4.3 C
Gargaliánoi
Monday, January 30, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ...

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Στους Γαργαλιάνους όμως… απόλυτη ηρεμία!

– Στην Ζάκυνθο, η απόφαση του δημάρχου να χρησιμοποιήσει αεροφωτογραφίες για τον υπολογισμό του τέλους ακινήτων, μετέτρεψε το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο μάχης (VIDEO)
– Ο δήμαρχος προσμέτρησε στα τετραγωνικά και τα κοτέτσια….
– Στην Κέρκυρα οι κάτοικοι έχουν καταλάβει την εφορία και ζητούν να καταργηθεί το χαράτσι
Πολίτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αντιδρούν με όποιον τρόπο βρουν στα όσα συμβαίνουν γύρω τους, πολλές φορές βίαια και άλλες φορές με καταλήψεις.

‘Ηδη στα Επτάνησα μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε δυο περιστατικά, το ένα μάλιστα είναι σε εξέλιξη για το χαράτσι της ΔΕΗ!

Ζάκυνθος: Αυγά και γιαούρτια στον δήμαρχο

Αυγά και γιαούρτια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αντικείμενο συζήτησης ήταν η επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων σε σπίτια και επιχειρήσεις, που έγινε με τη διαδικασία της αεροφωτογράφησης. Η λαϊκή οργή ήταν έντονη με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ αρκετοί βρισκόταν στην πλατεία Σολωμού και περίμεναν να μάθουν την απόφαση του σώματος.

Όταν έκανε την εμφάνισή του, ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης στο πνευματικό κέντρο, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Στη συνέχεια εκσφενδονίστηκαν αυγά και γιαούρτια και όπως βλέπουμε στην αρχική φωτογραφία, τα σημάδια έμειναν τόσο στο σακάκι του δημάρχου, όσο και στο κόκκινο χαλί.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον δήμαρχο πως προσμέτρησε μαζί με τα σπίτια και τα… κοτέτσια, με αποτέλεσμα να καλούνται να καταβάλλουν ένα υπέρογκο ποσό, μόλις γίνουν οι διορθώσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος από την πλευρά του υποστήριξε με δηλώσεις του, ότι μετρήθηκαν μόνο οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι και όχι κοτέτσια.

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————

 

Στους Γαργαλιάνους και γενικά στην Τριφυλία γιατί επιτρέπουμε στον Δήμαρχο και το Δ.Σ. να κάνουν ότι θέλουν για εμάς αλλά χωρίς εμάς; Γιατί δεν παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ;  Είμαστε τόσο σίγουροι ότι όλες οι αποφάσεις τους είναι πάντα και μόνο για το δικό μας καλό;…

Οι Γαργαλιάνοι έχουν χρέος (φέσωμα) σχεδόν 4.000.000 ευρώ και οι “νεκροθάφτες” του Δήμου Γαργαλιάνων την έκαναν με απαλά πηδηματάκια και κυκλοφορούν άνετα (ακόμα και στις παρελάσεις πάνε…) οι ξεδιάντροποι…  Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γράψουν σε μια σελίδα: πήραμε τόσα δάνεια, φτιάσαμε αυτά τα έργα, το κόστος κάθε έργου είναι αυτό, σύνολον δανείων είναι ίσον με το σύνολον του κόστους όλων αυτων των έργων. Τι πιο απλό και τι περισσότερο έντιμο; Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν το απαίτησε τότε η τότε αντιπολίτευση; Γιατί δεν το έκανε η νέα δημοτική αρχή; Νομίζω είναι ό μόνος τρόπος για να κλείσουν το στόμα τους όσοι κακοήθεις βάζουν στο μυαλό τους σκέψεις για ανικανότητα, βλακεία ή ακόμα και λαμογιά της τελευταίας δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων… Ας το κάνουν επιτέλους για να φύγουν ότι ερωτηματικά υπάρχουν στα μυαλά πολλών από εμάς. 

 

ΝΕΡΟ:  Για χρόνια το νερό του δήμου ήταν “ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ” και ακόμα περιμένουμε την δικαιοσύνη να μας πει αν  η εγκληματική (κατά την γνώμη μας φυσικά) αδιαφορία του τότε δήμου ήταν για το καλό μας ή το κακό μας…  Δείτε εδώ

Ζητήθηκε Εισαγγελική Παρέμβαση στις 21-9 2009 διότι πιστεύαμε ότι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας ήταν πολύ σοβαρό για τους 9.000 Γαργαλιανιώτες. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένουμε να μάθουμε γιατί οι τότε κρατούντες μας έδιναν νερό ακατάλληλο όχι μόνο για πόσιμο αλλά για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση (πλύσιμο, μαγείρεμα, μπάνιο). Πως μάθαμε για την ακαταλληλότητα του νερού εκείνων των χρόνων; Δείτε εδώ Απλούστατα ζητήσαμε και πήραμε από τον ίδιο τον τελευταίο δήμαρχο τις μηνιαίες αναλήσεις νερού του Δήμου για… 60 μήνες!  Φρίξαμε όταν διαβάσαμε τις αναλύσεις των οποίων ήταν γνώστης ο τότε δήμαρχος αλλά δυστυχώς δεν ειδοποίησε τους πολίτες (όπως όφειλε να κάνει) για τον κίνδυνο που διέτρεχε η υγεία τους… Δείτε εδώ

Αν και εκατομμύρια ευρώ είχαν ξοδευτεί (δείτε εδώ) για να έχουμε καθαρό νερό… ο κύριος αγωγός που μας φέρνει το νερό από το Αλικοντούζι (30 χιλιόμετρα) είναι σχεδόν όλος φτιαγμένος από καρκινογόνο και παγκοσμίως απαγορευμένο αμίαντο…  Δείτε το

Σε πολλά σημεία ο αγωγός είχε σπάσει και έμπαιναν μέσα ότι μπορείτε να φανταστείτε… Έστελναν δε εργάτες να φτιάσουν τα σπασίματα του ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ εκθέτοντας τους σε τεράστιο κίνδυνο για την υγεία τους… εγγληματική αδιαφορία θα μπορούσε να πει κάποιος. Πως μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο σε συνανθρώπους τους; Πως είναι δυνατόν;… Δείτε εδώ

 

 Ο νέος δήμαρχος μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια, που πήγαν τόσα εκατομμύρια των δανείων που πήραν για το δήμο οι τελευταίοι ακατονόμαστοι…  Επίσης μας υποσχέθηκε ότι θα ανακαλύψει τα έργα των εκατομμυρίων και θα τα δείξει και σε μας… που ψάχνουμε να τα βρούμε.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα τέτοιο.  Ο ΛΑΟΣ μας, λέει εκείνο το σοφό “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”

ΧΑΡΑΤΣΙ:  Μας επέβαλαν οι προηγούμενοι (οι ακατονόμαστοι που λέγαμε πριν…) χαράτσι 65.000 ευρώ το χρόνο. Το ονόμασαν “Πολιτιστικό Τέλος”… και μόνο σε πολιτιστικές δράσεις δεν πάνε τα λεφτά.

Που πάνε τόσα λεφτά παλικάρια του νέου δήμου;  Ποια τρύπα άσχετη με τα “πολιτιστικά” βουλώνουν;  

Ποιος έχει το θάρρος να μας το πει; Ποιος έχει τα κότσια να μας πει που πήγαν τα 4 σχεδόν εκατομμύρια που δανείστηκαν οι ακατονόμαστοι της τελευταίας 8ετίας; Που είναι το παράλογο να ζητάμε έναν απολογισμό καθαρό για να μάθουμε όλοι, τα έργα που έγιναν (και ψάχνουμε) και το κόστος του κάθε έργου. ΟΧΙ με γενικολογίες και αοριστολογίες αλλά με λόγια απλά και σταράτα. Οι απλές αυτές ερωτήσεις δεν σημαίνει ότι κατηγορούμε ή ότι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν αταθαλσίες ή ακόμα και λαμογιές. Αυτές οι σκέψεις δεν πέρασαν καθόλου από το μυαλό μας για τους συμπατριώτες μας. Να είστε σίγουροι ότι αν είχαμε την παραμικρή ένδειξη θα προχωρούσαμε σε δημόσιες καταγγελίες, κάτι που δεν κάνουμε και ποτέ δεν κάναμε.

Το μεγάλο πρόβλημα της τελευταίας δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων ήταν η βιντεοσκόπηση των δημόσιων συζητήσεων του Δ.Σ. Δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να μάθει ο κόσμος που τους εμπιστεύτηκε την εξουσία τι αποφασίζουν, πως αποφασίζουν πως σκέφτονται και τυχόν ‘ίσως παράνομες  (χωρίς δημόσια διαβούλευση) αποφάσεις που έπαιρναν σε βάρος όλων των πολιτών, για την εξυπηρέτηση ένας θεός μόνο ξέρει ποιων συμφερόντων… 

Όταν ξεσηκώθηκαν οι πολίτες θυμάστε τι έγινε… Τα μάζεψαν πίσω όσα ομόφωνα είχαν ψηφίσει «κρυφά» από τους Γαργαλιανιώτες…

Ήταν τόσο πολύ ζαλισμένοι με την εξουσία που 2-3 μονάχα (από τους 17) ήξεραν τι είχαν ψηφίσει… οι υπόλοιποι νύσταζαν και  δεν ήξεραν που έβαζαν… την έρμη την υπογραφή τους.

Έτσι λοιπόν επάξια χαρακτηρίστηκαν από τον αρχιτέκτονα της καταστροφής του Δήμου Γαργαλιάνων  «μωρές παρθένες…».

 Έφτασε ο καιρός να μην τους εμπιστευόμαστε τόσο πολύ,  ότι επειδή εκλέχτηκαν (ας είναι καλά τα τηλεφωνήματα του προέδρου…) θα νοιάζονται και για όλους μας.

 Οι αθεόφοβοι έδωσαν 11.000 ευρώ για  πετρέλαιο  για ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας.  Τουρτούριζαν οι μαθητές αλλά αυτά είναι ασήμαντα γι αυτούς.

 Να μας πουν που πάνε τα 65.000 ευρώ κάθε χρόνο από τα χαράτσια που πληρώνουμε μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

 Αλήθεια τι έγινε με εκείνη την ιστορία των ποντικών, των τρωκτικών, αυτούς τους λωποδύτες που έκλεβαν ρεύμα από την ΔΕΗ;  Μπας και κουκουλώθηκε η υπόθεση επειδή  κάποια τρωκτικά είχαν ή έχουν καρέκλες στο δήμο; Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει και εμάς που δεν ξέρουμε…

Είναι ανάγκη οι πολίτες να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για να βλέπουν, να ακούνε και να μιλάνε όταν πρέπει!

… και να μην το βάζουν κάτω όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. τους το απαγορεύει, τους αφερεί το λόγο ή φωνάζει πάνω από την φωνή τους εκείνο το γελείο “παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ” που λένε όλοι οι ανεγκέφαλοι πρόεδροι… 

Αυτοί δουλεύουν για μας και όχι εμείς για αυτούς. Οι καρέκλες που κάθονται είναι δικές μας, αυτοί είναι περαστικοί…

ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.  

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…