτήματα και …σγουφτήματα;

Αυτό το νομικό πλαίσιο όπως ισχύει σήμερα, προστατεύει περισσότερο την “τιμή” ενός άτιμου από την ελευθερία έκφρασης ενός έντιμου. Έτσι διατηρείται και εξαπλώνεται η διαφθορά αφού τιμωρείται ο καταγγέλων περισσότερο από τον καταγγελόμενο. 

Ο πολιτικάντης

Στο μέλλον θα προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε επικίνδυνες προσβλητικές λέξεις όπως π.χ. “πολιτικάντης” και “μαύρα χρόνια της 8ετίας” διότι είναι …απλά δυσφημιστικές και η χρήση τους τιμωρείται. Θα αποκαλύπτουμε τα … “λαθάκια των αξιότιμων αιρετών” χωρίς σχόλια και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ο κόσμος όμως καταλαβαίνει και χρησιμοποιεί καλύτερα επίθετα, που τους αξίζουν, σε όσους αιρετούς δεν έχουν λόγο ή είναι κωλοτούμπες. 

Θα ακολουθήσουν νέες αποκαλύψεις μας για τα ῾χρυσά χρόνια της 8ετίας῾.         (Χρυσά είπαμε …όχι μαύρα)

Θα είναι από τα επίσημα ΠΡΑΚΤΙΚΑ του παλιού Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων σε έντυπη αλλά και σε στερεοφωνική έκδοση για την καλύτερη δική σας …πληροφόρηση ή ψυχαγωγία

(Επειδή φόρτιζα την βιντεοκάμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. ο τελευταίος Δήμαρχος Γαργαλιάνων φώναξε: (δείτε εδώ – «Κατερίνα βγάλε τη πρίζα από το διακόπτη (sic), ο κύριος δεν μπορεί να κάνει …υπεξαίρεση ρεύματος από το πνευματικό κέντρο»)  

Όσοι φίλοι μας θέλουν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις του παλιού Δημοτικού Συμβουλίου… Θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό με όλα όσα θα δουν με τα μάτια τους!  Βλέπετε η υπομονή μας έχει και τα όρια της. 

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα

και κυρίως τον εαυτό σου…  (Αβραάμ Λίνκολν)

 

ΥΓ: Τι σημαίνει για εμάς πολιτικάντης;  

Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές.

Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές.

“Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης” είπε ο Ιάκωβος Μάγερ.

“Μπορεί όμως να υπάρχει ψυχή αν δεν υπάρχει σώμα; Η ενημέρωση δεν είναι μια πολυτέλεια της Δημοκρατίας. Είναι συστατικό στοιχείο, προϋπόθεσή της.

Αλλά χωρίς την Δικαιοσύνη, η ενημέρωση, η δημοσιογραφία, είναι ένα επάγγελμα θαρραλέων σε μια χώρα που υποφέρει και γεννά δειλούς.

Απευθύνομαι σε σας, γιατί η δημοσιογραφική έρευνα πια, προσκρούει σε ένα οργανωμένο παρακράτος.

Όπου η Αστυνομία κλείνει και τα δύο μάτια, η Δικαιοσύνη κλείνει μόνο το ένα με νόημα σε κάποιους, και οι πολιτικοί χάνουν τη συνηθισμένη ρητορεία τους. ……………..

Ναι η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης. Άλλα πρέπει η Δικαιοσύνη να παίξει το ρόλο του σώματος.

Γιατί δεν γίνεται το 2010, οι πολίτες να αισθάνονται όπως ο φιλέλληνας Ιάκωβος Μάγερ στο Μεσολόγγι:

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.”  

(Η τελευταία παράγραφος είναι από την Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε)

Ψηλά τα κεφάλια συνέλληνες, μπόρα είναι θα περάσει…

Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος

Διαχειριστής      “ΓΑΡΓΑΛΙΆΝΟΙ NEWS”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on