Gargalianoi.com

Εξωφρενικό! Το πρόγραμμα της κυβέρνησης Καραμανλή (2009) για την εξυγίανση του δημοσίου εξαγγέλει η κυβέρνηση! ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Η μεγαλύτερη απόδειξη για το έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι τα μέτρα συγχώνευσης οργανισμών για την εξυγίανση του δημοσίου που αναμένεται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να χαλιναγωγήσει τις δημόσιες δαπάνες.

Αυτά τα μέτρα λοιπόν, είναι αντιγραφή των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση Καραμανλή στις 26.5.2009 με επίσημη ανακοίνωση της! Μέτρα που βεβαίως δεν πρόλαβε να εφαρμόσει αφού οι αλλαλάζοντες σοσιαλφασίστες, υπάλληλοι νταβατζήδων καιτραπεζιτών έσυραν την χώρα σε εκλογές με την συνταγματική εκτροπή και το κλίμα ανωμαλίας που δημιούργησαν.

Το 2012, αφού η πραγματική οικονομία καταστράφηκε, εκχωρήθηκε η Εθνική κυριαρχία και η κοινωνία εξαθλιώθηκε, έρχονται ως πανάκεια τα μέτρα του 2009, προφανέστατα με την έγκριση της Τρόικας αλλά και του Ε. Βενιζέλου! Δηλαδή εάν αυτά τα μέτρα είχαν εφαρμοστεί στον προϋπολογισμό του 2010, η Ελλάδα όχι μόνο θα είχε γλιτώσει τον διασυρμό και την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, αλλά θα είχε εξυγιάνει και το “τέρας των δημοσίων δαπανών”. Αντίθετα, με χειρουργική ακρίβεια η κυβέρνηση Παπανδρέου ρήμαξε την Ελλάδα και τους Έλληνες αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Ν. Καραβίτης: “Οι δημόσιες δαπάνες για το 2012, είναι μεγαλύτερες από το 2007!!!” Αυτό είναι το έγκλημα του μνημονίου που παρέδωσε τον Εθνικό πλούτο στην διαπλοκή. Αυτό ήταν το σχέδιο των λυσσασμένων πράσινων ταλιμπάν, που μετά τα δείπνα με τους μεγαλοτραπεζίτες έβαλαν μπρος το σχέδιο αποσταθεροποίησης. Έκαψαν την Ελλάδα, έκλεισαν λιμάνια, δυσφήμιζαν την χώρα στο εξωτερικό, εξαπέλυσαν τους νταβατζήδες, τα Βατοπαίδια, τις συκοφαντίες και χρησιμοποίησαν τον θεσμό του ΠτΔ για να εκβιάσουν εκλογές. Για να εκποιήσουν ασημικά, μελλοντικό πλούτο, να ακυρώσουν τις επωφελείς συμφωνίες με την Ρωσία σε ένα άθλιο παρασκήνιο που λίγο εως πολύ γνωρίζουμε πλέον όλοι.

 

http://youtu.be/ANMlaF_4zfc

 

Και υπάρχουν φωνές που τολμούν να υποστηρίζουν ότι “δεν πρέπει να γίνει εξεταστική”… Μετά την σημερινή αποκάλυψη είναι ξεκάθαρο ότι δεν το κάνουν από ανοησία.

Δείτε τα ντοκουμέντα:

brf2605

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

                                                                                             Αθήνα, 26 Μαΐου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

•           Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος των 255 φορέων οι οποίοι καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Κάθε αρμόδιο Υπουργείο θα αναλάβει να εξειδικεύσει και να προωθήσει τις διαδικασίες (νομοθετικές πρωτοβουλίες, κανονιστικά διατάγματα ή αποφάσεις κ.λ.π.) εφαρμογής των προτάσεων της παρούσας εισήγησης, ώστε οι αντίστοιχες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2009. Είναι αυτονόητο ότι, με φροντίδα των αρμόδιων Υπουργείων, οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στον παρόντα κατάλογο δεν θα οδηγήσουν σε οποιαδήποτε απώλεια θέσης εργασίας ή σε οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή σε συνθήκες εργασίας ή σε οποιαδήποτε απώλεια δικαιώματος οποιουδήποτε υπαλλήλου ή, εν γένει, εργαζομένου.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΟΡΕΩΝ

1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), διότι, ενόψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, διανοίγονται νέες προοπτικές διενέργειας των απαιτούμενων μελετών και προώθησης έργων εφαρμογής τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.

2. Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από την Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε. (ΔΕΚΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

3. Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

4. Ένταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) (Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών).

5. Ένταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

6. Ρευστοποίηση περιουσίας της «Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

7. Ένταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

8 – 9. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).

10 – 11. Συγχώνευση σε μία εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών Α.Ε. (ΕΚΕΠΥ ΑΕ), της Εταιρείας Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργυλλομάζης Α.Ε.) (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Ανάπτυξης).

12 – 14. Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών Α.Ε. (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ ΑΕ) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε. (ΕΛΚΕΔΕ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης)

15. Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά σε έναν οργανισμό (Υπουργείο Ανάπτυξης)

16. Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου (Υπουργείο Ανάπτυξης)

17. Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος» (Υπουργείο Ανάπτυξης)

18. Συγχώνευση της «Εταιρείας Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων Α.Ε» (ΕΤΑΤ ΑΕ) με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

19. Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με δραστηριότητα στον τομέα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Υπουργείο Ανάπτυξης).

20. Συγχώνευση του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).

21. Απορρόφηση της «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε» (ΕΔΕΤ ΑΕ) από την «Αθηνά» – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).

22. Κατάργηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Α.Ε. (Υπουργείο Ανάπτυξης).

23. Κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων).

24 – 39. Συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών τους συμβουλίων (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων).

40. Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών, η οποία είναι ανενεργής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

41. Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία είναι ανενεργής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

42. Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με την Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) του Υπουργείου καθώς και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

43. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών (Ι. Φωκιανός) με το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

44 – 108. Συγχώνευση 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) Ξηράς και Λιμένος σε 7 μεγάλα ΚΑΦ Λιμένων – Ξηράς (Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας).

109. Ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ). (Υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).

110 – 202 Συγχώνευση των διοικήσεων 102 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 9 ξεχωριστά εθνικά δίκτυα κοινωνικής φροντίδας (Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

203. Κατάργηση του «Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης» (ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα») και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

204. Κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

205. Κατάργηση του Επαγγελματικού Κέντρου Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

206. Συγχώνευση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Υπουργείο Πολιτισμού).

207. Συγχώνευση του ΟΠΕΠ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ως προς τα εκμαγεία) (Υπουργείο Πολιτισμού).

208. Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του (Υπουργείο Πολιτισμού).

209. Συγχώνευση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (Υπουργείο Πολιτισμού).

210. Συγχώνευση του Πανηπειρωτικού Εθνικό Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων (Υπουργείο Πολιτισμού).

211. Κατάργηση της «Αγροτουριστική Α.Ε.» (ήδη υπό εκκαθάριση), λόγω της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της από τη νέα εταιρεία «ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ» (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης).

212. Συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ) με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (ΚΕΔ ΑΕ) (Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης).

213. Συγχώνευση της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε.» με την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών).

214. Συγχώνευση της «ΕΔΙΣΥ Α.Ε.» με την «ΟΣΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών).

215. Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας, διότι στο μεταξύ έχει καταστεί ανενεργής (Υπουργείο Μεταφορών).

216. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε». (Υπουργείο Μεταφορών).

217. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών).

218. Μεταβίβαση της «Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών).

219. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε.  – Υπηρεσίες» (Υπουργείο Μεταφορών).

220. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων Α.Ε. (66%)»  (Υπουργείο Μεταφορών).

221. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου Α.Ε.» (65%)  (Υπουργείο Μεταφορών).

222. Μεταβίβαση της «Πάνθεον Airways A.E.» (Υπουργείο Μεταφορών)

223. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών)

224. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε.» (Υπουργείο Μεταφορών)

225 – 255. 31 Λιμενικά Ταμεία θα εκχωρηθούν στους αντίστοιχους ΟΤΑ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).

 Και ιδού τα μέτρα του 2012! (Πηγή: http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/487284/Aftoi-oi-orgnismoi-katargyntai-i-synchonevontai-Olokliri-i-lista.aspx)

Αυτή είναι η λίστα με τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται:

1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (υπουργείο Εσωτερικών), εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

2. Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε. (ΔΕΚΑ Α.Ε.).

3. Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).

4. Ένταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ).

5. Ένταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας.

6. Ρευστοποίηση περιουσίας της «Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών)

7. Ένταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς.

8 – 9. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ).

10 – 11. Συγχώνευση σε μια εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών Α.Ε. (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργυλλομάζης Α.Ε. (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.).

12 – 14. Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών Α.Ε. (ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε.), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ Α.Ε.) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» (ΚΕΓ Α.Ε.) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε. (ΕΛΚΕΔΕ Α.Ε.).

15. Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά σε έναν οργανισμό (υπουργείο Ανάπτυξης).

16. Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου.

17. Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος».

18. Συγχώνευση της «Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων Α.Ε.» (ΕΤΑΤ Α.Ε.) με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που εποπτεύεται πλέον από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

19. Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο.

20. Συγχώνευση του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

21. Απορρόφηση της «Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.» (ΕΔΕΤ Α.Ε.) από την «Αθηνά» – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας (υπουργείο Ανάπτυξης).

22. Κατάργηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Α.Ε. (υπουργείο Ανάπτυξης).

23. Κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ).

24 – 39. Συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών συμβουλίων τους.

40. Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών.

41. Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας.

42. Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ) λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

43. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών (Ι. Φωκιανός) με το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής.

44 – 108. Συγχώνευση 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) Ξηράς και Λιμένος σε 7 μεγάλα ΚΑΦ Λιμένων – Ξηράς.

109. Ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ).

110-202. Συγχώνευση των διοικήσεων 102 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 9 ξεχωριστά εθνικά δίκτυα κοινωνικής φροντίδας.

203. Κατάργηση του «Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης» (ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα») και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

204. Κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος.

205. Κατάργηση του Επαγγελματικού Κέντρου Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων.

206. Συγχώνευση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

207. Συγχώνευση του ΟΠΕΠ με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ως προς τα εκμαγεία).

208. Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του.

209. Συγχώνευση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.

210. Συγχώνευση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων.

211. Κατάργηση της «Αγροτουριστική Α.Ε.» λόγω της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της από τη νέα εταιρεία «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.».

Μαζί ΕΤΑ και ΚΕΔ

212. Συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ) με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (ΚΕΔ Α.Ε.).

213. Συγχώνευση της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε.» με την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.».

214. Συγχώνευση της «ΕΔΙΣΥ Α.Ε.» με την «ΟΣΕ Α.Ε.».

215. Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας.

216. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.».

217. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε.».

218. Μεταβίβαση της «Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε.».

219. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. – Υπηρεσίες».

220. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων Α.Ε.» (66%).

221. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου Α.Ε.» (65%).

222. Μεταβίβαση της «Πάνθεον Airways Α.Ε.»

223. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε.».

224. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε.».

225-255. 31 Λιμενικά Ταμεία θα εκχωρηθούν στους αντίστοιχους ΟΤΑ. *

256-310 καταργούνται 55 τοπικά αγροτικά κέντρα.

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV