23.3 C
Gargaliánoi
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ"Γι'αυτό φεύγω από το ΠΑΣΟΚ"

“Γι’αυτό φεύγω από το ΠΑΣΟΚ”

 

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

– ΤΟΜΕΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσσαλονίκης

– Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσσαλονίκης

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ    

20/3/2012

 

 

Αγαπητέ Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη

 

Τον Μάιο του 2005 στις εσωκομματικές εκλογές αναδείχθηκα Γραμματέας της Δ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμπελοκήπων από τα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος  του Δήμου Αμπελοκήπων, αυτό που παραλάβαμε ως νέα Συντονιστική Επιτροπή ήταν… ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ!.. Τίποτα άλλο, Ούτε καν τη σφραγίδα της Τ.Ο και τις καταστάσεις Μελών και Φίλων του Κινήματος.

Τα προηγούμενα 3 τουλάχιστον χρόνια η απελθούσα τότε Συντονιστική συνεδρίαζε σε καφετερίες και καφενεία μιας και γραφεία η Τ.Ο δεν διέθετε..

Μέσα όμως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με την γενναία προσπάθεια των Μελών της Σ.Ε και φίλων του Κινήματος, καταφέραμε να στήσουμε μια οργάνωση πρότυπο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή και οργάνωση για την ανασυγκρότηση του Κινήματος  με στόχο το σπάσιμο κάποιων αντιλήψεων που ήθελαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ ως ένα «κλειστό μαγαζάκι» εξυπηρέτησης ατομικών φιλοδοξιών και επαγγελματικής τους αποκατάστασης..

Βρίσκομαι στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, του Κινήματος μας από το 1981 δεν έπεσα με αλεξίπτωτο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, Έδωσα μια ζωή αγώνες για Δημοκρατία, Ήθος και Διαφάνεια τόσο στο Κίνημα όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος πάντα με την ψήφο των πολιτών και όχι με «μπαζώματα» και νοθείες, χωρίς να εμπορευθώ αυτές τις αρχές και αξίες για κάποια θέση στο Δημόσιο για τον εαυτό μου η μέλος της οικογένειας μου.

Δεν υπήρξε καλό η καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου για να δώσω στο Κίνημα.. έδωσα την ψυχή μου!

Δεν  υπήρξα ποτέ μου  διαδρομίστρια Υπουργικών και Βουλευτικών Γραφείων με αντάλλαγμα δοτές  αμειβόμενες θέσεις σε Δ.Σ Κρατικών Φορέων και  Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Νιώθω απογοητευμένη, πικραμένη και οργισμένη, διότι όταν προσωπικά έβγαινα στις γειτονιές, στα καφενεία, τους χώρους δουλειάς για να υπερασπιστώ τις πολιτικές επιλογές του Κινήματος  αντίκριζα πληγωμένα και απογοητευμένα πρόσωπα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βίωνε και μου μετέφερε ο καθένας, την ίδια στιγμή Υπουργοί, Βουλευτές και «μεγαλοστελέχη» του ΠΑ,ΣΟ.Κ λοιδωρούσαν, εκβίαζαν και κανιβάλιζαν εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρωθυπουργού της χώρας.  Έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες, δεν μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια

Όσον αφορά την «διαδικασία εκλογής και ανάδειξης νέου Προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ» αναρωτιέμαι πως θα ήταν τα πράγματα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και την χώρα αν όλοι αυτοί οι Υπουργοί και τα «μεγαλοστελέχη» αντί να οργανώνουν  περιοδείες, μαζώξεις και συνεστιάσεις για την εκλογή του ενός και μοναδικού υποψηφίου έβγαιναν στην κοινωνία να υπερασπιστούν η να  λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους,

Δυο λόγια για την διαδικασία «εκλογής προέδρου» που ζήσαμε την Κυριακή που μας πέρασε, Σύντροφε Γραμματέα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, καλά τα μαγειρεμένα αποτελέσματα  της ΕΚΑΠ  (η οποία στην σύνθεση της είναι παράνομη και αντί-καταστατική) αλλά δεν περνάνε πλέον στον κόσμο, η «συμμετοχή» όχι μόνο μαζική και.. αθρόα δεν ήταν αλλά ζήσαμε ένα «πανηγύρι- τσίρκο» όπου παράγοντες και κρατικοδίαιτα στελέχη έζησαν τον θρίαμβο της αδιαφάνειας, του μπαζώματος και της νοθείας, μιας και στα περισσότερα εκλογικά κέντρα όχι μόνο φάκελοι δεν υπήρχαν, αλλά ούτε παραβάν, ούτε παροχή του λευκού ψηφοδελτίου βοά το διαδίκτυο και οι εφημερίδες για πράγματα που ούτε επί Χούντας τα ζήσαμε, λυπάμαι που  τα έζησα σε ένα υποτίθεται Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Ειδικότερα έγινα  προσωπικά δέκτης  τραμπούκικης συμπεριφοράς από Μέλος της Ν.Ε ο οποίος απαγόρευσε μόνο σε εμένα να μην έχω καμία επαφή με τα ψηφοδέλτια θαρρείς και θα τα σημάδευα..! κυκλοφορούσε περιφερόμενος έξω από τον χώρο του εκλογικού κέντρου με τις λίστες των ψηφισάντων για να μην ελέγχονται από εμένα ως Γραμματέας της Σ.Ε,  πέρα από κάθε λογική για «στέλεχος» της Δημοκρατικής Παράταξης,  που δεν είχε ούτε έχει άλλο επάγγελμα στη ζωή του πέρα από το.. ΠΑ.ΣΟ.Κ  επιβιώνοντας από τις δοτές θέσεις που απολαμβάνει χάρη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ!.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ, δηλαδή της νόθευσης και αλλοίωσης της ιδεολογίας της Δημοκρατικής Παράταξης  και των αρχών της 3ηςτου Σεπτέμβρη 1974 μιας  νεοσυντηρητικής μετάλλαξης  που επιχειρείται εδώ και καιρό από τα καλά κρατούντα συμφέροντα και τα υποχείρια τους Μ.Μ.Ε και όχι μόνο.. κάποιοι επέλεξαν με τις αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές τους να καταστήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ μικρό και φοβικό. Αρνιέμαι λοιπόν να συμμετέχω σε πράξεις και πολιτικές που είναι πέρα και έξω από την συνείδηση μου.

Αποχωρώ από το Κίνημα που τόσο αγάπησα και υπηρέτησα 31 ολόκληρα χρόνια, δεν φεύγω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. το ΠΑ.ΣΟ.Κ έφυγε από εμάς, την κοινωνία και μετατρέπεται σε ένα νεοσυντηρητικό μόρφωμα αυτό  λοιπόν το μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ πλέον δεν με εκφράζει, δεν με συγκινεί, δεν με εμπνέει..

Κρατάω συναισθηματικά φορτισμένη  στην καρδιά  μου και στην μνήμη μου το ΠΑ.ΣΟ.Κ των ωραίων χρόνων, του ανιδιοτελούς αγώνα,  της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης. Θα συνεχίσω να μάχομαι για αρχές και αξίες όπως έκανα πάντοτε,  επιλέγω να συμπαραταχθώ με τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του πολιτικού χώρου τον οποίο υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις επί δεκαετίες σε μια προσπάθεια να μην σαρωθούν από τα μεγάλα τραπεζικά, εκδοτικά και όχι μόνο συμφέροντα όλα τα κοινωνικά κεκτημένα  δεκαετιών, πηγαίνοντας  έτσι την Πατρίδα δεκαετίες πίσω. Σας παρακαλώ μαζί με αυτή την κατάθεση ψυχής να δεχτείτε την παραίτηση μου από τη θέση του Γραμματέα της Δ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμπελοκήπων και από Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-

Η Απερχόμενη Γραμματέας της Δ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμπελοκήπων

ΣΑΒΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on