12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Φωτογραφίες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Φωτογραφίες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012

Ανέκαθεν οι Γαργαλιάνοι είχαν όμορφες μαθήτριες!!!

Μερικές φωτογραφίες από την χθεσινή μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στους Γαργαλιάνους.

Ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και εμείς τιμήσαμε και πάλι τους ήρωες μας που έδωσαν τις ζωές τους για νάμαστε εμείς ελεύθεροι… σήμερα.

“Ελεύθεροι” είναι μεγάλη κουβέντα… με όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας. Φτάσαμε στο …αμήν και πρέπει να αφυπνιστούμε πριν χάσουμε την πατρίδα μας, το ξεπούλημα της οποίας έχει ήδη αρχίσει… 

Ψάξαμε να δούμε βουλευτάδες αλλά μας έκαναν την τιμή να μην είναι παρόντες…

Η ημέρα άρχισε με κωδωνοκρουσίες από τους Ιερούς Ναούς στις 7:00,

Στις 8:30 Εωθινόν και έπαρση της Σημαίας συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Στις 11:00 έγινε η προσέλευση στον Ιερό Ναό των επισήμων με την Φιλαρμονική να αποδίδει τιμές…

Την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Γεν. της Θεοτόκου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων και μετά την εκφώνηση του πραγματικά πατριωτικού Πανηγυρικού της ημέρας  από την καθηγήτρια Φυσικής του Γυμνασίου κα.  Ευσταθία Χρονοπούλου έγινε η παρέλαση των μαθητών.

Όπως συνέβη και την 28η Οκτωβρίου 2011 και χθες οι μαθητές περνώντας μπροστά από τους επισήμους δεν γύρισαν τα κεφάλια τους να τους ρίξουν μια ματιά…

Στην ομάδα των επισήμων διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων κ. Ε. Ανδρινόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων κ. Κ. Αβδίκο, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, εκπροσώπους της εκκλησίας της αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πλήθος πολιτών. Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Κ. Κατρίτσης και ο τελευταίος δήμαρχος στην ιστορία των Γαργαλιάνων κ. Σ. Καλοφωλιάς που χειροκροτούσε ασταμάτητα (παρόλα τα παλαμάκια οι μαθητές κοίταζαν πάντα μπροστά και καλά έκαναν).

Οι επίσημοι του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων. Πρώτος στη σειρά ο τελευταίος δήμαρχος στην ιστορία των Γαργαλιάνων…

Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους πολίτες. 

Η Φιλαρμονική όπως πάντα έδωσε τον εορταστικό παλμό, μας έκανε και πάλι υπερήφανους με την δυναμική της παρουσία και χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα από όλους. Μας έβγαλε όπως κάθε χρόνο ασπροπρόσωπους!

Ευκαιρία να τονίσουμε και πάλι ότι η Φιλαρμονική Γαργαλιάνων δεν κοστίζει στο Δήμο Τριφυλίας ούτε ένα πενηνταράκι το χρόνο, ούτε ένα λεπτό το χρόνο…

Βλέπετε δεν περισσεύει ούτε πεντάρα για την Φιλαρμονική που έχει έξοδα όπως ο μισθός του αξιόλογου μαέστρου μας κ. Γιάννη Καλογερόπουλου.

Η Φιλαρμονική μας υπάρχει ακόμα χάρη στην στήριξη μερικών πολιτών που αγαπάνε τους Γαργαλιάνους. 

Πριν ένα χρόνο πολλοί Γαργαλιανιώτες έγιναν μέλη του “Συλλόγου Φίλων της Μουσικής” και συμφώνησαν να προσφέρουν 10 ευρώ τον μήνα.

Μετά την προσφορά του πρώτου δεκάρικου οι περισσότεροι ξέχασαν να επαναλάβουν την οικονομική υποστήριξή προς την Φιλαρμονική μας…

Δυστυχώς μέσα σε αυτούς που δεν βοηθάνε είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαργαλιάνων εκτός τριών (Ε. Ανδρινόπουλος, Παναγιώτα Λάππα και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος). 

Όταν παίζει η Φιλαρμονική μας τη ΣΗΜΑΙΑ και τους αποδίδει τιμές μερικές φορές το χρόνο και περπατάνε κορδωτοί-κορδωτοί μπροστά στους πολίτες των Γαργαλιάνων, ήθελα να ξέρω πως άραγε να αισθάνονται, ξέροντας ότι δεν προσφέρουν ούτε μια δραχμή για τα έξοδα της Φιλαρμονικής. Κάθε νότα που ακούν πρέπει να είναι καρπαζιά στο κεφάλι τους…  (εκτός των τριών πάντα που νοιάζονται πραγματικά)

Λίγη ντροπή κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι… Για να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες χρειάζεται τώρα, περισσότερο από άλλοτε, πνεύμα προσφοράς και αγάπης και εσείς οι “αρχοντάδες” κρατήστε το λόγο που δώσατε πέρυσι ότι θα δίνετε 10 ευρώ το μήνα για να υπάρχει η Φιλαρμονική και να σας αποδίδει τιμές… Ήμαρτον πια.

Ένα χρόνο κλείνω το στόμα μου δεν μπορώ άλλο. Η Φιλαρμονική έπρεπε να είναι υποχρέωση του Δήμου αλλά στα σχεδόν 4.000.000 που χρωστάει η κοινότητα Γαργαλιάνων (ας όψονται οι “νεκροθάφτες” του Δήμου μας) δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν μερικές χιλιάδες για την Φιλαρμονική μας. 

Αγαπητοί συμπολίτες βοηθήστε την Φιλαρμονική μας,

βλέπετε, μας τα πήραν ΟΛΑ, είναι το μόνο που έχουμε.

Γίνετε φίλοι της Μουσικής Γαργαλιάνων.

Θυμάστε πριν 2 χρόνια πόσο ντροπή νοιώθαμε όλοι μας όταν οι ανεκδιήγητοι τότε “άρχοντες” έκαναν παρέλαση με CD; Θυμάστε τον εξευτελισμό μας; Εκείνα τα άδεια μυαλά μας έκαναν από Δήμο …κοινότητα. Δεν είχαν 500 ευρώ τον μήνα για τον μαέστρο και μας φέσωναν εκατομμύρια…  Τι έπαθαν; Τίποτα απολύτως…

Αλήθεια κύριοι “αρχοντάδες” σε πόσα χρόνια θα μας πείτε που πήγαν τόσα εκατομμύρια που έχει φεσωθεί η “κοινότητα” πλέον των Γαργαλιάνων; Γιατί αποφεύγετε την διαφάνεια; Γιατί δεν διώχνετε το σύνεφο δυσπυστίας των πολιτών που σας έχει σκεπάσει και όλους εσάς χωρίς φυσικά να φταίτε; 

Γιατί δεν αποδυκνείετε ότι δεν είστε όλοι ίδιοι;

 Γιατί δεν κρατάτε τις υποσχέσεις που δώσατε (για να πάρετε τις ψήφους μας) ότι θα υπάρξει απολογισμός καθαρός και ξάστερος και όχι μπουρδολογίες;  Πότε θα μας πείτε επιτέλους που είναι κρυμμένα όλα εκείνα τα δημόσια έργα για τα οποία έχουμε την 1η θέση σε χρέη σε ολόκληρη την Ελλάδα από πόλεις με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους; Δεν υποστηρίζουμε ότι χάθηκαν τόσα χρήματα, προς Θεού, απλά απαιτούμε να μας πείτε που είναι τα έργα γιατί δεν μπορέσαμε να τα βρούμε όσο κι αν ψάξαμε.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ 

 

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ!!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ (εκτός μόνο των τριών!)

Παρακαλώ αποστείλατε φωτογραφίες από την παρέλαση  στο  politis@gargalianoi.com. Θα αναρτηθούν όλες

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Θέλω να σχολιάσω την στάση της αστυνομίας των Γαργαλιάνων την ώρα του Εθνικού μας Ύμνου δυο αστυνομικοί έπεσαν στιν αντίληψή μου να μην χαιρετούν το Εθνόσημο αλλά να χαζολογούν.. Κρίμα, για αυτό φτάσαμε έως εδώ… κρίμα και πάλι κρίμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
admin on