24.3 C
Gargaliánoi
Monday, June 5, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οδυσσέας ΒουδούρηςΙατρός Χειρουργός

Βουλευτής Μεσσηνίας

Αριστομένους 51, Καλαμάτα 24100

 

Καλαμάτα, 24 Φεβρουαρίου 2012

Προς:

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Νομού Μεσσηνίας

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στη διάλυση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, κάνει πραγματικότητα αυτό που χρόνια έχω αντιπαλέψει σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου: την υποβάθμισή του και ενδεχομένως την εξαφάνιση του με πρόσχημα την συγχώνευσή του με το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή αναιρεί παλαιότερες υποσχέσεις του Υπουργείου και είναι βέβαια συνέπεια των όσων προβλέπει το 2ο Μνημόνιο, που εκτός των περικοπών στις συντάξεις, τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κλπ, προβλέπει και τη μείωση των δαπανών για την Υγεία.

Η άποψή μου για τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας παραμένει σταθερή από την εποχή που ήμουν πρόεδρος στο ΠεΣΥ Πελοποννήσου. Το νοσοκομείο αυτό πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτοτελές νοσοκομείο, αλλά σε στενό συντονισμό με το άλλο νοσοκομείο του νομού και στο πλαίσιο μιας περιφερειακής συγκρότησης που προβλέπεται στον «Καλλικράτη». Πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στις βασικές λειτουργίες, που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες των Τριφύλλιων πολιτών, ενώ οι πιο εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από το νοσοκομείο Καλαμάτας και άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Βασικές λειτουργίες είναι η παθολογία, η χειρουργική (γενική χειρουργική και ορθοπεδική) και η παιδιατρική. Απαραίτητος είναι ο εργαστηριακός τομέας για την υποστήριξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, καθώς και της μονάδας τεχνητού νεφρού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ατού του Νοσοκομείου.

Παραμένω αντίθετος στη συγχώνευση της διοίκησης με διορισμό ενός διοικητή στην Καλαμάτα και ενός υποδιοικητή στην Κυπαρισσία. Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να αποβεί λειτουργικό και de facto οδηγεί σε υποβάθμιση. Σωστό σχήμα είναι η δημιουργία ενός Διοικητικού Συμβουλίου για όλη την Περιφέρεια («Καλλικρατική» περιφέρεια Πελοποννήσου) και έναν διοικητή σε κάθε νοσοκομείο, που αναφέρει στο ενιαίο ΔΣ.

Θεωρώ επίσης ότι στην περίοδο αυτή καθοριστικό για το μέλλον του Νοσοκομείου είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του η οποία πρέπει να γίνει με συντονισμένες προσπάθειες όχι μόνο σε επίπεδο νοσοκομείου, αλλά σε επίπεδο Περιφέρειας και κυρίως στο κεντρικό επίπεδο. Γνώμονας της δράσης όλων μας -σε μια περίοδο δραματικής μείωσης των εισοδημάτων- είναι η διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα των κοινωνικών παροχών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ σημαντικό όλοι οι βουλευτές του νομού, που υποστηρίζουν την ύπαρξη του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, να καταψηφίσουμε τα άρθρα 1 και 2 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που δρομολογούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

                                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Η υποβάθμισή ή ενδεχομένως και το κλείσιμο του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, όπως επίσης το κλείσιμο ΙΚΑ & εφορίας στους Γαργαλιάνους (που έχουν ήδη γίνει) είναι αποτέλεσμα της ψήφισης από την βουλή του αποικιακού μνημονίου Α’ το 2010.

  Εσείς τότε φωνάξατε: “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”

  Τώρα… “είναι αργά για δάκρυα” κ. Βουδούρη, με όλο τον σεβασμό.

  Όλοι ξέρουμε ότι είμαστε πλέον “υπό κατοχήν” και οτιδήποτε δεν αρέσει στην τρόϊκα δεν “περνάει”, ακόμα κι αν το ψηφίσουν όλοι μαζί οι υπαίτιοι της καταστροφής της πατρίδας μας.

  Αργήσατε πολύ να πείτε “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ” γιατρέ…

  Μας απογοητεύσατε…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…